reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

reklama
Różyczkowa - kurczę, u nas smok się jednak nie przyjął. Czasem z wielką łaską zassie i tak naprawdę przydaje się na spacerze, gdy zaczyna krzyczeć i na te parę minut daje się zakorkować ;) Może lubi jak obok niego leżysz, to lepsze niż bujanie. I sama możesz odsapnąć. Ja sama mam problem z ubieraniem Małej. Dzisiaj miała dwa niegrube pajace i zapakowałam ją w śpiwór bez rączek no i cienka czapka. Nie płakała że jej zimno, więc chyba było dobrze. Jak zaczęło mocniej wiać u nas na górce to przykryłam kocykiem. Ja paradowałam bez kurtki.

majka - to ci ładnie urósł mimo problemów. A próbujesz z tym karmieniem czy odpuszczasz?

lazy oj to ja chyba mojego Młodego nieźle zagotowałam, jutro się poprawię...A starszą przerzuciłaś już na półbuty czy w zimówkach śmiga?A w ogóle Julka ruszyła do żłoba? Ja dziś synka wystroiłam do p-kola w zimowych i chyba będzie jęczał jak wróci, że się zgrzał...eh:/ A może spróbuj innego smoka?Powiem Ci, że dziś też mi usnął już dwa razy jak tak przy nim leżałam, więc chyba będzie ok. Śpi już półtorej godziny odpukać...A i nie wiem jakoś dzisiaj nie szaleje ze swoimi obrotami...zapomniał czy co...

Odciagam i daje, jesli kupa bedzie brzydka to alergolog a jesli on nie znajdzie przyczyny to odpusze juz chyba.
Skierowanie mamy bo Maly zaciska piastki i rece jak do boksu, mocno i sztywny jest. I uklada sie w luk. Tyle ze on to robi jak placze u lekarza jak sie boi a w domu mi tego prawie wcale nie robi.. wiec nie wiem.

Różyczkowa - Julka już śmiga w półbutach. Poszła dziś w końcu do żłobka. Myślałam, że będę miała wolne, ale akurat rano zapowiedzieli się panowie do montażu szafki, więc na szybko musiałam ogarnąć kuchnię, więc latałam od zlewu do Anki ;) Wiesz, co chyba spróbuję z tym smoczkiem, a jak nie będzie chciała to odpuszczę. Zazdroszczę spania, dzisiaj tylko w wózku na spacerze zasnęła. No i teraz chyba już na dobre padła. Nie martw się obrotami, może się dziś chwilowo rozleniwił ;)

Majka - to może nagraj jak się w domu zachowuje podczas płaczu to pokażesz. Ja tak robiłam przy pierwszej córce jak podejrzewałam jakieś problemy.

Hej dziewczyny!
U nas dziś już znacznie chłodniej i tak szaro...Dziś mamy kontrolną wizytę bioderkową plus rtg, więc jestem cała w stresie, kciuki mile widziane;)
lazy dla odmiany Ania rano długo Ci śpi, mój Mały zwykle tak ok 6-6.30 pobudka, a dziś nawet 5.15, a w nocy dwa razy jadł i to coś szybko bo pierwsze karmienie było po 5h snu, a drugie po 4h, co za łasuch;)A obrót wykonał jeden przed kąpielą jak już go rozebrałam do golaska, także nie zapomniał jednak;)Dziś też mamy rehab. i ciekawa jestem co tam dziś się dowiemy.
majka czyli rozumiem synek je Twoje mleczko tylko z butelki tak?No to może skoro z kupkami mimo to już ok to chyba nic się jednak nie dzieje. Możliwe, że dziecko zachowuje się tak tylko w stresie, ale jak specjalista go zobaczy to nie zaszkodzi, co najwyżej powie, że jest wsio ok, więc się nie martw. A kiedy macie pierwsze ćwiczenia?
Pozdrawiam ciepło i miłego dnia Wam życzę!

Tyle ze on w domku nie placze. Tylko skomli i nie spina sie tak. Tylko u lekarzy placze i sie spina. W domu sie zaciska jak sie wystraszy czegos np. Jak sie go do gory na rekach podnosi.. a tak to czasami tylko mu sie zdazy zaciskac, ale glowke non stop przekreca w jedna strone. W droga tez ale rzadko. Temu wygina sie w ten luk..

Tak pije moje 2razy dziennie a reszte mm. Bede obserwowala kupke i jego zachowanie. Za kilka dni jak kupka bedzie ok to mam dawac mleko na przemian raz moje raz mm. Stopniowo zeby w razie ..W.. nie doprowadzic go do takiego stanu jak byl wczesniej. Tak poradzila inna pani doktor. Jesli kupka sie pogorszy to powiedziala ze zaczniemy kombinowac jakos inaczej. Wyeliminowalam z diety wszelki nabial.. wiec obserwacja, obserwacja i jeszcze raz obserwacja. A i raz na dwa dni rumiankowa herbatke taka jasna slomkowa.. :)
Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce..

Ostatnia edycja:
Rozyczkowa. Powodzenia Trzymam Kciuki zeby bylo wszystko jak najbardziej ok.

Skierowanie mamy ale dzis bede dzwonic do rehabilitanta bo w sumie musze sie dwiedziec gdzie jest najlepszy. Napewno dam znac..

U nas tez dzisiaj brzydka pogoda i nieprzespana nocka. Maly po szczepieniu spal wczoraj caly dzien az do 1 w nocy i tak jak o tej 1 sie obudzil tak praktycznie do teraz nie spi. Wiec bede musiala odespac w dzien a tata zajmie sie synkiem.. :D a za tydzien 3 zastrzyk bo dostal 2 zamiast 3 dlatego ze po poprzednich jak dostal 3 na raz nie moglam sobie z nim poradzic, ani pampersa nie chcial dac sobie przebrac ani nic. Plakal na maxa.. chyba mu sie przypominalo.. te szczepienie zniosl znacznie lepiej prawie nie plakal podczas zastrzyku no i teraz procz tego spania jest wszystko ok.. ;) Milego Srodowego Dnia Kobietki

Ostatnia edycja:
Hej!U nas też szaro, buro i ponuro.

Różyczkowa - kciuki trzymane. Będzie dobrze. A czemu własnie rtg a nie usg? Anka tak różnie z tym porannym spanie. Najczęściej udaje się dospać do tej ósmej, śpimy razem, więc zawsze próbuję ją jak najdłużej przekupić piersią, żeby pospać jeszcze trochę,choć nie zawsze się udaje ;) Daj znać jak po rehabilitacji.

Majka - o, to świetnie że dostaje twoje mleko. To rozwiązanie lekarki wydaje się sensowne. trzymam kciuki, by sie u was ustabilizowało. I daj znać jak po wizycie u rehabilitanta.

A u nas mogę powiedzieć, że się wyspałam, bo dzisiaj tylko dwie pobudki w miarę szybko wczoraj padła na wieczór. Ale coś za coś. W dzień uparcie odmawia snu,a jak zaśnie to w wózku nawet nie cały spacer godzinny prześpi, a w domu jak tylko ją uśpię przy piersi i chcę odłożyć to się budzi. A ciężko tak leżeć z nią w wyrku cały dzień;)

reklama
majka to chyba dobry pomysł pediatry z tym karmieniem, próbujecie, obserwujcie się i zobaczysz jak będzie. No i jak masz taką możliwość koniecznie odeśpij zarwaną nockę.
lazy o to widzisz fajna nocka za Wami, oby więcej takich, trzymam kciuki. A usg miał na poprzedniej wizycie, a teraz to rtg, ponoć jest tak na nfz, że jeśli lekarz zaleca kontrolną wizytę i jakieś leczenie to musi być chociaż jedno rtg w dokumentacji i to dlatego, tak nam to przynajmniej tłumaczył ten ortopeda.

A my już po wizycie i w sumie ok. Tzn z biodrem jest dużo lepiej, znaczna poprawa nastąpiła, ale jest jeszcze jakieś maleńkie niedociągnięcie, nie jest to już zwichnięcie czy też nadwichnięcie, ale w stawie coś tam się idealnie jedno z drugim nie styka i jak to dr określił jest lekkie sprężynowanie...Nie do końca to ogarniam...W każdym razie ma nosić jeszcze przez miesiąc Frejkę, ale tylko do spania i za 3 msc kontrola. Tak przy okazji obśmiał nasze wzmożone napięcie i stwierdził, że teraz taka moda...Także tak...No i komu tu wierzyć ja się pytam...eh...Rehabilitację mamy po południu to potem napiszę jakie nowości.

Do potem!

Do góry