reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Reve ale mi smaka narobilas hahaha ,juto robie z twego przepisu ,ale bede sie zazerac :tak:dziekuje ci bardzo za przepis!:-)

Znudzona Witamy z nami ,choc rozbierznosc w terminie porodu a tygodniach ciazy jest troszke niejasna !!!!! Ja jestem w 8 tygodniu ciazy i 6 dniu a termin ciazy mam na 10 grudnia!!!!! Wiec jezeli termin sie zgadza z moich obliczen masz dopiero 9 tydzien !!! Albo ja juz zglupialam :confused::confused::confused:

Kulaszusza ten syrop jest rewelacyjny ,mojemu synkowi bardzo pomaga.Proboj i kuruj sie :tak:!!!Choc szczeze nie zazdroszcze :baffled: Kulaszusza ma racje Reve please umiesc ten przepis w naszym watku z gotowaniem co by nam nie zaginol :happy2:

emwu76 Ale masz dobrze z tym swoim facetem !!!!! MOj tez uwielbia gotowac ( ciekawe czy by tak lubieli gotowac jak by musieli robic to codziennie przez dluzszy okres czasu hahaha ) ale robi to na weekendy jak juz siedzi w domu !!!! Ja musze gotowac bo glodna jestem caly czas ;)

Chyba kazdna z nas ma nadzieje ze u Agnieszki bedzie wszystko dobrze.Kazda z nas napewno trzyma za nia i fasolke kciuki.Dzidzia walczy wiec i Aga musi wierzyc !!!!

reklama
Haha rzeczywiście coś nie tak, to może ta data na tym usg tyczy się czegoś inego? już sama niewiem, jeszcze tydzień i się okaże

Znudzona a moze 12 tydzien tyczy sie z miesiaczki a termin wychodzi z usg ,gdyz do zaplodnienia moglo dojsc troche pozniej i dzidzia jest poprostu mlodsza!!!!!

Ja to wogole dziewczyny mam popierniczone z tymi datami .Bo przeciez moja ostatnia miesiaczka byla 4 lutego wywolana luteina !!!! Z racji nieregularnego cyklu po odstawieniu tabletek . Ale caly luty robilam testy i poczatek marca tez sie zalapalam ,baaaaa naewt ok 10 marca robilam test ktory byl negatywny !!!! 5-10 marca mialam bezowe plamienia i wtedy byl termin mojego nastepnego okresu ,jednak to co polecialo nawet krwia chyba nie bylo podbarwione ,nie zaliczalam tego do miesiaczki ....a jednak 15 kwietnia bylam juz w 5 tygodniu ciazy , a usg pokazywalo mi 5.marca jako data ostatniego krawawienia.Wiec z miesiaczki mam termin na listopad chyba 11 ( hi hi hi ) jednak z usg ( do zaplodnienia doszlo o wiele pozniej ) termin na 10 grudnia ,usg krzyczy ze jestem dopiero w 8 tygodniu i 6 dniu!!!! lekarz powiedzial ze tego terminu sie trzmamy z racji moich nieregularnych krwawien po odstaweniu tabletek.

Ale sie rozpisalam .Zagmatwalam to troche ale mam nadzieje ze rozumiecie !

Znudzona a kiedy mialas pierwszy dzien ostatniej miesiaczki i jak dlugie cykle?? Wiesz , bo my ci tu zaraz wszytko policzymy . HI HI HI. My wszystkie razem wziete jestemy madrzejsze niz niejeden profesor ginekologii :).:-):cool2:

No wlasnie Joanna do tego zmierzalam. Bo jesli Znudzona miala okres np 8 lutego a jej cykle sa 52 dniowe to do zaplodnienia doszlo okolo 18 marca i jej termin wypadnie na 9 grudnia. A faktycznie z miesiaczki jest w ciazy okolo 12 tygodni. :).

Hehehe dziewczyny dajcie juz spokój Znudzonej, bo sie dziewcze zniechęci ;-) choć i ja jestem ciekawa terminu jej ostatniej @ :confused:

w 12, czy w 9 tc i tak Cię Znudzona serdecznie witamy, ewmu ma rację, my = wielorozum skomplikowany wszędobylsko-wszystko wiedzący :-D:-D:-D

Przepisik ze szparagami + jeden w gratisie już jest w przepisowni grudniowej, co jakiś czas coś tam jeszcze wrzucę, bo gotowanie to jedna z moich pasji :tak:

Matko boska Reve spadłaś mi z nieba!!!!! Jak ja sie ciesze z twoich przepisów ,no i z tego ze cos tam od czasu do czasu jeszcze wrzucisz!!! U mnie ostatnio ciezko z pomyslami na jedzonko a jadlam bym wszystko !!!
Oczywiscie ze witamy znudzona z nami im nas wicej tym weselej, co do terminu ...ja mialam jeszcze wieksza rozbieznasc co do terminu miesiaczki a usg ,lekarz twierdzi ze ciaza jest poprostu mlodsza i tyle i moze podobnie jest ze znudzona!

ps.wpierdzielam brzoskwienie z puszki ,jeszcze nigdy chyba mi tak nie smakowaly !!!!!!!

Cześć Laseczki:)
Dopiero teraz się z Wami witam bo do 13 byłam poza domem:)
1. Dobrze, że mowa o Kwasie Foliowym bo bym zapomniała zażyć:p Biorę już od października bo nie wiedziałam kiedy zajdę w ciążę a jak wiadomo należy brać jeszcze przed zajściem. I słyszałam, że do 12tyg. trzeba brać:)
2. Joanno a ja nie słyszałam o USG 4D, słyszałam o normalnym, słyszałam o 2D i 3D, to 3D chętnie sobie zrobię:)
3. Już za tydzień mam pierwsze USG!!:)
4. Madzialena (dobrze piszę? Mam słabą głowę do nicków, jeszcze potrwa nim wszystkie spamiętam) mamy ten sam tydzień i dzień ciąży:) Jak fajnie:)
5. Iza - bardzo się cieszę, że serduszko słyszałaś:) Też bym już chciała!
6. U mnie też pogoda nijaka, ale nie ma tragicznie. Mimo to senność daje się we znaki.
7. Nie pamiętam już która Kobietka polecała mi te kropelki na zatkany nosek, ale jest WIELKA!! bo przespałam całą noc:):)

Joanna - zaraz po pracy zrobie sobie ten syropek... Jestem wykonczona katarem. Lzawia mi oczy, glowa boli... to moja ostatnia deska ratunku... chociaz nie wiem jak wytrzymam zapach czosnku:zawstydzona/y:

A moze macie jakies fajne przepisy na salateczki? :-)

reklama
A ja na obiadek mam dziś ogórkową, kotleciki z polędwiczki, ziemniaki i sałatkę, mniam, mniam, kocham sałatki:)
Kulaszusza - nie zazdroszczę choróbska, ja przeżywałam katusze z zatkanym nosem a co dopiero by było gdybym (odpukać) była chora. Co do czosnku mniam:) Lubię:)

Dziś miałam mege smaciora na Coca-Colę. Nie wiem co mnie tak na to wzięło bo za Colą nie przepadam, ale mam nadzieję, że nie zaszkodziła Dzidzi:)

Do góry