Czy któraś z was specjalizuje się lub kiedyś podawała SURIMI na zimno?Wiem że to temat na inny wątek ale potrzebuję pilnej odpowiedzi.
Na zimno podaje się w sałatkach, a co chcesz z nimi zrobić??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czy któraś z was specjalizuje się lub kiedyś podawała SURIMI na zimno?Wiem że to temat na inny wątek ale potrzebuję pilnej odpowiedzi.
Na zimno podaje się w sałatkach, a co chcesz z nimi zrobić??
A właśnie jakąś przystawkę typu sałatka lub koreczki coś co ładnie będzie wyglądało i smakowało.
Zgadzam się w 100%. Lolek też miał takie 2-3 tygodnie gdzie zaczął malutko przybierać, potem przez 2 tygodnie nic nie przybrał, stał się troche bardziej marudny. A jak zaczęłam rozszerzać dietkę i trochę dokarmiać to od razu nie dość, że waga zaczęła rosnąć i wrócił na swój pierwotny 80-ty centyl, to i stał się dużo pogodniejszy i weselszyWiesz ja jestem zdania, że lepiej dziecko dokarmic mlekiem modyfikowanym, to nic złego, niz miałby słabo się rozwijać, a zeby rosnąc i byc zdrowym trzeba mieć siły. ja robiłam tak, że po karmienu cycem dawałam dodatkowo mleko mod.
Rezcz w tym, skoro mało przybiera tzn że Twoje mleczko juz mu nie wystarcza, musisz rozszerzyć menu.
Wróciliśmy od pediatry naszej dziś nie było tylko jakaś inna babka do tego chora kasłała że szok mam nadzieję że mój Michał się od niej nie zaraził? czy wam też pediatrzy mówią aby do snu dziecko na boku układać? Bo mają głowki nieco z tyłu spłaszczone?
Ja wszędzie słyszałam, że dziecko powinno spać na pleckach Zresztą Maciek jak spał na pleckach to główkę miał skręconą w lewo lub prawo;-) a teraz to wogóle są cyrki bo się tak kręci podczas snu i raz śpi na brzuchu, raz na boku no i standardowo obraca się w łóżeczku Sam wybiera sobie najdogodniejszą pozycję... muszę mu kupić wkońcu kołderkę, bo śpiworek chyba za bardzo krępuje mu ruchy ;-)
A ja właśnie wyprałam prawie wszystkie zabawki Macola zostawiłam kilka sztuk, żeby miał się czym chłopina bawić
mi kazali kłaść Filipa na bok, bo ma spłaszczoną głwokę, ale pod warunkiem, że z bioderkami jest okWróciliśmy od pediatry naszej dziś nie było tylko jakaś inna babka do tego chora kasłała że szok mam nadzieję że mój Michał się od niej nie zaraził? czy wam też pediatrzy mówią aby do snu dziecko na boku układać? Bo mają głowki nieco z tyłu spłaszczone?
a jak go "zabezpieczasz" żeby nie obkręcił Ci się z boczku na plecki ? bo ja nie mam pomysłu, nie chcę żeby w jego łożeczku były jakies koce itp bo boję się że może przez przypadek założyć sobie to na główkę, a jak nic mu nie podłożę to po chwili znowu lezy mi na pleckach..Wiesz nie koniecznie musi byc malo najedzony po pokarmie matkito ze nie przybiera na wadze nie oznacza ze nie jest najedzony
U mnie nic takiego nie mowilaale ja Patryka za kazdym razem ukladam inaczejwtedy pod plecki podkladam mu cos zeby sie nie odwracal;-)
Ja tez na dniach musze to zrobicdawno ich nie pralam
ja napewno tez kupię go dla Filipka kupowałam siostrzenicy na roczek i naprawdę zabawka jest superA mój Piotrus nowego przyjaciela ma;-) Nie odstępuje go na krok;-) hehe kupiłam mu szczeniaczka uczniaczka bardzo mu się spodobał.
A i jeszcze jedno, tak pisałam o tym moim Filipowym ciemiącku, ze nie zarasta wogóle, tp. czy Waszym dzieciom juz zarasta, a jeśli tak to o ile już się zmniejszyło ?