aga6671
Mama Hani i Tomka
Hej Dziewczynki!
Po pierwsze mea gratuluję córci!
cherie leż i odpoczywaj; dobrze, że szybko zareagowałaś; gratuluję córeczki!
23marta ty też trzymaj się dzielnie, na pewno wszystko będzie dobrze i jutro wypiszą Cię do domu.
dagmar przykro mi, na pewno bardzo liczyłaś na te pieniądze; ale wszystko musi się dobrze ułożyć.
U nas też finansowo niezbyt dobrze, pracuje tylko mój mąż. Do tego połowa wypłaty odchodzi nam na mieszkanie i pozostałe rachunki. Na teściów nie możemy liczyć, bo poza rentą teściowej nie mają żadnych dochodów. U moich rodziców też w tym roku pogorszenie sytuacji finansowej. No cóż niestety odczuwamy kryzys ekonomiczny. Liczymy więc na siebieJakoś damy radę. Mamy siebie i to jest najważniejsze. W kryzysowej sytuacji dziadkowie coś pewnie wyskrobią na wnuczątko, ale oby takich kryzysowych sytuacji nie było. Tak sobie myślę, że są ludzie którzy mają jeszcze gorzej, więc nie narzekamy tylko cieszymy się z tego, co jest. Na pewno wszystkie damy radę.
Dziewczynki dzisiaj na 15.50 idę na usg i dowiem się co z tą plamką na serduszku mojego maleństwa. Proszę Was trzymajcie kciuki, aby to nie było nic poważnego!
Moka będziemy mocno mocno trzymać kciuki i nie martw się na pewno będzie wszystko w porządku:-)
Co do opieki społecznej to chyba też dużo zależy od ludzi tam pracujących! Mam koleżankę która ma dwóch synów ( wtedy bo teraz ma 3:-)) i pracuje tylko jej mąż, mieszkają z jej rodzicami i maję ten niski dochód na jednego członka rodziny! Absolutnie nie jest to rodzina patologiczna itd. A zgłosiła się do MOPSu i teraz jej opłacają całe przedszkole dla maluchów a jest tego prawie 400 zł!!! Paczki dostaje na święta itp.
Więc dobrze iść się zorientować jak jest w danym mieście!