reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Weszłam na allegro-dzięki Wam:-)I rzeczywiście-sporo fajnych ciuszków ciążowych!!!Nawet używane za grosze można dostać firm produkujących ubranka dla przyszłych mam:-)Upolowałam sweterek NIVENA za 20zl!(normalnie kosztuje coś w okolicach 100-130zl)Poza tym znalazłam cudne tuniki-kimona..i sweterek cardigan-naprawdę ładny i do tego cashmirowy!!Nie wiem czy tu linki mogę wklejać-ale chciałabym sie z Wami podzielić-może którejś też sie spodobają te ciuszki..Sa tanie, ale jakościowo widac,że dobre i z dobrych materiałów (cashmir, bawełna) przeszukałam wczoraj prawie kilkadziesiąt stron!:-)
Ostatnio mam fazę na kanapki z sałatą, pomidorem, cebulka i ogórem(wiem,że lepiej nie łączyć..ale ja tak uwielbiam!)..tak sie ciesze,że w końcu mogę coś jesc!Ale waga..znow spada..już ważę 58,1kg-coraz mniej (przy wzroście 165-waga wyjściowa prawie 65kg)Czuję sie jak szkieletor..nie wiem gdzie u mnie te kg..może w kościach?;-)

Kochane jak te pasy ciążowe się nosi?Ja w ogóle spodni nie noszę, tylko sukienki i spódnice i tak myślę,jak można to ze sobą połączyć(spódnica, pas bluzka)?Macie jakieś sprawdzone, tanie dobre pasy?

Nie wiem jak Wy, ale ja dzisiaj bardzo źle spałam..brzuch mnie tak uwierał-jakbym miała nie wiadomo jaki!!!Pomogło jak upchałam kołdry między nogi..musze teraz tak zasypiać, z włożona poduszką między nogi..a co będzie potem?:-)

Ostatnia edycja:
Ja też ubrania zamierzam kupować na allegro. Zawsze podają dokładne wymiary.

A usg bede miała 8 czerwca, wtedy bedzie 12 tydzień, a dzis znowu to głupie plamienie

Ja tez nie przybieram na wadze, nawet -2kg, mimo braku mdłości i wymiotów

czesc

a wiec to jest watek glowny ;)
wieczorkiem jednak za bardzo chce mi sie spac, zeby przytomnie myslec ;-)

pozdrawiam wszystkie Grudnioweczki i ich Fasolki, jak i starsze dzieciatka...

termin mam na 28.XII...
oprocz tego jestem juz szczesliwa mamuska prawie 2-letniej Basi, ktora daje mi popalic kazdego dnia, ale jest przecudowna i chcialabym aby Fasolek/ka byla rownie fajowska....
siedze na L4, bo pracowac byloby mi trudno i niefajnie (pracuje w aptece, dziennie obslugujac miedzy 80-120 os z ktorych wiekszosc pozostawia zarazki, a nie mamy szyb gdyz jest to "nowoczesna, europejska" apteka)
... a skoro nie trzeba.... ;-) wole siedziec z mala w domu.

jestem z okolic Krakowa...

w tej ciazy jest mi "gorzej" - mam nudosci i ciagle padam ze zmeczenia....
tyle narazie!

Grydroku leż , wypoczywaj i nie martw się..
Kochana ja będę miała kolejne usg z badaniami jakimiś 9 czerwca-to tez będzie jakoś 12 tydzień:-)Jakieś wady ginka musi wykluczyć czy co;-)
Może przez to że schudłam prawie 7kg od świąt..dlatego mam taka dziurę w talii..wy macie takie piękne równe brzuszki..a u mnie na dole jakiś wypustek a w talii dół..aż się martwić zaczęłam,czy dzidziuś tam się nie ciśnie:-(
Dobra kupiłam sobie to: (najwyżej "Admin usunie linki-jak nie można):

Dwa pasy ciążowe (beżowy i pistacjowy):
http://www.allegro.pl/item640389257_pas_ciazowy_uniwersalny_najtaniej_na_allegro.html

Prześliczna tunika kimono-oczywiście pistacja:-)po prostu boska!
http://www.allegro.pl/item638741420_przesliczne_ciazowe_kimonko_tunika_rozm_kolory.html

Sweterek typu cardigan-pistacjowy:-)
http://www.allegro.pl/item631454330_ciazowe_sweterki_cardigan_duzo_kolorow.html

I na koniec upolowałam to cudo na lato!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=636487320

:-)

Ostatnia edycja:
Kobietki ja tez robie zakupy na allegro ,a co do ciazowych ciuszkow mozna fajne rzeczy wylicytowac ,wiec nie ma co ,ja tam zadowolona jestem bardzo.Gdyz w ostatnim czasie kupiłam sobie juz kilka fajnych rzeczy ciazowych za `120 zł ( z przesyłka ) 3 pary spodni i sukienke.
Dzis doszła do mnie ta sukieneczka ....jest sliczna :) Całe lato w niej przebiegam gdyz na brzuszku jest materiał który sie bardzo rozciaga ,reszta to len :)
[URL=http://img195.imageshack.us/my.php?image=sukienkad.jpg] [/URL]

2411magdalenka Witamy z nami ,pewnie ze na głównym watku lepiej ;) - w grupie razniej .

2411magdalenka witam koleżankę po fachu. Tez pracuję w aptece tylko bardziej tradycyjnej- na szczescie z szybami i mniejszym ruchem.

reklama
grydor lez kochana i nie zamartwiaj sie :) Jezeli nie przybierasz na wadze ,nie zamartwiaj sie nie kazda przybiera tak szybko :) ...zobacz na mnie ja brzuchalka mam jak w 5 miesiacu a przytyłam tylko 1 kg.Niektore dziewczyny wrecz traca na wadze ,nie ma reguły !Wypoczywaj kochana ! Jeszcze troszke i wytrwasz do konca pierwszego trymestru ,a pozniej mowia ze juz z gorki ;)

Lilijka
super rzeczy ,kimono jest wrecz boskie !!!!! Widze ze twoim ulubionym kolorkiem jest pistacja :) Nie ma to jak siedziec w domku i robic zakupki !

Do góry