reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Kulaszusza wszyskiego naj naj!!!:-)

Ja bym też zjadła kukurydzę ale najlepsza jest taka kradziona prpsto z pola:-):-):-) Jakieś 10 lat temy to tak każdy wieczór z koleżanką spędzałyśmy!!! Ale niestety kukurydza dobra jest dopiera na jesień a koleżanka też już dzieciata i też zaciążona więc z wyprawy nici:-)

reklama
Dziekuje Wam Kochane za zyczenia!!
W sumie sama nieskromnie o moim malym swiecie wspomnialam :zawstydzona/y:
Jednak po raz pierwszy od kilku lat nie czuje, ze starzeje sie tego dnia. :-)Ciesze sie, ze przed nami jakby nowe zycie, nowe zadania, perspektywy.:-)
Maggie- ale trafilas z tym slonecznikiem... to moje ulubione kwiaty!! :-) I przepraszam, ze narobilam Ci smaka. Moze masz tam jakiegos Chnczyka za rogiem??!!;-)

Jeszcze raz dziekuje Wam Dziewczynki i lece do domciu! Przebieram sie i lecimy na jedzonko.
Do zobaczenia jutro. Nie piszcie tyle, bo to nie do nadrobienia... wiem, wiem pobozne zyczenia....

kulaszusza wszystkiego najlepszego!!!
jak to nieskromnie sie pochwalilas, a kto mial sie za ciebie pochwalic. przeciez nie znamy swoich dat urodzin, wiec zostaje sie tylko samemu chwalic, ja przeciez tez sie sama pochwalilam :-)

Martuś dziękuję:-)
Kochane ja przepraszam za smędzenie..ja znów o tym samym..dalej nic nie wiem..
Byłam dzis na EKG znów..jest niemiarowość i szybsze tętno..ale akurat jak sie położyłam, to się nie dusiłam..potem od razu do lekarza z wynikami..zatykało mnie jak nie wiem..i tak cały dzień:-(Cały czas czuję jak serce się kołacze,,i staje na chwilę w momencie skurczu/zatykania i dalje rusza jakoś tak z kopyta..U mnie przy niskim ciśnieniu (100/60) występuje wysokie tętno..około 87-90/min..Dostałam ISOPTIN40..Czy brała któraś Was może?On jest na odciążenie pracy serca, na częstoskurcze, na wysokie tętno i ogólnie regulujące prace serca-podawany kobietom w ciąży na serce właśnie..Kurcze ja tam nie lubię barć leków żadnych w czasie ciąży..oby chociaż pomogło...A tu kardiologa szukaj..terminy na listopad..ja dziękujębo moge urodzić..i to nawet prywatnie!:-(
Martwię się cały czas..bo bez przerwy od rana mam skurcze w sercu..nie mogę normlanie oddychać i az boję się znów słuchać bicia swojego serca..tak ustaje..A zaczęło się tak nagle!Na początku sierpnia w niedzielę..
Joasiu..mi to bardzo utrudnia funkcjonowanie na co dzień..ciągle to kołatanie serca i takie łupanie i zatykanie:-(...brałaś jakieś leki?
Kulalusza-wszystkiego najlepszego dla Ciebie i maleństwa

Martuś dziękuję:-)
Kochane ja przepraszam za smędzenie..ja znów o tym samym..dalej nic nie wiem..
Byłam dzis na EKG znów..jest niemiarowość i szybsze tętno..ale akurat jak sie położyłam, to się nie dusiłam..potem od razu do lekarza z wynikami..zatykało mnie jak nie wiem..i tak cały dzień:-(Cały czas czuję jak serce się kołacze,,i staje na chwilę w momencie skurczu/zatykania i dalje rusza jakoś tak z kopyta..U mnie przy niskim ciśnieniu (100/60) występuje wysokie tętno..około 87-90/min..Dostałam ISOPTIN40..Czy brała któraś Was może?On jest na odciążenie pracy serca, na częstoskurcze, na wysokie tętno i ogólnie regulujące
prace serca-podawany kobietom w ciąży na serce właśnie..Kurcze ja tam nie lubię barć leków żadnych w czasie ciąży..oby chociaż pomogło...A tu kardiologa szukaj..terminy na listopad..ja dziękujębo moge urodzić..i to nawet prywatnie!:-(
Martwię się cały czas..bo bez przerwy od rana mam skurcze w sercu..nie mogę normlanie oddychać i az boję się znów słuchać bicia swojego serca..tak ustaje..A zaczęło się tak nagle!Na początku sierpnia w niedzielę..
Joasiu..mi to bardzo utrudnia funkcjonowanie na co dzień..ciągle to kołatanie serca i takie łupanie i zatykanie:-(...brałaś jakieś leki?
Kulalusza-wszystkiego najlepszego dla Ciebie i maleństwa

ja mam isoptin 80:tak:

Lilijko,
ja isoptin 80 bralam pierwszy raz w ciazy z Rozalka do fenoterolu, a pozniej zamiast fenoterolu cordafen(to tez lek na serce), bo tak mi serce lomotalo.
dwa lata temu kiedy zaczely sie moje problemy z sercem, znowu bralam isoptin 80 pomoglo mi na skurcze i dusznosci ustapily, dlugi czas jeszcze bralam. objawy mialam podobne do twoich, tylko jeszcze mialam okropny bol w klatce piersiowej, tak jakby mnie pasem ktos dookola sciskal. pisalam wczesniej, ze u mnie to prawdopodobnie efekt po przebytym zapaleniu miesnia sercowego, ale diagnoza nie byla jednoznaczna.
teraz tez zaczyna serce mi fiksowac glownie w nocy, mam chyba jakies bezdechy, bo w nocy budze sie i lapie oddech, okropne to uczucie. skurcze i kolatanie tez. za dwa tygodnie ide do kardiologa.

Ostatnia edycja:
Dziękuję Tuniu..mam nadzieję, że Isoptin pomoże..po tygodniu mam znów iść do lekarza i dac znać czy pomogło..Już czuję sie spokojniejsza po Twojej wypowiedzi:-)Czyli nie jestem sama..Powodzenia u kardiologa..ja też muszę znaleźć..;-)Ja zapomnialam dodać..krztusze się podczas takich skurczy..jakbym się dusiła właśnie..

Hej Laski:)
My od rana w rozjazdach z Moim i generalnie dobrze zaczęłam dzień. Potem remoncika cd i na dziś koniec, zaraz McD:p Jak smak to smak:p Jutro mam połówkowe usg, ciut się boję, ale to zaliczam do normalnego odczucia.

Lilijko no toś się doprawiła z tym.. współczuję:( Cholerka mam nadzieję, że Ci pomogą leki.
Kulaszusza wszystkiego dobrego;*

reklama
O i bierzesz?Tez na serducho, czy żeby zmniejszyć efekty uboczne po Fenoterolu?

jestem po kolacji:-)
ładnie to ujęłaś-ja biorę w celu zmniejszenia efektów ubocznych:-Do ile jest to możliwe-serducho nie wali mi jak biorę isoptin tylko na drżenie rąk jakoś to nie działa:tak:

tak w ogóle to wiesz Kochana,że ja jestem ze Świebodzina?????
Kulalusza-najlepszego! :-)

Do góry