mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
a ja sie wlasnie zbieram po wyniki i na poczte ciekawe co zobacze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie wszystko podobnie, nie wiadomo dokladnie, choc cos tam mignelo, cos tam sterczalo, ale dokladnie nie bylo widac, wiec nie ma sie co sugerowac... i 1 wrzesnia kolejne usg. No i ja mam + 5 kg, ale to nie jest chyba za duzoWitam Wróciłam z usg Wszystko w porządku - dzidzia waży 465 g. cudnie, ale niestety tak skrzętnie ukrywała to co ma pomiędzy nóżkami, że lekarz nie mógł dojrzec czy dziewczynka czy chłopczyk ;( ... może 2 września się dowiemy, najwazniejsze, że wszystko ok! Od początku ciąży przytyłam 5 kg. - dużo ;( ... no i biorę tylko folic, nic więcej mi lekarz nie zalecił. Aha badania robiłam też tylko raz - na początku i z tego co wiem drugi raz będe robiła gdzieś pod koniec ciaży. Pozdrawiam mamuśki
Mnie osobiście ta bezczynność dobija bo wcześniej wszędzie mnie było pełno a teraz trzeba jednak trochę zwolnić:-(
Ja też mam pizzę-italianę mniam!!!
Ja też dziś postawiłam na Colę i pizzę:-)
ja pizze obiecalam mezowi w sobote
Wczoraj tez tak czekalam... i kobieta starsza przede mna opowiadala o kobiecie przed nia, ktora wlasnie weszla do gabinetu... ciezka historia ze smutnymi przezyciami, moj mazus jak uslyszal, jak wyrwal mnie na dwor... poczekalismy az ona wejdzie i wtedy weszlismy do poczekalnikopciuszku - trzeba myśleć pozytywnie!!
Kurcze to czekanie na swoją kolej jest najgorsze. No ale na to niestety chyba nie da się nic poradzić.
Martus ja biore do tego Isoptin na kołatanie serca i nawet nie jest tak strasznie jednak najgorzej jest o 6 rano bo ja to swiństwo biore 4*pol i dzis zaczelam sie zastanawiac co jest ze w dzien mna tak nie rzuca jak o tej 6 i mysle ze to wina ze biore na pusty zołądek i wygonilam mojego M zeby mi cos do zjedzenia zrobil to mi nawet przeszlo.Czesc Laski, no wiec ja dołączam do Ciebie karolak z tym fenoterolem, wzielam na razie jedna tabletke i jest masakra, lapy sie trzesa itd...
Poza tym na USG wzytsko na szczescie ok, jednak są dwa siusiaki ale juz jakos do tej mysli przywykłam maluchy wazą po 464g i 375g, jeden jest ułożony główkowo, drugi poprzecznie.
Po tym fenoterolu narazie nic mi nie twardnieje, a KAROLAK powiedz bierzesz cos jeszcze poza tym fenoterolem na serducho? Bo mi przepisal metocard... i ile razy dziennie bierzesz ten fenoterol?
Ale troszke sie wczoraj bałam ale dzis na szczescie wsiooo okej i maluszki nie sa taki wcale malutkie jak myslalam hihih
A i zapomnialam bo na USG przycwaniakowałam mówie zapytam doktorka specjalnie cos na temat USG 3D czy warto to robic czy to tylko fanaberia i bardzo ladnie doktorek postapil po mojej mysli i przełączyl na chwile na to 3D zeby mi pokazac jak widac, no ale powiedzial ze to raczej dla fanaberii mozna sobie zrobić, i ze w ogole lepiaj tam pozniej to robic niz teraz bo teraz to tam nawet buzki za dobrze widac nie bylo, a temu drugiemu to w ogole bym buzki nie obejrzała bo ma ten łepek tak nisko, ulozony jest na nietoperza i wali mame z dyńki po pęcherzu, niedobry, to przez niego ciagle chce mi sie siku
U mnie wszystko podobnie, nie wiadomo dokladnie, choc cos tam mignelo, cos tam sterczalo, ale dokladnie nie bylo widac, wiec nie ma sie co sugerowac... i 1 wrzesnia kolejne usg. No i ja mam + 5 kg, ale to nie jest chyba za duzo
I badania raz byly i teraz mam zrobic. I tyle.
Najwazniejsze, ze dziecie zdrowe. Tylko ze w uwagach w karcie ciazy lekarz napisal bardzo zreszta niewyraznie: 4 konczyny, 3 noga (?!!!), nie wiem co, zoladek, kregoslup... i teraz maz siedzi i mysli o co chodzi
Ja to tam wiem ze jest ok, ale ten moj maz ciagle szuka komplikacji i sie wiecznie stresuje i niepokoi. I ciagle mi kaze dzwonic do lekarza i pytac, czy jakies tam reakcje sa w porzadku. I on chce byc przy porodzie...Gogana ja tez nigdy nie moge sie doczytac co tam napisane a moze to i lepiej najwazniejsze ze ci mowi ze jest oki