reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
No właśnie dzisiaj mnie nie wypisuja bo chca mi jeszcze zrobic USG, ale mam nadzieje ze juz jutro mnie puszcza. Wiesz ja znowu rozmawialam z moim lekarzem bo mial dyzur akurat na oddziale i on mi powiedzial ze teraz nie powinna macica w ogole sie stawiac, ze moze od 27 tygodnia. Znowu ten doktor na obchodzie dzisiaj rano powiedzial ze jak 5 razy sie stawia to do przełkniecia jest, a ja mi sie postawi wiecej to bede miala kroplowke, wczoraj 4 razy, dzisiaj narazie 1 raz wiec chyba jest postep...
a mnie tez niedawno kopaly strasznie nisko ale sie potem podniosly

Martus ja nie wiem ale co lekrz to inna teoria.Poza tym nasze ciaze sa troche inne bo sa blizniacze no wiec rosna szybciej,szybciej sie rozciagaja no i pewnie te surcze tez sie pojawiaja wczesniej. Ja tez je mam i tez juz bylam i w klinice i u 2 innych lekarzy.I nic wiecej sie nie dowiedzialam oprocz tego ze tak moze byc i najwazniejsze zeby te skurcze nie byly regularne i bolace.I tak mi mowi
kazdy lekarz.No i troche poczytalam w internecie i w ksiazkach i tam pisza ze od 20 tyg moze tak sie dziac.Musimy tak myslec i lepiej nie dopuszczac zlych mysli.

A jeszcze mam pytanie kaza ci lezec bezwglednie???

kto obstawial syna niech wyskakuje z kasiory !!!
bedzie KSIĘŻNICZKA !!!

SUPER.GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Mea gratulacje! Tak czułam, że to Laseczka:D
Moka trzymam kciuki:)

Ja już po dermatologu. Ze znamieniem wszystko w porządku, uf. Po prostu skórka wokół się podrażniła co może być spowodowane właśnie hormonkami;) Dała mi maść, którą można w ciąży stosować. Jak do 2 tyg nie przejdzie to mam z tym znów do babki iść a jak mijać będzie, ale nie minie jeszcze całkiem to do 4 tyg. mam to stosować.
Kazała się nie martwić bo znamię mam super:)
Jaka ulga!

Maleńka wczoraj tak kopała, okopała Mojego, potem moją mamę a w nocy kopała Mojego i to jak! Mówił, że Mała lambadę tańczy:D

Georgina no to jeden stres masz z głowy. Dobrze, że z tym znamieniem wszystko ok.
Moje Maleństwo aktywne dzisiaj, może chce mi dać znać, że na usg będzie wszystko dobrze:)

Mea gratuluję córci!
Wklejaj szybko zdjęcia!:-)
Ja już po wizycie!I na szczęście mogę napisać że moja waga dodaje 2 kg!!!!:-) W ciągy 5 tyg przytyłam 3 kg! Więc nie jest tak tragicznie! Ciśnienie w normie, tylko się trochę zdenerwowałam jak tętna szukała!!! Mimo że od rana dzidziusiek kopie jak szalony i w poczekalni też dał mi popalić to jak się położyłam na kozetce i nie umiała znależć tętna to zamarłam:no: Nawet oddech wstrzymałam żeby nic nie przeoczyć:-) A ten gałgan tak się obrócił i schował do środka że w końcu znalazła położna to serduszko z całkiem innej strony niż zawsze i tak cichutko biło!!!Ale równo i mocno:tak:

moj bardzo chcial syna ale powiedzial ze jeszcze nic straconego ... zawsze syn moze byc drugi :)

Zycze ci zeby bylo tak jak u mnie:-)my jestesmy szczesliwi:tak:

Hej Dziewczynki!
Po pierwsze mea gratuluję córci!
cherie leż i odpoczywaj; dobrze, że szybko zareagowałaś; gratuluję córeczki!
23marta ty też trzymaj się dzielnie, na pewno wszystko będzie dobrze i jutro wypiszą Cię do domu.
dagmar przykro mi, na pewno bardzo liczyłaś na te pieniądze; ale wszystko musi się dobrze ułożyć.
U nas też finansowo niezbyt dobrze, pracuje tylko mój mąż. Do tego połowa wypłaty odchodzi nam na mieszkanie i pozostałe rachunki. Na teściów nie możemy liczyć, bo poza rentą teściowej nie mają żadnych dochodów. U moich rodziców też w tym roku pogorszenie sytuacji finansowej. No cóż niestety odczuwamy kryzys ekonomiczny. Liczymy więc na siebie:) Jakoś damy radę. Mamy siebie i to jest najważniejsze. W kryzysowej sytuacji dziadkowie coś pewnie wyskrobią na wnuczątko, ale oby takich kryzysowych sytuacji nie było. Tak sobie myślę, że są ludzie którzy mają jeszcze gorzej, więc nie narzekamy tylko cieszymy się z tego, co jest. Na pewno wszystkie damy radę.
Dziewczynki dzisiaj na 15.50 idę na usg i dowiem się co z tą plamką na serduszku mojego maleństwa. Proszę Was trzymajcie kciuki, aby to nie było nic poważnego!

Masz kciukaski gwarantowane;-)ale mam przeczucia ze bedzie ok;-)a ostatnio mnie nie zawodza:tak:
Ja kupiłam 11 bodów z krótkim rękawkiem za 11 zł :) cudowne są i taniutkie :)

JEJKU cena rzeczywiscie rewelacyjna:szok::-)gdzie ty takie ceny wynalazłas???Mnie tez juz korci zeby cos niecos zaczac kupowac:tak:tylko nie wiem czy nie kupie body z długim rekawkiem,przeciez to bedzie zima.

reklama
ja lezalam juz dwa razy w szpitalu z powodu stawiania sie brzucha...od 16 tygodnia do 20 lezalam w lozku...
nospa 3x1 i magnez 3x1 teraz w 22 troszke przeszlo..ale kilka razy na dzien sie stawia...
jednego dnia raz innego 5
moja lekarka twierdzi ze na tym etapie ciazy od 5 do 7 skorczy uznaja za norme..
wazne zeby nie byly bolesne...
niestety co lekarz to inna teoria...
odpoczywaj i nie mysl o tym;-)
no dokladnie co lekarz to inna teoria, ten od mojej sali powiedzial ze jak dobije do 7 to kropówa, a ja nie kce i leze, a od magicznej liczby dziela mnie tylko 2 ...
Ale chociaz obejrzalam chlopaszkow na USG, troszke przybyli od ostatniego badania, MIchałek wazy 590g a Łukaszek 500g :)

Mea gratulujemy ksiezniczki, my z moim umowilismy sie ze jak beda dwie dziewczynki (moja opcja) albo 2 synkow (jego opcja) to bedziemy do oporu probowac zeby zrobic tez dzieciaczka drugiej plci, ale znajac zycie to jak juz sie kiedys na to zdecydujemy za jakies dobreeeee pareee lat to bedzie trzec
i boy :) hihih

Karolak nie bezwzglednie lezec mi ie kaza, moge sie tam przejsc do sklepu czy cos, ale raczej mam lezec i odpoczywac.

Do góry