reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Witam wszystkie stare i nowe Mamy )
Przypominam sie i dziele swoimi smutkami, bo ostatnio cos malowato radosci (
Moj maluszek zacvhorowal na zapalenie oskrzeli i wcina antybiotyk. Jak dotad zajadal tylko piers mamy wiec podawanie lyzeczka lekow jest trudne. polowa sie wylewa. dzis nabede strzykawe i sprobuje w inny sposob... Poza tym malo przybiera na wadze, dlatego nasza doktor zlecila badania krwi i sie okazalo, ze cos z watroba nie tak, ale USG wyszlo niezle z wyjatkiem sledziony. nic nie rozumiem, mam nadzieje, ze w koncu zla passa sie skonczy.
Pozdrawiam slonecznie i zycze zdrowka dszieciaczkom (widze ze nie jestem sama z cvhorobskami...)
przykro mi.
zapalenie oskrzeli dla starego to okropne a co już mówic dla takiego malucha.
niech zdrowiej szybko.
trzymam za was kciuki.
Probowalam, ale proby konczyly sie katarkiem.
Kiedy tylko wyzdrowieje zaczne podawac zupki itp, ale modyfikowaqnego mleczka nie chcialabym dawac...
Mysle ze jeszcze do tego jakis zabek chce sie przebic...
a jesteś pewna że ten katarek nie jest od próbującego wyjsc ząbka??
ja też bym była za rozszerzeniem diety,skoro mało na wadze przybiera.
wiesz,to że Ty chcesz jak najdłużej karmic piersią nie znaczy że Twojemu maluchowi będzie to wystarczało.
Kasiuch zmieniłam na rozmiar większe ;-) ale moze zmienię o dwa rozmiary ;-) zobaczymy.
Wróciliśmy od pediatry naszej dziś nie było tylko jakaś inna babka do tego chora kasłała że szok mam nadzieję że mój Michał się od niej nie zaraził? czy wam też pediatrzy mówią aby do snu dziecko na boku układać? Bo mają głowki nieco z tyłu spłaszczone?
ja małą tak kłade bo jej się wygodniej śpi w tej pozycji a i ja mam pewnośc,że się nie zadławi czy coś.
ja żeby małą nauczyc spania w tej pozycji podkładałam jej kocyk zrulowany pod bok,na który nie chciałam,żeby się odwróciła.u nas podziałało :-)
fajna :-) może warto pomyślec o czymś takim.
w końcu będzie pewnośc,że maluch się nie sturla jak będzie spał na moim łózku sam :-) bo spac w dzień lubi właśnie w naszym łóżku :-)
mojej się ładnie zarastało od samego początku.
teraz ma już bardzo malutkie.

a mojemu dziecku dzisiaj się cos poprzestawiało.
drzemki popołudniowej nie było,a teraz mi padła o 17 i dalej śpi :eek::szok:
a maruda z niej taka dzisiaj że szok.

reklama
laski problem jest !!
moja agatka zwymiotowala mi teraz po kapieli tak konkretnie ze mam dywan do prania !! fontanna taka poszla ze szok !! no i teraz nie wiem co jest grane !! jadla dzis na obiadek zupke gernera jazynowa - palaszowala ze az milo !! /jazynowe dotad jadla tylko z hippa /taka sobie/ i z bobowity /raczej nieteges/ a ta jej smakowala i to bardzo !!
a potem jeszcze zjadla sloiczek bobowity: jablko, banan brzoskwinia ...

no i nie wiem co teraz zrobic ... dac jej mleko ? nie dac nic ... wlasciwie jest teraz nie chce ... moze sprobuje pozniej!!

juz nie wiem co mam robic ...

laski problem jest !!
moja agatka zwymiotowala mi teraz po kapieli tak konkretnie ze mam dywan do prania !! fontanna taka poszla ze szok !! no i teraz nie wiem co jest grane !! jadla dzis na obiadek zupke gernera jazynowa - palaszowala ze az milo !! /jazynowe dotad jadla tylko z hippa /taka sobie/ i z bobowity /raczej nieteges/ a ta jej smakowala i to bardzo !!

no i nie wiem co teraz zrobic ... dac jej mleko ? nie dac nic ... wlasciwie jest teraz nie chce ... moze sprobuje pozniej!!

może się przejadła??
moja tak reagowała z przejedzenia właśnie,tyle tylko,że piła tylko moje mleko wtedy.

laski problem jest !!

ja bym nie dawała.NIch sobie ten malutki żołądeczek odpocznie.Najwyżej jakiejś herbatki tylko...a mleczko dopiero rano.

Hej witam się pięciomiesięcznicowo:) Eh pięć miesięcy temu leżałam na sali pooperacyjnej i cieszyłam się, że już mam mojego bobasa:)

Mea Aluś ma tak jak za dużo zje

Hej witam się pięciomiesięcznicowo:) Eh pięć miesięcy temu leżałam na sali pooperacyjnej i cieszyłam się, że już mam mojego bobasa:)

Mea Aluś ma tak jak za dużo zje

reklama
Cześć Dziewczyny ;-)

Posprzątałam, umyłam się, porobiłam co miałam zrobić i jestem :) Na chwilę, bo zaraz będzie film z jednym z moich ukochanych aktorów i koniecznie muszę trochę chociaż obejrzeć :-)

Aluś był dziś na placu zabaw i bujał się na huśtawce :) Bardzo mu się to podobało :) Wyciągnęliśmy więc taką stojącą, co dostał od chrzestnej :) Zobaczymy, jak będzie mu się ta podobać :tak:

W ogóle mam takiego śmieszka ostatnio że aż miło :) Daffi coś Aluś nie chce wpisać się w schemat 'kryzysów' rozwojowych :-D Ale wiecie jaki ten mój Alek jest :-D
Dziś była u nas prababcia, jutro rodzice wpadną, to sobie odpocznę :-)

Do góry