reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Pieniądze niby szczęścia nie dają ale pokażcie mi kogoś bez pieniędzy kto byłby szczęśliwy!
My też większość rzeczy mamy używanych a drugi bobas dużo odziedziczy po siostrze:-) A są sklepy gdzie nowe ciuszki idzie bardzo tanio kupić! Wiem że na pewno materiał nie jest takiej super jakości jak w tych droższych ale dzieci tak prędko wyrastają z ciuszków! Jednym słowem kupuję to na co nas stać!
Helcia wklej jutro szybko zdjęcia po wizycie:-)
Ja się zbieram teraz do lekarza na comiesięczną kontrolę! Przynajmniej serduszka posłucham bo następne usg dopiero po 30 tyg:no::no::no: tak długo czekać:wściekła/y:

reklama
No właśnie dzisiaj mnie nie wypisuja bo chca mi jeszcze zrobic USG, ale mam nadzieje ze juz jutro mnie puszcza. Wiesz ja znowu rozmawialam z moim lekarzem bo mial dyzur akurat na oddziale i on mi powiedzial ze teraz nie powinna macica w ogole sie stawiac, ze moze od 27 tygodnia. Znowu ten doktor na obchodzie dzisiaj rano powiedzial ze jak 5 razy sie stawia to do przełkniecia jest, a ja mi sie postawi wiecej to bede miala kroplowke, wczoraj 4 razy, dzisiaj narazie 1 raz wiec chyba jest postep...
a mnie tez niedawno kopaly strasznie nisko ale sie potem podniosly

Miejmy nadzieje ze bedzie dobrze i ze jutro wypuszcza cie do domciu;-)trzymamy kciukaski:tak:

Pieniądze niby szczęścia nie dają ale pokażcie mi kogoś bez pieniędzy kto byłby szczęśliwy!
My też większość rzeczy mamy używanych a drugi bobas dużo odziedziczy po siostrze:-) A są sklepy gdzie nowe ciuszki idzie bardzo tanio kupić! Wiem że na pewno materiał nie jest takiej super jakości jak w tych droższych ale dzieci tak prędko wyrastają z ciuszków! Jednym słowem kupuję to na co nas stać!
Helcia wklej jutro szybko zdjęcia po wizycie:-)
Ja się zbieram teraz do lekarza na comiesięczną kontrolę! Przynajmniej serduszka posłucham bo następne usg dopiero po 30 tyg:no::no::no: tak długo czekać:wściekła/y:

W takim razie tobie tez zycze powodzonka na wizycie i samych dobrych wiadomosci;-)

Oj Kochane..widzę wszytkim nam ciężko..
Dagmar u Ciebie inna sytuacja..bo robiłaś rozliczenia biorą pod uwagę tę duzą sumę pieniędzy..a tu nagle ich nie ma..koszmar..rozumiem, jak ci ciężko..Dobrze, że sa te ciuszkolandy, używce, allegro..że można tyle rzeczy kupić tanio a zadbanych..U mnie pierwsze dziecko-wiec wszystko od początku trzeba kupować..Dagmar współczuje..jeszcze dwoje dzieci..naprawde ciężko macie..Ale Kochane damy rade!Nie?

Na pewno becikowe oba ci sie naleza jesli na glowe przypada mniej niz 504 zl... czyli juz 2 tys sa, a poza tym jakies zapomogi na dziecie mozliwe tez, szukalam niedawno w internecie informacji na ten temat, ale przestalam, bo mamy na lebka nieco wiecej ( i mi sie nic nie nalezy. I jeszcze maz rodzinne powinien miec wieksze w zwiazku z narodzeniem nowego potomka. Na zwrot podatku w przyszlym roku nie mamy co liczyc - dopiero za dwa.

ja bedac ostatnio w szpitalu dowiedzialam sie od dziewczyn ze od listopada tego roku (czyli nas obejmie) beda dwa warunki do spelnienia aby dostac drugie becikowe, jedno to kwestia finansowa a drugie to to ze trzeba byc pod kontrola lekarza minimum od 10 tygodnia ciazy.
na szczescie w 10 tygodniu chyba juz wiekszosc wie ze jest w ciazy i bylo na jakiejs wizycie:)
nie wiem ile w tym prawdy bo sama jeszcze nie szukalam owych informacji, ale takie obily mi sie o uszy od tych ktore sie juz interesowaly...

reklama
Witam wszystkie ciezarowki pracujace w pracy i pracujace w domku)
Mam zamiar walczyc w miejscu pracy do oporu. Kiedy juz nie zmieszcze sie w windzie, albo za stolem, albo w butach, pojde na zwolnienie. Nie dlatego, ze lubie siedziec przed kompem caly dzien ale z powodu ukladow w pracy - na zwolnieniu bedzie o wiele mniej pieniazkow a i tak jest ich smiesznie malo ;/
Chociaz bez roboty jest mi bardzo ciezko, nawet myslalam, zeby znalezc cos na weekend, bo najczesciej wtedy bardziej sie mecze niz w tygodniu, wiec w pracy bym odpoczela...
Skąd ja to znam - u mnie na umowie co innego a co innego na rękę i jakbym poszła na L4 to jestem do tyłu o 1000 zł :/ a to mi nie bardzo leży :/ no ale tak się godziłam podpisując umowę :) najwazniejsze, że w pracy się nie przemęczam, luzik totalny, mam na 7:00, a najważniejsze jest abym do 8:00 doszła do pracy bo wtedy zaczynają się niepokoić czy aby nie zaspałam :) a wychodze o 15:00 także myślę, że jeśli będzie tak jak teraz to jeszcze pojadę z pracy na porodówke :) oczywiście 5 m-cy macierzyńskiego a w miezyczasie praca w domu - nie wazne gdzie i jak robota ma być wykonana - słowa szefa :/ a później powrót - a dzidzia z teściową - mieszka pod nami także żabi skok żeby dziecko odesłać :)

Do góry