Reve no mi jakos tez nie bylo spieszno do porodu do poki nie zobaczylam tej slicznej dziewuszki brata ehhhh !!!! Ucałuje ucałuje tego szkraba ....jutro ide do nich w odwiedziny to sie nacaluje !Z tymi truskawkami to mialas szczescie ....bo moje byly kwasne wiec pocukrzylam i smietanka zalalam ....!!!!Pyszne rowniez.
Reve Please zapodaj przepis na te szparagi !!!!! Bo ostatnio gdzies je u kogos jadlam i byly przepyszne!!!!!!
Asiu jak ja Tobie zazdroszczę ogrodu!!! Sama chętnie bym sobie pogrzebała w kwiatkach
A poniżej przepisik na szparagi w galarecie- szybko łatwo i na temat:
Składniki:
Szparagi (świeże lub konserwowe)
Szynka konserwowa
Woda + kostki rosołowe + żelatyna
Dla ozdoby - papryka, groszek, marchewka gotowana- jak kto woli.
Szparagi można wziąć konserwowe, lub samemu obrać i ugotować.
Przekroić je na połowę (już ugotowane) i zawinąć w cienkich plastrach szynki konserwowej (duże plastry)
Można zrobić na przemian, ja robie tak, że np w jeden plaster zawijam ćwiartkę jajka na twardo, następny plaster cały szparag przekrojony na pół i następny plaster sałatka jarzynowa. Układasz je na platerze obok siebie, przystrajasz pietruszką, groszkiem, papryką - tutaj kompozycja dowolna byle nie kiwi i ananas, bo galaretka się nie ściągnie- i zalewasz bulionem z żelatyną. Ja gotuję ok 3l wody z kostkami rosołowymi i jak już się zagotuje wrzucam kilka łyżek żelatyny ( na opakowaniu jest opisane ile na litr)
Zalewasz i e voulas!
Jak zostanie troszkę zalewy, to można zalać np jakąś pierś z kurczaczka gotowaną, rybkę, same jajka- kombinacji jest wiele ;-)
Smacznego!!!