reklama
Dzien dobry :-)
Witam po nieprzespanej (jak zwykle ) nocy. Zjadlam nalesniki i sie relaksuje.
Wiesz, ja nie wiem czy tam dlugo zaszaleje bo mysle o znieczuleniu a jesli juz sie na nie zdecyduje to mnie przeloza na najzwyklejsza w swiecie sale szpitalna. Oni takie wypasione sale zrobili tylko do porodow bardzo naturalnych, reszta to zwyczajny szpital.
Witam po nieprzespanej (jak zwykle ) nocy. Zjadlam nalesniki i sie relaksuje.
Ale luksus:-)jejciu az ci zazdroszczedlaczego u mnie tak nie ma:-(
Wiesz, ja nie wiem czy tam dlugo zaszaleje bo mysle o znieczuleniu a jesli juz sie na nie zdecyduje to mnie przeloza na najzwyklejsza w swiecie sale szpitalna. Oni takie wypasione sale zrobili tylko do porodow bardzo naturalnych, reszta to zwyczajny szpital.
Witam
Od rana posprzatalam, wykapalam sie , ogolila, umylam i wymodelowalam wloski. Niedlugo musze isc na wywiadowke do syna. Tak , tak - wlasnie w niedziele bo syn ma w niedziele polska szkole. Tak wiec znow wroce lekko wkurzona .
Co zrobic z bystrym nastolatkiem - minimalista, ktory ma w nosie staranie sie mimo ,ze ma mozliwosci.
Ty masz nastolatka, a ja mam synka w 3 klasie i też wszystko zlewa, choć ma możliwości, ja bardziej przejmuję się jego zadaniami domowymi i sprawdzianami niż on, to jest straszne i jak widzę mój syn wśród rówieśników nie jest odosobniony.
We wtorek ma sprawdzian z poprzedniego miesiąca i co synek z tatusiem pojechał na basen a ja zabieram się do przygotowywania materiału do powtórki do sprawdzianu sam nic by nie zrobił, choć ma wypisany zakres materiału, i właśnie przypomniało mi się, że w poniedziałek ma sprawdzian z angielskiego, o którym on zapomniał i od 7.30 grał na playstation. Są w drodze do Gryfina, więc dzwonię i przypomnę synkowi.
A na porządku dziennym są telefony mam z pytaniami, co mamy zadane z ......
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Witam
Jeszcze niczego nie nadrobilam . Sprawdzilam tylko liste nowonarodzonych (a tak na marginesie Mea - nie wiem czy cos zle licze. Magdas miala termin na 15.12 a urodzila wczoraj wiec jak mogl byc to 39 tydz i 3 dni.? Cos mi tu nie gra. Ja bylam wczoraj 39 i1 dzien mimo ,ze mam termin 4 dni przed magadas. Moze maly bledzik w terminie lub w tygodniach sie wkradl? )
klania sie bajzel pomiedzy suwakami i terminami podanymi do listy !!! jak sie dowiem szczegolow to popoprawiam wszystko !!
emwu,w Irlandii kobietom w ciazy podaja inna szczepionke niz reszcie,podaja celavapan,bo on nie zawiera rteci.Potem trzeba szczepienie powtorzyc.Pandemrix jest podawany pozostalym grupom.Ja nawet sladu po zastrzyku nie mialam.Tak jak z kazda grypa,w ciazy zawsze gorzej sie przechodzi,a ta sie rozprzestrzenia szybko.Ide se tosty zrobic.My,zwyczajem irlandzkim,obiad wieczorem jemy,wiec teraz czas na drugie sniadanie
emwu76
Fanka BB :)
Ok juz nadrobilam to co pisalyscie. Marta 100 trzymam kciuki - kolejna po Marzce , ktora miala rodzic razem ze mna i zwiala wczesniej.
Zostane sama na tego 11.12 :-( albo , ktoras z wigilijnych do mnie dolaczy :-).
Monia - nic mi nie mow. Ja juz nie mam sil narzekac na mojego syna.
Musialybysmy chyba zlaozyc nowy watek :-).
Nic mi dzisiaj nie dolega. Nic nie boli , nic nie kapie:-), i nic nie denerwuje poza brakiem objawow nadchodzacego porodu.
Zostane sama na tego 11.12 :-( albo , ktoras z wigilijnych do mnie dolaczy :-).
Monia - nic mi nie mow. Ja juz nie mam sil narzekac na mojego syna.
Musialybysmy chyba zlaozyc nowy watek :-).
Nic mi dzisiaj nie dolega. Nic nie boli , nic nie kapie:-), i nic nie denerwuje poza brakiem objawow nadchodzacego porodu.
emwu76
emwu,w Irlandii kobietom w ciazy podaja inna szczepionke niz reszcie,podaja celavapan,bo on nie zawiera rteci.Potem trzeba szczepienie powtorzyc.Pandemrix jest podawany pozostalym grupom.Ja nawet sladu po zastrzyku nie mialam.Tak jak z kazda grypa,w ciazy zawsze gorzej sie przechodzi,a ta sie rozprzestrzenia szybko.Ide se tosty zrobic.My,zwyczajem irlandzkim,obiad wieczorem jemy,wiec teraz czas na drugie sniadanie
No pewnie masz racje ale ja nawet sie nie zainteresowalam szczegolami tej szczepionki - poprostu jakos mnie nie ciagnie do tego szczepienia.
My tez jadamy w irlandzkim systemie Zaraz lunch.
emwu76
Monia - a moge spytac gdzie prowadzisz kawiarnie? tzn , ktora to ta Twoja Oczywiscie jesli masz ochote odpowiedziec na forum i wogole ujawniac sie. Pytam z ciekawosci . My wlasnie czekamy na pozwolenie na otwrcie restauracji tu w Dublinie.
Pewnie niektore pamietaja conam sie przydazylo w czerwcu. Mam na mysli pozar produkcji. Po pol roku obralismy kierunek gastronomia - a ja tak nie cierpie gastronomii
Pewnie niektore pamietaja conam sie przydazylo w czerwcu. Mam na mysli pozar produkcji. Po pol roku obralismy kierunek gastronomia - a ja tak nie cierpie gastronomii
No pewnie masz racje ale ja nawet sie nie zainteresowalam szczegolami tej szczepionki - poprostu jakos mnie nie ciagnie do tego szczepienia.
Tez mialam podobne odczucia wzgledem tej szczepionki. Zachowalam sie troche jak ignorant i nie wnikalam w szczegoly ale gdzies gleboko czulam ze nie mam ochoty jej przyjmowac. Nie wiem czy zrobilam dobrze czy zle, poprostu dalej bede ignorantem i nie wnikam
reklama
akozka
Misia Kosia 3.12.09
I znowu sie melduje, ciagle ze szpitala :-( Misia jest z nami w pokoju od wczoraj, ale ciagle maja jakies problemy z wypuszczeniem nas. Kogokolwiek pytamy to wszystko jest ok, ale jeszcze musi nas zobaczyc pediatra, polozna jedna czy druga, w koncu chyba tylko sprzataczki nas nie ogladaja... Zaczynam miec dola pociazowego, babyblues na calego... Siedze calymi dniami z laktatorem przy cycu i wysysam resztki siebie (dzis cale 6 ml z udoju :-( ). Do tego marudze koszmarnie i nie wiem jak dlugo jeszcze Marcin wytrzyma ze mna w jednym pokoju ;-) Rodzice dzwonia kilka razy dziennie i pytaja czy juz wychodzimy, bo nie maja juz co robic w domu, wiec az sie boje tam wracac Ech, a to dopiero 4 dzien od porodu...
Moze faktycznie uda nam sie jutro wyjsc i zaczne nadrabiac te kilkaset stron
Gratulacje dla nowych Mamus, jesli takowe sie pojawily! Duzo cierpliwosci dla czekajacych - warto naprawde!!! I sporo snu dla juz majacych malenstwa... ;-)
Moze faktycznie uda nam sie jutro wyjsc i zaczne nadrabiac te kilkaset stron
Gratulacje dla nowych Mamus, jesli takowe sie pojawily! Duzo cierpliwosci dla czekajacych - warto naprawde!!! I sporo snu dla juz majacych malenstwa... ;-)