reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Dzieki dziewczyny, ja tez mam nadzieję, że będzie dobrze, no i że jednak to nie będzie krzywica. jak byłam z tydzień temu u pediatry to mówiłam, że Filip poci mi się w nocy podczas jedzenia, jest markotny, płaczliwy, ma płaską potylicę, a zapach tego potu jest baardzo intensywny, i lekarka powiedziała, że potylica jest trochę za bardzo miękka, a ciemiączko duże (2,5 na 2,5) i od narodzin wogóle nie zarasta- nie wiem czy to normalne, czy nie.., a wczoraj powiedziała, że słabszy rozwój ruchowy mojego synka może być spowodowany właśnie krzywicą (słabsze kości), więc dała nam skierowanie na badanie krwi.., bylismy dzisiaj rano , Filipek nawet dzielnie to zniósł, ja z mężem prawie mdleliśmy ;) wyniki będą w poniedziałek, wtedy od razu mamy wizytę u pediatry, która powie dalej co i jak.
trzymam kciuki!!
napisz jak wyniki!!
ja tez chce:)
Witam wszystkie stare i nowe Mamy )
Przypominam sie i dziele swoimi smutkami, bo ostatnio cos malowato radosci (
Moj maluszek zacvhorowal na zapalenie oskrzeli i wcina antybiotyk. Jak dotad zajadal tylko piers mamy wiec podawanie lyzeczka lekow jest trudne. polowa sie wylewa. dzis nabede strzykawe i sprobuje w inny sposob... Poza tym malo przybiera na wadze, dlatego nasza doktor zlecila badania krwi i sie okazalo, ze cos z watroba nie tak, ale USG wyszlo niezle z wyjatkiem sledziony. nic nie rozumiem, mam nadzieje, ze w koncu zla passa sie skonczy.
Pozdrawiam slonecznie i zycze zdrowka dszieciaczkom (widze ze nie jestem sama z cvhorobskami...)
wspolczujemy i zyczymy zdrowka!!
oby bylo tylko lepiej!!
Maly nie jest latwy do karmienia piersia, ale ja mam bzika na punkcie naturalnego karmienia i kalkuluje, ze jesli przez pierwsze 3 miesiace przybieral wzorowo to problem tkwi gdzies indziej o ile w ogole to problem. Moze ma taka nature. Nie moze byc gigantem, bo i rodzice nie sa. A wyglada calkiem fajnie i jest silny nawet teraz w chorobie, rozwija sie normalnie. Zobaczymy co pokaza nastepne badania i zdecydujemy...
tez mam takie podejscie oj przybiera prawie po kg teraz i mowia ze za duzo ale nikt nie patrzy na to jak rosnie i ze ma juz 80cm....bo my oboje wysocy...
Dafi ale żeś mi przypomniała!!!!
Ja miałam po pół roku zrobić badania do kliniki gdzie jest zamrożona krew pępowinowa Lolka! Niech Ci chwała będzie, totalnie bym na śmierć o tym zapomniała!!
dzieki Ci pani!!! ja tez musze slac im szybko!!
A i jeszcze jedno, tak pisałam o tym moim Filipowym ciemiącku, ze nie zarasta wogóle, tp. czy Waszym dzieciom juz zarasta, a jeśli tak to o ile już się zmniejszyło ?
nsz mial 1x1 po porodzie a teraz nie mowia nam ile tylko zawsze zlysze ze malutkie...
A ja znółw mam problem z Julka.
nocki pieknie przesypia ale z jedzeniem jest na NIE!!!!
wczoraj zjadła o 19:30 i do teraz ani mysli by zjesc!...
wczoraj zjadla w calosci tylko deserek zanzaczam ze tylko 1 maly sloiczek!
obiadek dawałam na 2 razy i tez tylko maly sloiczek gdzie wczesniej jadla w moment te duze sloiczki!
znow jej sie cos poodmieniało....
moj tez nie je...
zjada na sniadanie ok 100ml potem na sile zupke o 18 tez ok 100
za to nadrabia noca je po 180....;/
Alunia i Michałek !!!! STo latek !!!!!!!!!!!

Magda85-Gdańsk wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !!!!! Sto lat !!!!!!!!!1
my tez sie dolaczamy do zyczen dzewczynkom malym i duzym Rysiek sle buziaki a chlopcom zolwiki:)!!
i wiecie co tak sie zastanawiam czy nie przelozyc juz go do spacerowki...niby jeszcze nie siedzi (choc bardzo chce) ale juz taki ogromnmy w tej gondoli sie wydaje ze az smiesznie wyglada:))) i jeszcze wydaje mie sie ze ze spacerowki to juz by co nieci widzial i spacer bardziej by mu przypasil. Co mowicie zmieniac juz?? wy juz pewnie smigacie spacerowkami co? a moj najmlodszy i musi gonic wasze dzieciaczki:)))
my juz dwa tygodnie w spacerowce bo nie dosc ze nogi mial w gondoli zgiete to zaczal sie lapac za bande i wstawac w niej....
takze jezdzimi w spacerowce na plasko...czasami go troszke podniose:)

my dopiero worcilismy z krk...
za miesiac juz bede tam na stale...
szukamy wiekszego mieszkania rodzice moi maja nam pomoc finansowo z kupnem...

po siostrze nic jeszcze nie widac...a jej facet oepiej sobie radzil z ryskiem niz ona:D haha ale wyrobi sie przy swoim zawsze inaczej:)

Rysiek kaprysny jest strasznie od kilku dni nie wiem co to.. moze zeby zagryza dziaslami pieluche a potem ja sobie normalnie wrywa
:)
i plcze jak je lyzeczka...
sama juz nic nie wiem...

dzis rano byla w krk sliczna pogoda wyszlismy w samych bodach i siedzial w wozku zadowolony jak nigdy z golymi nogami
:)
mnie dopadla malpa i nie pamietam gdzie ketanlol wsadzilam;/
a ibuprom i apap nie pomagaja;/

reklama
ciekawy ten gryzaczek. zastanawiam się czy jest praktyczny...Czy np. dzieci chetnie z niego korzystaja i czy gdybym wlozyla do niego np chrupke to on bylby w stanie ja zjesc?

MARTA bardzo chwaliła ten gryzak wiec dużo dziewczyn przez jej namowe kupiło:tak:i chyba tez sobie chwala:tak:mysle ze moglabys wsadzic chrupka:tak:skoro ciasteczko można to chrupka chyba tez:tak:

MARTA bardzo chwaliła ten gryzak wiec dużo dziewczyn przez jej namowe kupiło:tak:i chyba tez sobie chwala:tak:mysle ze moglabys wsadzic chrupka:tak:skoro ciasteczko można to chrupka chyba tez:tak:
moga juz jesc chrupki??

i ktoras z dziewczyn pisala kiedys o miskoptach...a ja nigdzie nie moge dostac takich od 5 m-ca;/
widzialm tylko od 9 i od 10;/

witajcie, co do spacerowek, to chyba tez juz musimy sie przerzucic, bo z olka sie zrobil maly cwaniak, jak go wyjme z gondoli to sie z ciekawoscia rozglada, a jak mi juz reka wysiada to go wkladam z powrotem a ten marudzi ze nie chce, a jak na raczkach to siedzi cichutko! zcwanmil sie synus:)

a ja mam lenia od wczoraj nic mi sie nie chce:/

hehe ja swojego nie biorę nigdy, bo się zcwani i ciągle bedzie chciał na rączki na spacerze jak syn kuzynki T ;-)
A Aluś dziś był w nosidełku i mu się strasznie podobało :szok:
moga juz jesc chrupki??

i ktoras z dziewczyn pisala kiedys o miskoptach...a ja nigdzie nie moge dostac takich od 5 m-ca;/
widzialm tylko od 9 i od 10;/

Ja pisałam :tak: z Hippa są - na opakowaniu z przodu masz od 7 m-ca, ale z tyłu jest pokazany sposób na podawanie ich po 5 m-cu :-) Alusiowi smakuje papka :tak: czyli ciasteczka z mlekiem ;-)
Chrupki to wcina aż sie uszy trzęsą :-D biszkopty też :tak:

Ja pisałam :tak: z Hippa są - na opakowaniu z przodu masz od 7 m-ca, ale z tyłu jest pokazany sposób na podawanie ich po 5 m-cu :-) Alusiowi smakuje papka :tak: czyli ciasteczka z mlekiem ;-)
Chrupki to wcina aż sie uszy trzęsą :-D biszkopty też :tak:
Też muszę poszukać i się zaopatrzyć ;-)

Witam się!
Purchawka, kasiekkrk i coma Alunia mokrym całusem dziękuje za życzenia!
Wszystkiego najlepszego dla Zosi i Kaja!
Moje dziecko zasnęło po prawie zaraz po kąpieli, co prawda przy pomocy taty, ale co tam. Nareszcie można coś zrobić wieczorem, np. siąść na BB:) Ale tu taaaakie pustki, widać, że weekend.

ona przyjmuje tylko prywatnie od 8 do 16
jak z samego rana zadzwonisz to napewno przed 10 cie zarejestruje
chcesz telefon ?? pierwsza wizyta zawsze ejst drozsza - ok 50 a nastepne 30 ... jak idziesz z dzieckiem do kontroli przy tej samej chorobie to za kontrole 10 kasuje

To dawaj:tak:
Kurcze już chciałam napisać że jest lepiej...bo w sumie katarek słaby..tylko po nocy odciągałam i przed spaniem..ale teraz jak siedzę to co chwilę kaszle przez sen:no: Chyba mu te gilki spływają do gardła i stąd ten kaszel:no:

Kopciuszu ja myślałam kiedyś żeby dzieciakom kupić taką niską zjeżdzalnię z drabinką..ale jak dziadek taki prezent szykuje to ja mogę tą wiekszą nawet sama kupić:-D

Co do chrupek..takie kukurydziane już chyba maluchy mogą jeść..ale ja się boję Tomkowi dać...a jak się zacznie tym dusić:szok: Jednak to już całkiem "niepłynna" rzecz..choć one się w buzi rozpływają..a co jeśli mu się gdzieś kawałeczek przyklei:zawstydzona/y:
Taka panikara ze mnie:no:

reklama
quote_icon.png
Napisał Julka32
Alunia i Michałek !!!! STo latek !!!!!!!!!!!

Magda85-Gdańsk wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !!!!! Sto lat !!!!!!!!!

quote_icon.png
Napisał luuuzna
Dla półrocznej Zosi Kory 5-miesięcznego Kaja Dagmar - sto latek i moc uścisków :)

Przyłączamy sie do życzeń Wszystkiego Dobrego :-):-):-)

Do góry