reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

kasiekkrk czasami nóż się w kieszeni otwiera na to co wyczyniają w szpitalach.
Marzka u nas pochmurno od rana.
wika to duża pannica z Ciebie była i widzę, że wzrost został:)

reklama
dla mnie tez tylko mowie jak jest u mojej lekarki i ordynatora w szpitalu tu u mnie..
jak lezalam drugi raz w szpital to byla laska ktora na oddziale skonczyla 43 tydzien a urodzila jak miala 43 tc plus 5 dni i maly wazyl 4600:-)oct jej podawali kilk arazy na wywolanie, aplikowali jakis zeli nic:-)
nie zrobili jej casarki ani ze wzgledu na wage ani ze wzgledu na to ze tyle po termine wody moga sie psuc...
To brzmi z lekka przerażająco:szok:

no tam na patlogii ciazy byly moze 3 baby na podtrzymaniu a reszta oddzialu po terminie...
sa szpitale ze po kilku dniach wymuja dzidziusia..a tu jest inaczej..
nie wiem co prawda czy to kwestia "dawania w lape" czy tego ze naprawde sa proSN...

U nas myslę że jakby posmarowała to by było inaczej, czekali do równych dwoch tyg po terminie.:shocked2:

no trzmam mocno:-)

ja juz wrocilam...
spora anemia i dostalam leki na nia...
dusznosci i wymioty bo maly mi podnosi bardzo przepone ktora na wszystko uciska...
a macica twarda bo jest bardzi wypelniona...
rozwarcia nie ma wic ostatnie skurcze nic nie zepsuly bardziej:-)
mam tydzien wolnego powtorka badan i znow wizyta w pt....
a i jeszcze konsultacje w krk zeby zdecydowali czy ma byc SN czy CC...
a najbardziej mnie ucieszyly slowa "No jeszcze 6 tygodni i moze pani rodzic!":-D

ale dobrze ze moge lezec dalej w domku:-)

mi sie nabialu nie chce, i tak nie lubie mleka ze jak tylko powacham zwlaszcza zagotowane to jestemw stanie zwymiotowac...
ale zmuszam sie do jogurtow i kupilam kakao o smaku karmelowym i pije je jak tylko sie da...nawet wchodzi...jak tylko zapomne ze to z mleka:-D

kasiek dobrze ze jestes :) no i 6 tygodni to juz z gorki :)

Tak się zastanawiam, ile maleństwo może przybrać na wadze przez 6 tygodni. Skoro teraz moje waży 2100, to może w terminie dojdzie do 3500 albo i więcej. Mam nadzieję, że jakoś je z siebie wyduszę:)

Moj maz tez sie ze mnie smieje zebym nie rodzila w terminie tylko wczesniej:tak:mowi ze potem bedzie taki duzy synus ze mamusie rozepchnie i juz nie bedzie tak samo:-D:-D:-Dwiecie co mam na mysli:-D?

dziewczyny powiedzcie mi jak stosowac sorbifer??
tu pisze ze z magnezem nie wolno a ja biore mg caly czas..;/
i to sie bierze po jedzeniu czy przed??
bo nie zapytalam..;/

Ja mam Tardyferon i gin kazal stosowac albo minimum godzine przed posilkiem albo dwie godziny po:tak:wtedy zelazo lepiej sie wchlania.

reklama
Moka. Nasz Fasolek mial: BPD- 88.00 mm, HC- 294.23mm, AC-290.21mm, FL- 66.46mm. Dlugie nozki ma ten nasz Adas :)Jesli chodzi o rodzenie posladkowe to przy dobrej poloznej jak najbardziej do zrobienia. Nie martw sie na zapas. Marzka- a jak u Was z tymi wymiarami?

Do góry