reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
ALUŚ sto lat!!!

a jak go "zabezpieczasz" żeby nie obkręcił Ci się z boczku na plecki ? bo ja nie mam pomysłu, nie chcę żeby w jego łożeczku były jakies koce itp bo boję się że może przez przypadek założyć sobie to na główkę, a jak nic mu nie podłożę to po chwili znowu lezy mi na pleckach..

Ja klade go pleckami zaraz przy ochraniaczu czyli szczebelkach w łożeczku:tak:nie ma opcji przekrecenia sie na plecki:no:predzej na brzuszek:tak:ale tego jak narazie nie robi:no:

A i jeszcze jedno, tak pisałam o tym moim Filipowym ciemiącku, ze nie zarasta wogóle, tp. czy Waszym dzieciom juz zarasta, a jeśli tak to o ile już się zmniejszyło ?

U nas juz w szpitalu bylo ciemiaczko 1x1:tak:teraz jest chyba troche mniejsze:tak:

laski problem jest !!
moja agatka zwymiotowala mi teraz po kapieli tak konkretnie ze mam dywan do prania !! fontanna taka poszla ze szok !! no i teraz nie wiem co jest grane !! jadla dzis na obiadek zupke gernera jazynowa - palaszowala ze az milo !! /jazynowe dotad jadla tylko z hippa /taka sobie/ i z bobowity /raczej nieteges/ a ta jej smakowala i to bardzo !!
a potem jeszcze zjadla sloiczek bobowity: jablko, banan brzoskwinia ...

no i nie wiem co teraz zrobic ... dac jej mleko ? nie dac nic ... wlasciwie jest teraz nie chce ... moze sprobuje pozniej!!

juz nie wiem co mam robic ...

Ja bym nie dala:no:a jesli bedzie juz mocno wolac to napewno nie tyle co zawsze:no:lepiej dac pic:tak:

u nas caly czas 2x2

:szok:az tyle?

Hej witam się pięciomiesięcznicowo:) Eh pięć miesięcy temu leżałam na sali pooperacyjnej i cieszyłam się, że już mam mojego bobasa:)

Mea Aluś ma tak jak za dużo zje

Pewnie bys nie chciala sie cofnac:no:

hej:) piszecie o klsdzeniu dziecka na boku i podkladaniu czegos by sie nie przekrecilo.....a moja panna zawsze wieczorem spi na boku,,,, jak zasypia to sama sie przekreca... robi siup noga na noge i tak spi.... raz na jednym raz na drugim boku....:):) jak stara baba:)

ja jutro jade na wies,,,w niedziele mam ta komunie mojej chrzesnicy,,,,,, nie chce mi sie troszke...ale musze....

ALUŚ STOOOOOO LAT:)

A i jeszcze jedno, tak pisałam o tym moim Filipowym ciemiącku, ze nie zarasta wogóle, tp. czy Waszym dzieciom juz zarasta, a jeśli tak to o ile już się zmniejszyło ?
Julkowi ciemiączko się zrasta, sprawdzam często ale nigdy tego nie mierzyłam.Pediatra powiedział,że może się zrastać nawet do 18-tu miesięcy...

U nas na starcie było 2,5 x 2,5 potem przy kolejnym szczepieniu 2x2, potem za kolejne 6 tygodni 1,5x1,5 potem chyba 1x1 , albo 1x1,5 juz nie pamietam, a teraz nie czuje zeby sie zmniejszylo. Lekarka powiedziala,zeby sie tym nie przejmowac, bo moze do 1,5 roku sobie spokojnie zarastać to przednie ciemiączko :) A moja teściowa mówiła, że u mojego szwagra zrastało się 2 lata! I tez lekarze cos tam juz pod nosem mówili, ale ona sie nie przejmowala i w koncu zarosło samo :)))

Hej witam się pięciomiesięcznicowo:) Eh pięć miesięcy temu leżałam na sali pooperacyjnej i cieszyłam się, że już mam mojego bobasa:)

Sto lat!!! Najlepszego !!!!:)))

Gogana trzymam kciuki żeby było już tylko lepiej!!!
Moja koleżanka ma córkę 2 lata i 7 miesięcy..i jeszcze jej całkiem ciemiączko nie zarosło..i chodzi tylko na kontrolę co 3 miesiące..ma już bardzo małe..ale po prostu jej tak wolno zarasta i lekarz powiedział że do 3 rż nie ma się co martwić (jeżeli oczywiście nie ma innych niepokojących objawów)

Buziaki dla Alusia!

witam
wszystkiego najlepszego dla Alusia:-)
i zdrowka dla chorych maluszków

mała od narodzin ma ciemieniaczko 1x1
a teraz to nie wiem ile ma ale napewno jeszcze jest ale mniejsze
pani doktor jak sprawdza to sie tylko pyta czy podaje wit.D:eek:

a my pampersy zmienilismy juz na 4+ i jest zdecydowanie lepiej
4 jej sie strasznie odciskały w fałdkach no i wogole ciasne

a co do pozycji do snu maluszka
to moja generalnie spi na brzuchu sama sie tak układa
no czasem na boku ale napewno nie ulezy na plecach
a tak wogole to bryka po całym łózku
rano jest juz w drugim koncu na brzuchu
od pewnego czasu zostawiam jej tam dwie zabawki i smoczka
to jeszcze z poł godziny mam spokoju jak sie juz obudzi:blink:

reklama
A ja dziś zadzwoniłam do swojego wujka który jest lekarzem czy nie mógłby jutro obejrzeć tej mojej Hanuli bo jakoś nie jestem przekonana żeby jej dawać drugi tydzień antybiotyk! W dodatku babka w aptece powiedziała A że wg niej to jest za słaba dawka i że powinniśmy zgłosić do Izby lekarskiej że nasza przychodnia przez tak długi czas nie zapewnia pediatry skoro nasz jest na urlopie :( Ale zobaczymy co jutro wujek powie..on pediatrą też nie jest ale mam do niego dużo wieksze zaufanie niż do tych zwykłych w przychodni...

Do góry