reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
no coreczki jeszcze nie pogratulowalam :D
ja jeszcze musze wytrzymac 2 dni :)
no i mam nadzieje charie ze masz laptopa - umilimy ci troche to lezenie :D tylko nie kladz go na koldrze bo sie biedak szybko spali !!

hehe, Mea ja już w domku, chcieli mnie do poniedziałku trzymać, ale myślałam że oszaleję, i wyszłam na własne żądanie dziś rano. nienawidzę szpitali...

Martusia, wracaj szybko do siebie! wiem co to za ból leżeć w szpitalu. Ty przynajmniej masz Internet, więc, jak to Mea napisała, będziemy Ci umilać pobyt :tak:

mnie coś kuje w podbrzuszu, ale na szczęście nie krwawię. niunia się wierci na całego, to mnie uspokaja. no i jak się mąż o mnie troszczy, obiadki, herbatki itp. :-D

mój mąż zgłupiał. tak cieszy się niunią, wymyśla coraz to inne imiona dla niej... miała być Julia, ale teraz upiera się przy Emilce. Emilka/Emilia, jak Wam się to podoba?

cześć dziewczyny, nie było mnie dwa dni a tu tyle zaległości :szok: ale zaraz będę wszystko nadrabiać, leżąc w łóżku.

te dwa dni spędziłam w szpitalu. poronienie zagrażające, wyszłam przed chwilą na własne żądanie. wyniki badań są super, z dzidzią też wszystko dobrze. powodem krwawienia było pęknięcie jakiegoś naczynka pod łożyskiem (tłumacząc na chłopski rozum). i dalej duphaston, tyle że w zwiększonej dawce - 3x1 + no-spa 3x1 i leżenie... do końca rozwiązania zero seksu.
ale się najadłam nerwów, całą pierwszą noc przeryczałam. ciśnienie skoczyło mi do 150/80. dostałam jakieś tabletki na uspokojenie, które nic nie dały. pomogło jedynie troszkę EEG - serduszko dzidzi ślicznie biło a tak się wierciła, że ciężko było zrobić zapis :tak:
no i - UWAGA - będzie CÓREŃKA!!! bardzo ładnie się rozwija, główka symetryczna, rączki, nóżki też, narządy wewnętrzne prawidłowo wytworzone.
za dwa-trzy tygodnie kontrola ginekologiczna. a teraz czas na leżakowanie...

Oj tak mi przykro ze wyladowalas w szpitalu. Ja wczoraj tez podjechalam na izbe bo mnie brzuch pobolewal no i okazalo sie ze ginekologicznie nic sie nie dzieje no i w ogole jak juz szlam na ta izbe to mnie przestalo bolec.No ale ze to ciaza zagrozona od poczatku to tez mnie chcieli zostawic na weekend no i ja tez sie nie zgodzilam bo wiem jak to jest w weekend w szpitalu nic nie robia a ty leszysz.

No i odpukac w niemalowane do tej pory nie boli.

GRATULACJE CORCI!!!!!!!!!!!!!!

Czesc laski no ja od wczoraj w szpitalu :( brzuch sie robil ciagle twardy nawet po fenoterolu no i leze i w sumie nic sie nie dowiedzialam wartosciowego bo swieto, weekend i wiadomo jak to jest wtedy w szpitalu...
No to ci wspolczuje ze szczergo serca a robili ci KTG i jak te twoje skurcze.Ile ich mialas bo ja tez mam nawet po fenoterolu ale to jest kilka moze do 10 dziennie.

A tak w ogole to musze wam powiedziec ze wczoraj zjadlam na kolacje chleb razowy + sledzik w oleju z cebulka moze 1,5 plata i cukier po1,5h 170 maks.No i niestety dzis rano sprobowalam Vasy i mialam tylko 110 po sniadaniu

mój mąż zgłupiał. tak cieszy się niunią, wymyśla coraz to inne imiona dla niej... miała być Julia, ale teraz upiera się przy Emilce. Emilka/Emilia, jak Wam się to podoba?
Bedac szczera to mi sie 100 razy bardziej Julia podoba.Moze dlatego ze w szkole chodzila ze mna taka Emila i ona zawsze taka osmarkana byla

reklama
nie ... nie dziwne ale malo jeszcze popularne ... a tez sie nad tym playem zastanawiam bo fajna oferte mi zrobili ...
wiesz ja jestem zmuszona do bezprzewodowego bo tam gdzie kiedys wynajmowalismy mieszkanie nie chciala nam podlaczyc wlascicielka, a teraz moglibysmy podlaczyc zwykly ale nam juz nie potrzebny bo mamy ten. A przez 2 lata mielismy orange 4GB za 120 zł na miesiac i tak zamulal i wolno chodzil, a teraz mam PLAY i place 40 zł za 5GB i smiga ze hej, nawet na wsi i umowe mozna na 1,5 roku podpisac albo na rok i jeszcze promaocja przez puerwsze pol roku 50% sie placi wiec sie oplaca.
Oj tak mi przykro ze wyladowalas w szpitalu. Ja wczoraj tez podjechalam na izbe bo mnie brzuch pobolewal no i okazalo sie ze ginekologicznie nic sie nie dzieje no i w ogole jak juz szlam na ta izbe to mnie przestalo bolec.No ale ze to ciaza zagrozona od poczatku to tez mnie chcieli zostawic na weekend no i ja tez sie nie zgodzilam bo wiem jak to jest w weekend w szpitalu nic nie robia a ty leszysz.

No i odpukac w niemalowane do tej pory nie boli.

GRATULACJE CORCI!!!!!!!!!!!!!!

No to ci wspolczuje ze szczergo serca a robili ci KTG i jak te twoje skurcze.Ile ich mialas bo ja tez mam nawet po fenoterolu ale to jest kilka moze do 10 dziennie.

A tak w ogole to musze wam powiedziec ze wczoraj zjadlam na kolacje chleb razowy + sledzik w oleju z cebulka moze 1,5 plata i cukier po1,5h 170 maks.No i niestety dzis rano sprobowalam Vasy i mialam tylko 110 po sniadaniu

no dokladnie nic sie tu nie dzieje, ale balam sie bo mialam tych skurczy ze 30 wieczorem, zadzwonilam do mojego gina i mowi ze jak sie stawia to zebym jechala na izbe, na szczescie leze u niego na oddziale i jutro ma dyżur wiec moze sie cos tresciwszego dowiem, choc rewelacji nie przewiduje, a brzuch czasami i tak sie stawia, ale juz rzadko. No i pasom nas tu tym dipherganem - uspokajajacym nie wiem wlasnie po co, ja tam tego nie biore bo wczoraj caly dzien i dzisiaj pol przespalam, musze sie zapytac mojego gina ile wg niego moze byc takich skurczy w ciagu dnia...

Do góry