reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Różyczkowa - kurczę, u nas smok się jednak nie przyjął. Czasem z wielką łaską zassie i tak naprawdę przydaje się na spacerze, gdy zaczyna krzyczeć i na te parę minut daje się zakorkować ;) Może lubi jak obok niego leżysz, to lepsze niż bujanie. I sama możesz odsapnąć. Ja sama mam problem z ubieraniem Małej. Dzisiaj miała dwa niegrube pajace i zapakowałam ją w śpiwór bez rączek no i cienka czapka. Nie płakała że jej zimno, więc chyba było dobrze. Jak zaczęło mocniej wiać u nas na górce to przykryłam kocykiem. Ja paradowałam bez kurtki.

majka - to ci ładnie urósł mimo problemów. A próbujesz z tym karmieniem czy odpuszczasz?

lazy oj to ja chyba mojego Młodego nieźle zagotowałam, jutro się poprawię...A starszą przerzuciłaś już na półbuty czy w zimówkach śmiga?A w ogóle Julka ruszyła do żłoba? Ja dziś synka wystroiłam do p-kola w zimowych i chyba będzie jęczał jak wróci, że się zgrzał...eh:/ A może spróbuj innego smoka?Powiem Ci, że dziś też mi usnął już dwa razy jak tak przy nim leżałam, więc chyba będzie ok. Śpi już półtorej godziny odpukać...A i nie wiem jakoś dzisiaj nie szaleje ze swoimi obrotami...zapomniał czy co...

Odciagam i daje, jesli kupa bedzie brzydka to alergolog a jesli on nie znajdzie przyczyny to odpusze juz chyba.
Skierowanie mamy bo Maly zaciska piastki i rece jak do boksu, mocno i sztywny jest. I uklada sie w luk. Tyle ze on to robi jak placze u lekarza jak sie boi a w domu mi tego prawie wcale nie robi.. wiec nie wiem.

Różyczkowa - Julka już śmiga w półbutach. Poszła dziś w końcu do żłobka. Myślałam, że będę miała wolne, ale akurat rano zapowiedzieli się panowie do montażu szafki, więc na szybko musiałam ogarnąć kuchnię, więc latałam od zlewu do Anki ;) Wiesz, co chyba spróbuję z tym smoczkiem, a jak nie będzie chciała to odpuszczę. Zazdroszczę spania, dzisiaj tylko w wózku na spacerze zasnęła. No i teraz chyba już na dobre padła. Nie martw się obrotami, może się dziś chwilowo rozleniwił ;)

Majka - to może nagraj jak się w domu zachowuje podczas płaczu to pokażesz. Ja tak robiłam przy pierwszej córce jak podejrzewałam jakieś problemy.

Hej dziewczyny!
U nas dziś już znacznie chłodniej i tak szaro...Dziś mamy kontrolną wizytę bioderkową plus rtg, więc jestem cała w stresie, kciuki mile widziane;)
lazy dla odmiany Ania rano długo Ci śpi, mój Mały zwykle tak ok 6-6.30 pobudka, a dziś nawet 5.15, a w nocy dwa razy jadł i to coś szybko bo pierwsze karmienie było po 5h snu, a drugie po 4h, co za łasuch;)A obrót wykonał jeden przed kąpielą jak już go rozebrałam do golaska, także nie zapomniał jednak;)Dziś też mamy rehab. i ciekawa jestem co tam dziś się dowiemy.
majka czyli rozumiem synek je Twoje mleczko tylko z butelki tak?No to może skoro z kupkami mimo to już ok to chyba nic się jednak nie dzieje. Możliwe, że dziecko zachowuje się tak tylko w stresie, ale jak specjalista go zobaczy to nie zaszkodzi, co najwyżej powie, że jest wsio ok, więc się nie martw. A kiedy macie pierwsze ćwiczenia?
Pozdrawiam ciepło i miłego dnia Wam życzę!

Tyle ze on w domku nie placze. Tylko skomli i nie spina sie tak. Tylko u lekarzy placze i sie spina. W domu sie zaciska jak sie wystraszy czegos np. Jak sie go do gory na rekach podnosi.. a tak to czasami tylko mu sie zdazy zaciskac, ale glowke non stop przekreca w jedna strone. W droga tez ale rzadko. Temu wygina sie w ten luk..

Tak pije moje 2razy dziennie a reszte mm. Bede obserwowala kupke i jego zachowanie. Za kilka dni jak kupka bedzie ok to mam dawac mleko na przemian raz moje raz mm. Stopniowo zeby w razie ..W.. nie doprowadzic go do takiego stanu jak byl wczesniej. Tak poradzila inna pani doktor. Jesli kupka sie pogorszy to powiedziala ze zaczniemy kombinowac jakos inaczej. Wyeliminowalam z diety wszelki nabial.. wiec obserwacja, obserwacja i jeszcze raz obserwacja. A i raz na dwa dni rumiankowa herbatke taka jasna slomkowa.. :)
Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce..

Ostatnia edycja:
Rozyczkowa. Powodzenia Trzymam Kciuki zeby bylo wszystko jak najbardziej ok.

Skierowanie mamy ale dzis bede dzwonic do rehabilitanta bo w sumie musze sie dwiedziec gdzie jest najlepszy. Napewno dam znac..

U nas tez dzisiaj brzydka pogoda i nieprzespana nocka. Maly po szczepieniu spal wczoraj caly dzien az do 1 w nocy i tak jak o tej 1 sie obudzil tak praktycznie do teraz nie spi. Wiec bede musiala odespac w dzien a tata zajmie sie synkiem.. :D a za tydzien 3 zastrzyk bo dostal 2 zamiast 3 dlatego ze po poprzednich jak dostal 3 na raz nie moglam sobie z nim poradzic, ani pampersa nie chcial dac sobie przebrac ani nic. Plakal na maxa.. chyba mu sie przypominalo.. te szczepienie zniosl znacznie lepiej prawie nie plakal podczas zastrzyku no i teraz procz tego spania jest wszystko ok.. ;) Milego Srodowego Dnia Kobietki

Ostatnia edycja:
Hej!U nas też szaro, buro i ponuro.

Różyczkowa - kciuki trzymane. Będzie dobrze. A czemu własnie rtg a nie usg? Anka tak różnie z tym porannym spanie. Najczęściej udaje się dospać do tej ósmej, śpimy razem, więc zawsze próbuję ją jak najdłużej przekupić piersią, żeby pospać jeszcze trochę,choć nie zawsze się udaje ;) Daj znać jak po rehabilitacji.

Majka - o, to świetnie że dostaje twoje mleko. To rozwiązanie lekarki wydaje się sensowne. trzymam kciuki, by sie u was ustabilizowało. I daj znać jak po wizycie u rehabilitanta.

A u nas mogę powiedzieć, że się wyspałam, bo dzisiaj tylko dwie pobudki w miarę szybko wczoraj padła na wieczór. Ale coś za coś. W dzień uparcie odmawia snu,a jak zaśnie to w wózku nawet nie cały spacer godzinny prześpi, a w domu jak tylko ją uśpię przy piersi i chcę odłożyć to się budzi. A ciężko tak leżeć z nią w wyrku cały dzień;)

reklama
majka to chyba dobry pomysł pediatry z tym karmieniem, próbujecie, obserwujcie się i zobaczysz jak będzie. No i jak masz taką możliwość koniecznie odeśpij zarwaną nockę.
lazy o to widzisz fajna nocka za Wami, oby więcej takich, trzymam kciuki. A usg miał na poprzedniej wizycie, a teraz to rtg, ponoć jest tak na nfz, że jeśli lekarz zaleca kontrolną wizytę i jakieś leczenie to musi być chociaż jedno rtg w dokumentacji i to dlatego, tak nam to przynajmniej tłumaczył ten ortopeda.

A my już po wizycie i w sumie ok. Tzn z biodrem jest dużo lepiej, znaczna poprawa nastąpiła, ale jest jeszcze jakieś maleńkie niedociągnięcie, nie jest to już zwichnięcie czy też nadwichnięcie, ale w stawie coś tam się idealnie jedno z drugim nie styka i jak to dr określił jest lekkie sprężynowanie...Nie do końca to ogarniam...W każdym razie ma nosić jeszcze przez miesiąc Frejkę, ale tylko do spania i za 3 msc kontrola. Tak przy okazji obśmiał nasze wzmożone napięcie i stwierdził, że teraz taka moda...Także tak...No i komu tu wierzyć ja się pytam...eh...Rehabilitację mamy po południu to potem napiszę jakie nowości.

Do potem!

Do góry