Oj dawno mnie tu nie bylo, ale czasem poczytuję i "łapię" informacje. Moja mała na świeta już będzie miała 4 m skończone. Też swędzą ją chyba dziąsła, ślini się tak naprawdę już od połowy czy tez końca stycznia. Nieraz popłakuje to jej posmaruję Dentinoxem, wcina bo to slodkie! Z tego też powodu, tak się jej przyglądam i myślę, żeby niedługo coś jej podsunąć nowego do jedzenia. Myślę że mialaby ochotę...
Niby jedno dziecko wykarmiłam i jakoś poszlo, ale jestem taka jakaś zielona!!... Chyba raczej nic jeszcez nie dawałyście swoim maluchom? Moja jest z końca listopada. O kaszce czytałam. Hmm... pomyśle nad tym.
Moja po raz pierwszy przekręciła się na plecy gdy skończyła miesiac, potem jakiś czas to robiła ale w sumie niedługo, dopiero teraz w marcu znowu zaczęła. Fajnie to wygląda, taka sztywna i skupiona
Może dlatego ze mało przybierala, w jakiś sposób to ją osłabiło. Od 1,5tyg około 2 razy dziennie podaję jej mleko modyfikowane, a poza tym karmię piersią. Widzę , ze ma apetyt i jak bardzo mi płacze nie wiedzieć czemu to wtedy cyca nie chce za nic a butlę złapie i się uspokoi. A tej butli wypija okolo 70-80ml, niedużo moim zdaniem, ale widać tak jej dobrze. Niestety czasem uleje, połowe wypluje.
Też bawi sie rączkami, stara się łapac zabawki, pcha łapkę do buzi i trąca zabawki gdy leży. Tydzień temu lub dwa (musze to sprawdzić) podciągnęła sie za moje palce i "usiadła" z takiej pozycjji półleżącej na moich kolanach, daleko jej do stabilności ale widzę że ćwiczy i podoba jej się ta nowa pozycja, oczywiscie nie sadzam jej, jedynie czasem trochę na kolanach. Ten marzec jest naprawdę przełomowy, sporo urosła i rozwinęła się. Ech.. szkoda ze za 2-3 miesiące do pracy...
Czy podglądałyście już jakieś krzesełka do karmienia? Myślę o takowym zakupie tym bardziej że niektóre mają taka pozycję półleżącą co jest moim zdaniem fajne dla maluszka.
Planujecie podawac słoiczki? Gdzie kupić "dobre" warzywa?
Pozdrawiam i niech maluszki zdrowo rosną!