reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
o krew niby..choć ja tam w to nie wierzę..
ja w wieku poczęcia miałam 20 lat a mój B 22..
więc ja 20 - 7+7+6 =20 czyli krew sześcioletnia
mój B 22 - 7+7+7+1=22 czyli krew jednoroczna
ja - 6 > mój -1 czyli ze jesli niby ja mam starsza krew.. bo sześcioletnią to będzie dziewczynką a jesli to mój miałby starszą to chłopczyk :-D

troche niedokladna ta wrozba. nam wychodzi dziewczynka, ale wedlug niej Rozalka powinna byc chlopakiem :-)

O Boze dziewczyny ale jestem przestraszona.Wlasnie zadzwonil moj M i mnie pyta czy przechodzilam Ospe bo on ma półpaśca i Pani doktor go pyta i co ja oczywiscie nie przechodzilam.Nie wiecie jakie moga byc skutki na plod jakby co?
oj niewiem co ci doradzić ale jak masz możliwość to zadzwoń do ginia i go zapytaj bo z tego ca słyszałam to trzeba uważa bo niedaj boże sie zarazisz najlepiej zadzwoń

Witajcie Grudnióweczki!
Odzywam się po weekendowej przerwie. Szkoda, że nie mam laptopa, bo byłabym na bieżąco.
Dołączam do mam, które mają usg 17, wtedy dowiemy się co z serduszkiem naszego maleństwa. A dzisiaj idę na wizytę kontrolną do mojej ginki. Pewnie będzie bardzo zadowolona, bo przez ostatni miesiąc przytyłam 4kg:)
mea_osi pogratulować talentu krawieckiego:)
Lilijka cieszę się, że synek zdrowy i pięknie rośnie.
marzka283 gratuluję synka, zapowiada się duży chłopak.
Natalka moje maleństwo chyba najmniejsze na forum w 21 tyg. ważyło 350 gram:)
tunia trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
karolak z tym półpaścem to faktycznie najlepiej zapytaj swojego ginka, on Ci udzieli najbardziej rzetelnej porady.
Moje Maleństwo jak dotąd najbardziej kopie mnie i mojego męża (choć też często się uspokaja jak Sławek kładzie rękę na brzuchu). Raz kopnęło kuzyna, stary 30-letni chłop a tak się przestraszył, że prawie spadł z krzesła:) Poza tym mój Dzieciaczek nie lubi większych zgromadzeń, jak byliśmy w sobotę na grillu, to siedział sobie ciuchutko, nawet się nie ruszył:)
U mnie wg. tej wróżby z krwią wychodzi dziewczynka. Czy się sprawdzi zobaczymy w grudniu:)
Ciekawe jak tam joanna po wizycie:)
Witam nowe koleżanki!

O Boze dziewczyny ale jestem przestraszona.Wlasnie zadzwonil moj M i mnie pyta czy przechodzilam Ospe bo on ma półpaśca i Pani doktor go pyta i co ja oczywiscie nie przechodzilam.Nie wiecie jakie moga byc skutki na plod jakby co?
Witajcie :)

ja się nie odzywałam jakieś kilka miesięcy ( chyba od maja :> )ale czytam regularnie. Tym, które mnie jeszcze pamiętają z początku pojawienia się wątku Grudniówki 2009 to się pochwalę że będzie wymarzona córa Maja. Rośnie zdrowo, zażywa sporo aktywności w maminym brzuchu i nie lubi słuchać DJ Tiesto ;P

Dla koleżanki z wizją ospy. Ja stanęła przed takim zagrożeniem w I trymestrze. Wówczas moja lekarka pierwszego kontaktu zapisała mi Heviran ( Acyklowir) , warunkiem jest że należy go przyjąć zanim wstąpią jakiekolwiek objawy - wówczas jest spora szansa że nie zarazisz się ospą.
Oczywiście nie przyjmuj niczego bez konsultacji z lekarzem - to on musi stwierdzić czy przyjmowanie Heviranu będzie właściwym rozwiązaniem.

reklama
I ja sie witam z Wami moje kobitki !
Ja oczywiscie wstalam jak bym byla na wielkim kacuuuuuuu ,albo sie najarala za duzo fajek ...no ale tak jak nocka cala zerwana bo glodna ,bo wizyta ,eeeehhhh.

NO ale dobra jak bedzie trzeba odespie se w dzien :)
A mnie zaczynaja skurcze lydek łapac :baffled: .....juz drugi raz mi sie zdarzyloooo trzeba dzisiaj ginowi powiedziec . NO i krew z nosa znowu mi sie puscila - jednak bytnio sie tym nie przejmuje bo wiem ze tak poprostu moze byc.

Ja juz wymyta czekam co by wyjsc i sruuuu do gina :) Jeszcze tylko jakis szybki make up i bedzie ok :)

KURDE TRZYMAJCIE KCIUKI :) Jeszcze chyba zadnej wizyty nie przezywalam jak tej :)
no ja myslalam ze jak sie zwleke z łoża kochana to już przeczytam jakies wiesci od Ciebie ;)

Witam wszystkie mamusie,
Wiecie co- wczoraj dopiero odkryłam to forum - a tak jak Wy mam termin na grudzień. Właśnie rozpoczął mi się 22 tydzień. Ale sie ciesze że was odnalazłam bo ostatnio dużo czasu spędzam przed komputerem i bardzo miło będzie z wami tutaj pobyć.

witajcie dziewczyny
czy mozna tutaj zapukac?jestem w 20 tygodniu moj pierwszy zaplanowany porod mial byc na 2 stycznia ale okazalo sie ze jednak bedzie24 grudnia wiec chyba jestem grudniowa mysle ze moge z wami dzielic sie ta radoscia
witam nowe grudnióweczki, suwaczki wstawione widze ;)

hej ciezarowki,
Witam nowe mamy:)
Asiu trzymamy kciuki za ciebie:)
Ale zescie od wczoraj naskrobaly. Mi sie wczoraj ryby zachcialo i jezdzilismy po calym trojmiescie w poszukiwaniu dobrej smazalni.W koncu pojechalismy 20 km i zjadlam takiego prawie pol kilo dorsza i do tego fryteczki i surowka.A pozniej myslalam ze pekne i tak mnie znow wytrzeslo w tym samochodzie ze w duchu sama na siebie bylam wsiekla.

ooo to sobie pojadłas ;) podpasłaś chłopaczków, a u mniee pierwszy raz wczoraj jak lezalam pojawiła się ZGAGA, z tego co kojarze Ty tez sie skarzylas na takie dolegliwosci, ale poprostu za duzo chyba zjadlam na kolacjeee, az mi sie wylewało
marta ten krem na P, co babka w aptece mowila, to Pharmaceris Foliacti, sklad jak mustela,rewelacyjny naprawde uzywam i jestem bardzo zadowolona, a szczegolnie z kremu do biustu tej serii Bustfirm. a nie wiem czy mustela taka dobra, calutka ciaze z Rose sie nia klepalam i rozstepy wylazly, na biuscie i udach.
o dzieki taka mialam nadzieje ze odezwie sie mamusia która to napisala ;)

Nie panikuj po pierwsze i nie czytaj w necie za dużo, moze pzechodzilas ospe tylko nie pamietasz?? Półpaścem nie jest tak łatwo sie zarazić, wiec zadzwon do lekarza zapytaj sie jakie srodki profliaktycznie przedsiewziąć i nie stresuj sie, bedzie wszytsko dobrze!! A czy Twój facet na 100% ma tego półpaśca bo czasami to lekarze przesadzaja z tymi rozpoznaniami, mój kolega tez niby mial, ale wyskoczyly mu jakies krostki na plecach i od razu ze polpasiec, nawet go nie bolalo nic i od razu polpasiec...

Do góry