reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A ja na obiadek mam dziś ogórkową, kotleciki z polędwiczki, ziemniaki i sałatkę, mniam, mniam, kocham sałatki:)
Kulaszusza - nie zazdroszczę choróbska, ja przeżywałam katusze z zatkanym nosem a co dopiero by było gdybym (odpukać) była chora. Co do czosnku mniam:) Lubię:)

Dziś miałam mege smaciora na Coca-Colę. Nie wiem co mnie tak na to wzięło bo za Colą nie przepadam, ale mam nadzieję, że nie zaszkodziła Dzidzi:)

Czosnek tez bardzo lubilam... do soboty... kiedy to moj Szanowny Malzonek probowal na mnie przeprowadzic czosnkowa kuracje... czulam sie po tym jeszcze gorzej... tzn moj zoladek odmowil posluszenstwa...:baffled::baffled::baffled:
A jaka salatke robisz na obiadek? :-)

reklama
Witajcie.....
Wybaczcie ,ze się nie udzielam ale poprostu brak mi sił....
Chce Wam bardzo podziękowac za kazde miłe słowo,za wsparcie i za wiare ,ktorej mi niestety brakuje.......

Pozdrawiam Was i zycze wiele zdrówka Wam i Fasolkom.....

Kulaszusza - ja takie zwyczajne sałatki robię bo nie lubię kuchcić:D Czyli pokrojona rzodkiewka, pomidorek, sałata na małe kawalki, troszeczkę seru feta bo w ciąży to niezbyt dozwolony, przyprawy to wiadomo, sos sałatkowy z saszetki:D, hmm ogórek, papryka czasem:)

A jak robię sałatkę z pekińskiej kapusty to kapusta pekińska, kukurydza, rzodkiewka, papryka, ogórek zielony, pomidor i sos sałatkowy:)

Uwielbiam też surówki - jabłkowo marchewkowa jest super:) Zwykłe a smakuje:)

A wiecie ,ze nie powinno sie mieszac ogorka z pomidorem? Nie pamietam juz czemu ale jak mialam w szkole sredniej technologie zywienia to pani miala jakiegos hopla na temat tych ogorkow i pomidorow. Ale czemu sie ich nie miesza to zabij ale nie pamietam. Tak czy inaczej - nadal je mieszam :) bo tak lubie.

A jesli chodzi o warzywka to ja zawsze bylam miesozerna. Surowki ok jak trzeba ale miecho bylo obowiawe a teraz ... ble tylko warzywa. Najlepiej : kapusta kiszona z jablkiem i marchewka, fasolka z bulka tarta, salata ze smietanka na slodko, brokuly , szparaki zapiekane z boczkiem, oczywiscie mix ze swierzych warzywek jak Georgina. hm...co by tam jeszcze.. jak mi sie przypomni to napisze

A i oczywiscie ryz z wieprzowinka i warzywami - to mi tez smakuje bo mnostwo warzyw chrupiacych jest w sosie.
Jak ni macie pomyslow co jesc to moze jeszcze salatka z pekinskiej z pomidorkim , ogorkiem, papryka i kukurydza i czerwona cebulka a na to jajko gotowane pokrojone w cwiartki i paseczki kurczaka jeszcze cieple smazone w slodkiej papryce. Zalac to sosem winegret lub majonezem jak to woli. Mniam mniam

Cześć!
Tez chciałam się przywitać! Mam termin na, no właśnie wg ostatniego usg na 27 grudnia, ale według OM i wg dnia owulacji (sprawdzony testem owulacyjnym ) na 17 grudnia. Narazie leżę w łóżku na zwolnieniu ale mam nadzieję ze bedzie juz dobrze. Pozdrawiam pozostałe grudnióweczki

Cześć Laseczki:)

7. Nie pamiętam już która Kobietka polecała mi te kropelki na zatkany nosek, ale jest WIELKA!! bo przespałam całą noc:):)

Czuję sie doceniona, bo to ja pisałam o Euphorbium i cieszę sie straszliwie, że pomogły- mi też do dziś dzień pomagają, używam nawet wówczas, gdy nie jestem w ciąży :-D

Alez sie kulinarnie zrobilo. A keidy otwieramy watek (zamkniety ;-) , nie beatka? ) z naszymi brzuszkami ? Juz sie chyba kulki niektorym pokazaly :). Mi tak. Taki mam wypukly jakby lekko czubaty od pepka w dol az do wzgorka lonowego. A jak wciagam powietrze to kulka sobie zostaje. :)

reklama
Matko boska Reve spadłaś mi z nieba!!!!! Jak ja sie ciesze z twoich przepisów ,no i z tego ze cos tam od czasu do czasu jeszcze wrzucisz!!! U mnie ostatnio ciezko z pomyslami na jedzonko a jadlam bym wszystko !!!

ps.wpierdzielam brzoskwienie z puszki ,jeszcze nigdy chyba mi tak nie smakowaly !!!!!!!

Polecam się na przyszłość kochana :-)

Joanna - zaraz po pracy zrobie sobie ten syropek... Jestem wykonczona katarem. Lzawia mi oczy, glowa boli... to moja ostatnia deska ratunku... chociaz nie wiem jak wytrzymam zapach czosnku:zawstydzona/y:

A moze macie jakies fajne przepisy na salateczki? :-)

Zaraz wstawię przepis na sałatkę gyros i kurczaka z ananasem w przepisowym wątku :tak:
A propos kataru- wypróbuj tych kropelek co to wyżej je polecałam- naprawde warto!

A wiecie ,ze nie powinno sie mieszac ogorka z pomidorem? Nie pamietam juz czemu ale jak mialam w szkole sredniej technologie zywienia to pani miala jakiegos hopla na temat tych ogorkow i pomidorow. Ale czemu sie ich nie miesza to zabij ale nie pamietam. Tak czy inaczej - nadal je mieszam :) bo tak lubie.
Więc ja napiszę- to połączenie powoduje, ze jedno i drugie traci swoje wartości witaminowe :tak: To tak, jakby sałate pokroic nożem, wówczas całe żelazo z niej wyparuje- najlepiej rwać ja palcami :-)

Do góry