reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
dzien dobry!
wkoncu rewelacyjnie sie czuje. tryskam energia od 7 rano! Pogoda ladna, nic mnie nie boli, Rozalinka prawie zdrowa!super!
ide na spacer z kijami!

milego dnia

Witam ;) Wróciłam z usg ;) Wszystko w porządku - dzidzia waży 465 g. cudnie, ale niestety tak skrzętnie ukrywała to co ma pomiędzy nóżkami, że lekarz nie mógł dojrzec czy dziewczynka czy chłopczyk ;( ... może 2 września się dowiemy, najwazniejsze, że wszystko ok! Od początku ciąży przytyłam 5 kg. - dużo ;( ... no i biorę tylko folic, nic więcej mi lekarz nie zalecił. Aha badania robiłam też tylko raz - na początku i z tego co wiem drugi raz będe robiła gdzieś pod koniec ciaży. Pozdrawiam mamuśki
U mnie wszystko podobnie, nie wiadomo dokladnie, choc cos tam mignelo, cos tam sterczalo, ale dokladnie nie bylo widac, wiec nie ma sie co sugerowac... i 1 wrzesnia kolejne usg. No i ja mam + 5 kg, ale to nie jest chyba za duzo ;)
I badania raz byly i teraz mam zrobic. I tyle.
Najwazniejsze, ze dziecie zdrowe. Tylko ze w uwagach w karcie ciazy lekarz napisal bardzo zreszta niewyraznie: 4 konczyny, 3 noga (?!!!), nie wiem co, zoladek, kregoslup... i teraz maz siedzi i mysli o co chodzi :-D

Mnie osobiście ta bezczynność dobija bo wcześniej wszędzie mnie było pełno a teraz trzeba jednak trochę zwolnić:-(

Ja też mam pizzę-italianę mniam!!!

Ja też dziś postawiłam na Colę i pizzę:-)

ja pizze obiecalam mezowi w sobote :)

Hehe no to widze, ze nie jestem sama:-) Nie ma to jak dobra pizza i cola:-D

emwu Nic sie nie martw, nie zapomnimy:tak: Fajnie, ze u Was wszystko ok:-)

23marta No widzisz wszystko jest ok;-) Duze juz te Twoje chlopaki:-)

kopciuszku - trzeba myśleć pozytywnie!!

Kurcze to czekanie na swoją kolej jest najgorsze. No ale na to niestety chyba nie da się nic poradzić.
Wczoraj tez tak czekalam... i kobieta starsza przede mna opowiadala o kobiecie przed nia, ktora wlasnie weszla do gabinetu... ciezka historia ze smutnymi przezyciami, moj mazus jak uslyszal, jak wyrwal mnie na dwor... poczekalismy az ona wejdzie i wtedy weszlismy do poczekalni ;)

Czesc mamusku,

Czesc Laski, no wiec ja dołączam do Ciebie karolak z tym fenoterolem, wzielam na razie jedna tabletke i jest masakra, lapy sie trzesa itd...
Poza tym na USG wzytsko na szczescie ok, jednak są dwa siusiaki ale juz jakos do tej mysli przywykłam :) maluchy wazą po 464g i 375g, jeden jest ułożony główkowo, drugi poprzecznie.
Po tym fenoterolu narazie nic mi nie twardnieje, a KAROLAK powiedz bierzesz cos jeszcze poza tym fenoterolem na serducho? Bo mi przepisal metocard... i ile razy dziennie bierzesz ten fenoterol?
Ale troszke sie wczoraj bałam ale dzis na szczescie wsiooo okej i maluszki nie sa taki wcale malutkie jak myslalam hihih
A i zapomnialam bo na USG przycwaniakowałam mówie zapytam doktorka specjalnie cos na temat USG 3D czy warto to robic czy to tylko fanaberia i bardzo ladnie doktorek postapil po mojej mysli i przełączyl na chwile na to 3D zeby mi pokazac jak widac, no ale powiedzial ze to raczej dla fanaberii mozna sobie zrobić, i ze w ogole lepiaj tam pozniej to robic niz teraz bo teraz to tam nawet buzki za dobrze widac nie bylo, a temu drugiemu to w ogole bym buzki nie obejrzała bo ma ten łepek tak nisko, ulozony jest na nietoperza i wali mame z dyńki po pęcherzu, niedobry, to przez niego ciagle chce mi sie siku
Martus ja biore do tego Isoptin na kołatanie serca i nawet nie jest tak strasznie jednak najgorzej jest o 6 rano bo ja to swiństwo biore 4*pol i dzis zaczelam sie zastanawiac co jest ze w dzien mna tak nie rzuca jak o tej 6 i mysle ze to wina ze biore na pusty zołądek i wygonilam mojego M zeby mi cos do zjedzenia zrobil to mi nawet przeszlo.
Gratuluje wagi dzieciaczkow :):) A powiedz mi jeszcze czy lekarz kazal ci lezec przytym twardnieniu

U mnie wszystko podobnie, nie wiadomo dokladnie, choc cos tam mignelo, cos tam sterczalo, ale dokladnie nie bylo widac, wiec nie ma sie co sugerowac... i 1 wrzesnia kolejne usg. No i ja mam + 5 kg, ale to nie jest chyba za duzo ;)
I badania raz byly i teraz mam zrobic. I tyle.
Najwazniejsze, ze dziecie zdrowe. Tylko ze w uwagach w karcie ciazy lekarz napisal bardzo zreszta niewyraznie: 4 konczyny, 3 noga (?!!!), nie wiem co, zoladek, kregoslup... i teraz maz siedzi i mysli o co chodzi :-D

Gogana ja tez nigdy nie moge sie doczytac co tam napisane a moze to i lepiej najwazniejsze ze ci mowi ze jest oki:)

Gogana ja tez nigdy nie moge sie doczytac co tam napisane a moze to i lepiej najwazniejsze ze ci mowi ze jest oki:)
Ja to tam wiem ze jest ok, ale ten moj maz ciagle szuka komplikacji i sie wiecznie stresuje i niepokoi. I ciagle mi kaze dzwonic do lekarza i pytac, czy jakies tam reakcje sa w porzadku. I on chce byc przy porodzie...:shocked2:

Ale mnie teście wkurzyli :wściekła/y:, mąż do nich pojechał coś pmóc bo oni wielkie ŁOGRONIKI są. I się pochwalił, że już mamy na łóżeczko i posciel pieniązki, że we wrześniu już kupimy i ,że moja mama już kupiła wyprawkę ( a ma dostęp do cen producenta ), a oni mu na to, że to za wcześnie i co jak nie donosi ???:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Oni Nam chyba dobrze nie życzą ............:-(

I jezcze teść do Męża: ''po co się tak srasz tym dzieckiem ?'':wściekła/y:
Mąż omal mu nie @#@#@$#$#%$%@%%$ :wściekła/y: wlał.

Ostatnia edycja:
reklama
no wyniki mam takie sobie ... z przewaga na dolnej granicy albo zaraz ponizej ...
czerwone krwinki mam 4,06 a norma od 4,2
hemoglobine na dolnej granicy norma od 12 a ja mam 12,1
hematokryt 36 norma od 37 ...tak ze moglo by byc lepiej ...
mama mi juz zaaplikowala dietke ... kilo marfewki kilo jablek - salatka z marchewki i jablka !! a do tego buraczki i barszczyki w kazdej postaci :D

Do góry