reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Bedac szczera to mi sie 100 razy bardziej Julia podoba.Moze dlatego ze w szkole chodzila ze mna taka Emila i ona zawsze taka osmarkana byla
buhahaha osmarkana ;) mnie tez sie Julia bardziej podoba, chcialam dac tak mojej coreczce, tak mam tez na drugie imie :) Tez mialam w klasie w podstawowce Emilke ktora potem zabila kolesia :O i siedzi w wiezieniu teraz i tez mi sie przez to zle kojarzy

reklama
no dokladnie nic sie tu nie dzieje, ale balam sie bo mialam tych skurczy ze 30 wieczorem, zadzwonilam do mojego gina i mowi ze jak sie stawia to zebym jechala na izbe, na szczescie leze u niego na oddziale i jutro ma dyżur wiec moze sie cos tresciwszego dowiem, choc rewelacji nie przewiduje, a brzuch czasami i tak sie stawia, ale juz rzadko. No i pasom nas tu tym dipherganem - uspokajajacym nie wiem wlasnie po co, ja tam tego nie biore bo wczoraj caly dzien i dzisiaj pol przespalam, musze sie zapytac mojego gina ile wg niego moze byc takich skurczy w ciagu dnia...

Wiesz mi lekarz powiedzial ze tak ok 10 dziennie ale ja zanim zaczelam brac fenetoral to tez mialam dosc duzo nawet do 10 w ciagu godziny

W napięciu czekam do środy, miesiąc już mija od ostatniej wizyty a ja chcę się upewnić, że wsio OK. Ostatnio jakies chore sny mnie nękają :confused:
No i ciekawa jestem, czy się płec dzidzi nie zmieniła od ostatniego czasu hehe :sorry2::-p

Witam mamuśki!
Gratuluję córci i współczuję przebywającym w szpitalu:tak:
Ja ciężko bym przeżywała taki pobyt bo jak po porodzie musiałam 6 dni leżeć to od 3 dnia jak słyszałam że mała dalej ma żółtaczkę to ryczałam jak szalona:-):-):-)
My właśnie wróciliśmy z Ustronia! Byliśmy w Leśnym Parku Niespodzianek!
Super miejsce ale dla dzieci powyżej 4 lat! Moja córcia nie zainteresowała się nawet jak jej sarna przed sam nosek podeszła!Jak chcieliśmy zjechać do miasta to pitka zasnęła w aucie i pojechaliśmy do domu:-):-):-)
Ale ogólnie wycieczka była udana!
Jak jutro będzie pogoda to może nad wodę się wybierzemy! A co do Emilki to mi się bardzo podoba! Moja córcia tak ma na 2 imie!

Wiadomo, że nie ma co się kierować skojarzeniami;) Ja bym nie nazwała córki Emilka bo mój kanarek to Emilek a tak to imię całkiem ładne:)

z pewnością jeszcze nie jedno imię wpadnie mu do głowy :tak: siedzi biedny i co chwila pyta, czy mi się podoba. mamy już Roksane, Liliane, Sabine, Kaline no i Julie i Emile...

od zwiększonej dawki duphastonu mam potworne bóle głowy. aż mi niedobrze.

ps. właśnie mi krzyknął z wc (siedzi na sraczu i wymyśla, mój czubek kochany :-D), że Kalina.

Kalina:
Znaczenie imienia: "piękna"
Liczba dla imienia: 4
Znak zodiaku: Koziorożec
Planeta: Wenus i Saturn
Imieniny obchodzi: 5 Marca

zatem, moje drogie, będzie Kalinka.

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny, nie było mnie dwa dni a tu tyle zaległości :szok: ale zaraz będę wszystko nadrabiać, leżąc w łóżku.

te dwa dni spędziłam w szpitalu. poronienie zagrażające, wyszłam przed chwilą na własne żądanie. wyniki badań są super, z dzidzią też wszystko dobrze. powodem krwawienia było pęknięcie jakiegoś naczynka pod łożyskiem (tłumacząc na chłopski rozum). i dalej duphaston, tyle że w zwiększonej dawce - 3x1 + no-spa 3x1 i leżenie... do końca rozwiązania zero seksu.
ale się najadłam nerwów, całą pierwszą noc przeryczałam. ciśnienie skoczyło mi do 150/80. dostałam jakieś tabletki na uspokojenie, które nic nie dały. pomogło jedynie troszkę EEG - serduszko dzidzi ślicznie biło a tak się wierciła, że ciężko było zrobić zapis :tak:
no i - UWAGA - będzie CÓREŃKA!!! bardzo ładnie się rozwija, główka symetryczna, rączki, nóżki też, narządy wewnętrzne prawidłowo wytworzone.
za dwa-trzy tygodnie kontrola ginekologiczna. a teraz czas na leżakowanie...

WIELKIE GRATULACJE córuni;-)najwazniejsze ze ona jest cala i zdrowa a ty lez jak najwiecej i leniu**** ile sie da:-)

Witam mamuśki!
Gratuluję córci i współczuję przebywającym w szpitalu:tak:
Ja ciężko bym przeżywała taki pobyt bo jak po porodzie musiałam 6 dni leżeć to od 3 dnia jak słyszałam że mała dalej ma żółtaczkę to ryczałam jak szalona:-):-):-)
My właśnie wróciliśmy z Ustronia! Byliśmy w Leśnym Parku Niespodzianek!
Super miejsce ale dla dzieci powyżej 4 lat! Moja córcia nie zainteresowała się nawet jak jej sarna przed sam nosek podeszła!Jak chcieliśmy zjechać do miasta to pitka zasnęła w aucie i pojechaliśmy do domu:-):-):-)
Ale ogólnie wycieczka była udana!
Jak jutro będzie pogoda to może nad wodę się wybierzemy! A co do Emilki to mi się bardzo podoba! Moja córcia tak ma na 2 imie!

Ja po porodzie bylam 10 dni w szpitalu:-(z tego samego powodu tylko ze u mnie bylo tak ze jak mialam juz wychodzic to mala sie zazólcila:wściekła/y:niestety nie bylo mowy o wyjsciu do domu chyba ze na wlasne zadanie.
My jutro planujemy wkoncu zabrac córke do ZOO ale nie wiem czy pojedziemy bo ona dzisiaj ma jakies bole brzuszka i co chwile kupka,nie jest bardzo zadka ale robila ja dzisiaj czesto,chyba z 5 razy co sie jej nigdy nie zdarza.Jesli jutro bedzie dobrze to pojedziemy jesli nie to bedziemy pojedziemy do moich rodzicow.

23MARTA ty tez szybciutko wracaj do domku;-)

Do góry