reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Na pewno bedzie dobrze :) Nic sie nie martw ....ja to wiesz panikara jestem a jak sie na cos nastawie - bo dla mnie bylo oczywiste ze ma mi co wizyte robic usg - to nie ma ze boli jak nie wypali to zla jestem i tyle :)

u mnie tez jest co wizyte ale co poradzic jak sobie gin oko rozpierniczyl ... no ale cos tam jednak zrobil ...

reklama
Witam nowe laski z Nami :)

Jestem dosłownie wkurwiona :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
1.Po pierwsze wyszła mi zła glukoza :baffled: z obrzarstwa czy co ? MOj wynik to 150 a normal w ciazy niby jest 140.NO i jutro musze zapylac na 8 rano i powtorzyc test obciazenia glukoza tylko ze tym razem do wypicia 75.Super :) Poprostu chyba sie zezygam! Zadzwoniłąm do mojego Jarka prawie płaczac a on na spokojnie ze w sumie dzien przed na kolacje pocisłam kilka zdrowych gofrow z bita smitanka i owockami z puchy ...czyzby cukier nie spadl mi do rana ? Q...rwa juz niewiem.
2.Po drugie przytłam troche za duzo bo w ciagu miesiaca 5 kg - poprostu BOMBA.Wiec moja waga tak jak przypuszczalam dobiła do 60 kg a wyjsciowa waga na poczatku ciazy to 50 kg :baffled:.Wiec juz 10 kg przybralam jak nic !!!!! no ale jak sie zre to tak jest .Powiedzial gin ze 5 kg to dosyc duzo ,ale ze ja niedowage mialam wiec narazie sie tym nie przejmujemy a jak lubie jesc to i tyje on narazie nic w tym dziwnego nie widzi.Zobaczymy na nastepnej wizycie !!!
3.Po trzecie mam bakterie znowu w moczu i zas grzybek wrocil ,REWELACJA - Powiedzial gin ze leczyc bedziemy ale taka moja uroda w ciazy ze infakcja bedzie mi sie nawracac w ciazy :) Natamycyna do wybrania standardowo :)
4.Morfologia i Wr dobre wiec tu spokojnie :)
5.Zestresowalam sie juz tym cukrem i cisnienie mi poszlo do goryyyyyyyyy wiec mialam 150/100 no i cisnienie tez mu sie nie podobalo ,jak mnie wystraszyla polozna najpierw z tym cukrem a pozniej sie dziwi ze mam wysokie cisnienie !!!!!NO i tak wrocilam do mierzenia cisnienia 2 razy dziennie cisnienia i zapisywania wynikow - no SUPER :)
6.NO i najwazniejsze nie zrobil mi usg :szok: ,bo polowkowe bedzie mi robil za 2 tygodnie i wtedy poszuka co jest miedzy nogami !!!!!!!!!!!!NO POPROSTU JESTEM WSCIEKŁA !!!!!! Bo polozna namieszala ostatnio z moimi tygodniami ciazy ze niby juz mam 25 tydzien a ja jestem w 23 i powiedzial ze czekamy do 25 tygodnia ciazy aby potwierdzic plec - mowil ze ma za slaby sprzet !!!
7.Szyjka wporzadku ,macica na odpowiedniej wysokosci !

Ja piernicze no kipialm tammmmmmmmm ,malo tego umowilam sie z nerwami na 24 sierpnia a ja bede przeciez nad morzem - chyba ze cukier wyjdzie mi tragiczny !!! To do dupy pojade !I juto musze wizyte przeniesc na pocztake wrzesnia !

Jak dzownilam do Jarka to bylam zla i mu sie oczywiscie oberwalo ahahah ze po cholere wyjezdza zamiast siedziec na miejscu a ja musze po lekarzach sama chodzic ...Ponioslo mnie a co !!!!

Doszlismy do wniosku ze w poniedzialek 17 sierpnia idziemy na 3d ,jestem na etapie szukania kontaktu i umawiania sie na wizyte ....NIE BEDE CZEKAC 3 TYGODNI ABY ZOBACZYC MOJE DZIECKOOOOOOO !!!

Aha aby dzien byl bardziej bombowy to w piatek mialam do odebrania komode jaka zamowialam i cooooo ,do dzis jej nie przywiezli na sklepppp
WIEC DALEJ w SKROCIE GOWNO WIEM :)

Juz nic nie planuje i na nic sie nie nastawiam ,bo czlowiek czeka miesiac czasu i dalej wychodzi zawiedziony bo nic nowego sie nei dowiedzial !
Asiu to z ta glukozą to prawda powinno byc do 140, ale jak sie tak obzarlas na wieczór to moze dlatego Ci tak wyszlo, skoro cukry masz normalnie dobre. Trzeba byc minimum 8 godzin przed badaniem na czczo, czyly bez picia i amciu amciu, a najlepiej to 12h. Wiec nie martw sie zrobisz 75g tylko nie obzeraj sie wczesniej goframi i wszytsko wyjdzie :) Ja tez robilam 75...
Co do tego ile przytyłaś to ja tez osttanio pyknelam 4,5kg w miesiac wiec nie jestem lepsza,a teraz 19 mam wizyte wiec sie okaze ile przez ten miesiac.
A z tym USG tez Cie rozumie, bo tez bylam wkur... jak poszlam ostatnio i juz sie nastawilam ze poogladam dzidze, a docent stwoerzdiol ze moj gin kazal mi sie za wczesnie zapisac bo dzieci jeszcze za male i kazal przyjsc za 2 tygodnie wrrr
Ale nie dziwie Ci sie ze jestes złaaa

Asiu to z ta glukozą to prawda powinno byc do 140, ale jak sie tak obzarlas na wieczór to moze dlatego Ci tak wyszlo, skoro cukry masz normalnie dobre. Trzeba byc minimum 8 godzin przed badaniem na czczo, czyly bez picia i amciu amciu, a najlepiej to 12h. Wiec nie martw sie zrobisz 75g tylko nie obzeraj sie wczesniej goframi i wszytsko wyjdzie :) Ja tez robilam 75...
Co do tego ile przytyłaś to ja tez osttanio pyknelam 4,5kg w miesiac wiec nie jestem lepsza,a teraz 19 mam wizyte wiec sie okaze ile przez ten miesiac.
A z tym USG tez Cie rozumie, bo tez bylam wkur... jak poszlam ostatnio i juz sie nastawilam ze poogladam dzidze, a docent stwoerzdiol ze moj gin kazal mi sie za wczesnie zapisac bo dzieci jeszcze za male i kazal przyjsc za 2 tygodnie wrrr
Ale nie dziwie Ci sie ze jestes złaaa

hahahaha ot madra bylam pozerajac gofry przed zrobieniem glukozy OBY to BYLO TO ahhaha ,bo jak nie to dieta sie szykuje - pieknie jak tak mi sie wszystkiego jesc chceeeeeeee :) a tak naprawde ja chyba jeszcze wstawalam przed 23 dobijalam sie kolejnym gofrem ( ot taka kolacja:baffled:) a jak dobrze pamietam to ok 2 - 3 w nocy wstawalam tez cos jadlam - no co mialam zrobic jak glodna bylam ....a o 8 niby na czczo ( no co bez sniadania ahhaahha ) pilam glukoze i o 9 pobierana krew byla.Przesadzilam chyba co nie?
Oby to jednak bylo to !!

A na 3d i tak se pojde juz teraz bo nie wytrzymam i juz

hahahaha ot madra bylam pozerajac gofry przed zrobieniem glukozy OBY to BYLO TO ahhaha ,bo jak nie to dieta sie szykuje - pieknie jak tak mi sie wszystkiego jesc chceeeeeeee :) a tak naprawde ja chyba jeszcze wstawalam przed 23 dobijalam sie kolejnym gofrem ( ot taka kolacja:baffled:) a jak dobrze pamietam to ok 2 - 3 w nocy wstawalam tez cos jadlam - no co mialam zrobic jak glodna bylam ....a o 8 niby na czczo ( no co bez sniadania ahhaahha ) pilam glukoze i o 9 pobierana krew byla.Przesadzilam chyba co nie?
Oby to jednak bylo to !!

A na 3d i tak se pojde juz teraz bo nie wytrzymam i juz
no bo właśnie ludzie rzadko wiedza co to znaczy na czczo hehe, wiekszosc mysli ze to znaczy bez sniadania :) , a to musi byc minimum 8 a najlepiej 12 h bez niczego przezd badaniem. To teraz wez lepiej badz 12h na czczo zeby bylo wszytsko jasne :*

ASIU wiem ze jestes zawiedziona wizyta ale czasami tak juz bywa,ktos sie nastawi a tu dupa:-(co do glukozy to nic sie nie martw,wszystko jest do zrobienia,mam nadzieje ze wynik bedzie dobry;-)co do kilogramow to powiem ci ze gdybym wazyla tyle co ty to wogole bym sie waga nie przejmowala,ja niestety musze sie kontrolowac i ograniczac bo inaczej bede wygladała jak swinka:-Dja na szczescie jak narazie mam tylko +3,200g ale to tylko dlatego ze sie troche ograniczylam,czasami nie powiem ze mam chwile slabosci ale co tam:-)
Staraj sie nie denerwowac bo to ci jest nie potrzebne,i tak tego nie zmienisz wiec po co?Na 3d idz,zobaczysz swoja kruszynke i bedziesz szczesliwa;-)

Hej:) Witam Nowe Mamusie:)
Ja w miesiąc przybrałam 1kg60 (w zasadzie na całą ciążę tyle), więc babka powinna być zadowolona;-) Ja jestem:) Nie jest to za mało??

Joasiu no współczuję bo złość to fatalne uczucie, ale jutro już będzie dobrze:) Też bym była zawiedziona bo też się zawsze jak na coś nastawię i dupa blada z tego to jestem wnerwiona maxymalnie.

Dziś mama oszalała - tyle ubranek Małej kupiła:D Piękne!!!! Niektóre dam (ale nie z dzisiejszych) Madzi - mojej bratanicy, która za miesiąc się urodzi:)

Aha odebrałam dziś wyniki z moczu i morfologii i wg mnie są dobre;)

Witam Kobietki.:-)
U nas wszystko ok. Dwa tygodnie temu bylam na USg w Polsce, potem tutaj. Z dwoch zrodel wiec mamy potwierdzenie, ze jest to Synek i ze zdrowo sie rozwija. Ma juz 570 gr. Szykuje sie wiec duzy Chlopak :tak:
Stuki puki odczuwam juz caly czas... cudne uczucie!!
Kurcze, musze czesciej do Was zagladac bo potem po prostu nie mozna ogarnac tego wszystkiego co naskrobalyscie zwlaszcza ze czasu mi brakuje. W tygodniu praca + kurs, w weekendy ciagle sporo jezdzimy i zwiedzamy... musimy wykorzystac czas poki Malutek moze pojsc wszedzie z nami.:tak:
Za dwa tygodnie zaczynam cwiczenia w wodzie dla ciezarnych... moze byc zabawnie. :-D Stado pluskajacych sie wielorybkow.
No dobrze, uciekam. Postaram sie czesciej zagladac.

Hej:) Witam Nowe Mamusie:)
Ja w miesiąc przybrałam 1kg60 (w zasadzie na całą ciążę tyle), więc babka powinna być zadowolona;-) Ja jestem:) Nie jest to za mało??

Chyba nie powinno być za mało. Ja jestem ciągle na minusie (-2 kg w stosunku do początku), ale położna mówi, że to ok. No, ale ja wieloryb jestem, więc gdzie mi tam do Waszej wagi...

reklama
Do góry