reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

kurcze moze powinnas pojechac do wodzia do tej mojej pani doktor ?? kolezanka ostatnio u mnie byla i mowila ze jej 4 latni synek non stop chorowal a ona go wyciagnela i juz 3 miesiace chodzi do przedszkola i co najwyzej katarek ma ! a tak to co chwile oskrzela, krtan, pluca ...

A jak się nazywa?
Dobrze ze z Hania lepiej:-)szkoda ze z Tomeczkiem gorzej:-(a wy nie macie w szpitalu pomocy doraznej?U nas jest w wiekendy calodobowa taka pomoc i jest rowniez tam pediatra:tak:wczesniej jak nie bylo to ktoras przychodnia pelnila wiekendowa sluzbe zdrowia:tak:bo moim zdaniem lepiej byloby pokazac go wczesniej a nie czekac do poniedzialku.
A co do domka to super sa:tak:ale troche kosztuja,ja niestety nie mam nikogo kto potrafilby taki zrobic:no:

Mamy taki weekendowy dyżur tylko że tam też nie zawsze jest pediatra!
A co do domku..to wiem ile kosztują dlatego tak się cieszę..bo wujki z gór taniej drzewo załatwili a tylko zjeżdzalni szukamy! Na allegro 2,5 m kosztuje koło 90 zł..ale drugie tyle to przesyłka! Ale znów w okolicznych sklepach taka kosztuje ponad 200!
Hej dziewczyny, musze się z Wami tym podzielić bo mnie zwaliło z nóg ... własnie się dowiedziałam, że synek mpjej koleżanki Gabriel urodzony 30.03.2010 w 24 tyg. ciąży odszedł 27 maja z tego świata, nie moge w to uwierzyć, oni tak walczyli ... nie wyobrażam sobie tego .... powiem jedno ona musi być bardzo silna bo ja chyba bym nie dała rady ;((((((

Boże strasznie mi przykro...nawet sobie nie wyobrażam jaka to tragedia!:no:

reklama
przylaczam sie do zyczen:tak:

Dzieczyny pomozcie mam problem, moj olek malo je, [powinien zjesc chociaz 150ml a on zje 90ml albo 100 i juz jest najedzony, cczasem wogole zje 30ml i to wszystko:-(
sloiczki je ladnie i herbatki pije, ale teraz ostatnio jadl o 12.30 i teraz mu dalam 130 ml, a on popil jakies 40ml, ktore prawie w niego wmusilam i nie chce jesc!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie wiem jak to wyglada wagowo, dowiemy sie w poniedzialek, ale sie martwie nie wiem co jest grane:-(

Kasia to mogą być zęby, kryzys...no trudno powiedzieć, ale kontroluj wagę :tak: bo jak zacznie spadać to niedobrze :no:

hej laseczki:)))
maly juz spi a ja mam czas w koncu dla was:) nie jestem w stanie nadrobic wiec nawet nie probuje. Ostatnio jakos wciaz cos mi wypadalo i malo co tu zagladalam:(
w Dzien matki bylismy na szczepieniu i Antos wazy juz 8300!!! a podczas zastrzyku wcale nie plakal:) Dzielny chlopak:)
Musze sie pochwalic jaki sliczny prezent dostalam od mojego dziecka,dokladnie w dzien matki pierwszy raz smial sie w glos i to wlasnie do mnie:) od tego dnia wciaz sie smieje i to tak zabawnie ze az sie lezka w oku kreci... sprawil mi najlepszy prezent jaki tylko mogl :)

No jaki fajny prezent dla mamy :))) eh a Alus tylko mi mokrego buziaka dał :-D

i wiecie co tak sie zastanawiam czy nie przelozyc juz go do spacerowki...niby jeszcze nie siedzi (choc bardzo chce) ale juz taki ogromnmy w tej gondoli sie wydaje ze az smiesznie wyglada:))) i jeszcze wydaje mie sie ze ze spacerowki to juz by co nieci widzial i spacer bardziej by mu przypasil. Co mowicie zmieniac juz?? wy juz pewnie smigacie spacerowkami co? a moj najmlodszy i musi gonic wasze dzieciaczki:)))

hehe uśmiałam się, bo Alek już się zaprzyjaźnił ze spacerówką :-D Ale nie wiem czy spacer mu się teraz bardziej podoba, bo potrafi mieć humorki te same...ale na pewno widzi więcej :-)

To Antosiek niezła kluseczka:-D:-D:-D
A mi mówią że Tomek jest duży..a toż on teraz na szczepieniu..miał już skończone 6 miesięcy ważył 8300:-) No i bardzo dzielny:tak:

A my po kolejnej wizycie u lekarza:wściekła/y:
Niestety antybiotyk musi być jeszcze do piątku ale już Hani nie furczy na oskrzelach czyli pomaga! Oczywiście myślałam że padnę przy niej ze śmiechu:eek: Już na szczęście nie wrzeszczy u doktora..no a że to był mój wujek to ją tak zagadał że podczas osłuchiwania nawet oddychała głęboko:-D:-D:-D No myślałam że się posikam!

Niestety z Tomkiem coraz gorzej:no: Katar na całego i zaczyna się mokry kaszel:no: Jak do poniedziałku tak będzie to muszę gdzieś prywatnie pojechać bo naszego pediatry dalej nie ma a do tych konowałów już nie pójdę:wściekła/y:

I jeszcze muszę się pochwalić..cały dzień byłam dziś z dzieciakami u teściów i w końcu zobaczyłam jaką dziadek Hani niespodziankę szykuje!
Robi jej wielki domek z drzewa..taki z dwoma huśtawkami, ogromną zjeżdzalnią..no i domkiem;-):-) Wiecie takie jak są na placach zabaw! Normalnie postarał się dziadek!

Zdrówka kochana dla dzieci :tak:
no i super dziadek!! :-) pokaż zdjęcia, jak zrobi wszystko :tak:

Hej dziewczyny, musze się z Wami tym podzielić bo mnie zwaliło z nóg ... własnie się dowiedziałam, że synek mpjej koleżanki Gabriel urodzony 30.03.2010 w 24 tyg. ciąży odszedł 27 maja z tego świata, nie moge w to uwierzyć, oni tak walczyli ... nie wyobrażam sobie tego .... powiem jedno ona musi być bardzo silna bo ja chyba bym nie dała rady ;((((((

Boże :-( tragedia! Jak tak patrzę teraz na mojego terrorystę drącego na strzępy gazetę, to nie wyobrażam sobie życia bez niego :no:

Sto lat dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantów ! No i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dla naszej świeżo co upieczonej małżonki Magdy :-)))

przylaczam sie do zyczen:tak:

Dzieczyny pomozcie mam problem, moj olek malo je, [powinien zjesc chociaz 150ml a on zje 90ml albo 100 i juz jest najedzony, cczasem wogole zje 30ml i to wszystko:-(
sloiczki je ladnie i herbatki pije, ale teraz ostatnio jadl o 12.30 i teraz mu dalam 130 ml, a on popil jakies 40ml, ktore prawie w niego wmusilam i nie chce jesc!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie wiem jak to wyglada wagowo, dowiemy sie w poniedzialek, ale sie martwie nie wiem co jest grane:-(
Nie przejmuj się, my też tak mamy od wczoraj :) Będzie dobrze :) Najważniejsze pomiary wagowe :)

I od nas buziaki dla Zosi i Kaja!!! No i najlepsze życzenia dla naszej Magdy na nowej drodze życia

Magda, duuuuużo miłości na nowej drodze ;-)

Ula, my też jeszcze jeździmy w spacerówce, ale Maciek jest dużo mniejszy od twojego synka ;-)

Aga, zdrówka dla Tomeczka ;*
Maciek jednak zaakceptował ten smoczek TT do kaszek;-) Pierwszego dnia się tylko denerwował, że mu za szybko leci a teraz już normalnie pije... tylko trzymam go nieco wyżej żeby się nie zakrztusił:happy2:

A mam takie pytanko do mam ktore maja te gryzaczki z siateczka z Nuka?Jakie owoce podajecie teraz swoim pociecha?Czy dajecie normalne sklepowe jablka?
Ja jeszcze nic nie daję, ale też jestem ciekawa;-)

A my wczoraj cały dzień spędziliśmy z przyjaciółmi... był obiadek w restauracji (Maciek nawet zniósł jakoś taką nasiadówę) i kawka i lody na trawie :-D Wieczorem zrobiliśmy racletta i jak znajomi poszli po 1 to Maciek się obudził i wstawał co 2h:-( No a teraz odsypia :-D

reklama
Do góry