reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

na zapalenie pęcharza to łykaj vit C (chodzi o zakwaszanie), pij dużo wody żyby przepłukiwać pecherz ...no i jak to zapalenie to chyba bez lekarza się nie obejdzie ,bo u mnie zawsze kończyło się braniem furaginu a ten jest na recepte :tak:

mam jeszcze troszke furaginu w domu wiec go lykaqm,wit c ,i kupilam preparat z zurawiny ,no i skarpety na nogi:D jak nie przejdzie po 3-4 dniaqch to pojde do lekarza:)

moj ma body z napisem "super mezczyzna":D

kora z tymi wlosami to jest podobno tak ze jak sie przed rokiem obetnie to sie rozum dziecku skraca:D:D hehe ja na cale szczescie przesadna nie jestem i Alana nozyczki niedlugo czekaja:)
fajna ta zabeweczka:)

reklama
kora z tymi wlosami to jest podobno tak ze jak sie przed rokiem obetnie to sie rozum dziecku skraca:D:D hehe ja na cale szczescie przesadna nie jestem i Alana nozyczki niedlugo czekaja:)
fajna ta zabeweczka:)

myślałam, że w ciąży nie wolno obcinać włosów :baffled:

a tu więcej zabawek - kurcze, chyba się na jakąś skuszę ...
http://allegro.pl/item1160995380_interaktywny_psiak_gra_swieci_i_bawi_ziandrzej.html
http://allegro.pl/item1164456096_edukacyjne_cymbalki_mloteczek_od_ziandrzej.html
http://allegro.pl/item1164456126_edukacyjny_i_interaktywny_multidomek_pianinko.html
http://allegro.pl/item1164456126_edukacyjny_i_interaktywny_multidomek_pianinko.html
http://allegro.pl/item1167244639_interaktywna_lokomotywa_gra_swieci_bawi_3_kolory.html

Ostatnia edycja:
Ja się nad tym mulidomkiem zastanawiałam kiedyś ale to niby 12+ jest... i się zastanawiałam czy tam nie ma jakis małych elementów ktore moga być niebezpieczne?

Ja się nad tym mulidomkiem zastanawiałam kiedyś ale to niby 12+ jest... i się zastanawiałam czy tam nie ma jakis małych elementów ktore moga być niebezpieczne?

Nie wiem, chyba nie. Jedynie co mnie niepokoi to ten sznurek, ale chyba nasze dzieci jeszcze nie dadzą rady go przerwać, przegryźć, itp. Ja się bardziej zastanawiam nad psiakiem albo lokomotywą, autobusem - czymś co będzie jeździć - żeby ćwiczyła raczkowanie :-) bo zasuwa już do przodu elegancko, tylko ile razy przyjdzie do kubeczka, albo klocka? A te zabawki będą skręcać (zmienia kierunek jazdy podobno). tylko czy wytrzymam dźwięki - ja jakoś z natury nie lubię hałasu.nawet jak ktoś głośno mówi, to mi przeszkadza...
tu autobusik:
http://allegro.pl/item1167244627_edukacyjny_multifunkcyjny_autobusik_od_ziandrzej.html

Ostatnia edycja:
Ooo to musze małej kupić bo dziadek będzie się z nią bawił na pewno, bo ma kilkanascie autobusów (prawdziwych):-Dale żeby tata nie był zazdrosny to jakaś ciężarówkę bym tez musiała:-p

Fikusek jak Cię boli to weź sobie nospę i przede wszystkim ciepły okład zrób.
Ja niestety miałam dosc często zapalenie pęcherze więc wiem co to znaczy :-(
co do kaszlu to kurczę...ja bym poszła do lekarza,nie zaszkodzi isc a może pomoże ;-)
Daffi moja też na początku miała taką czuprynkę,ale teraz to cienko z włoskami,hehe ...dziwne bo ja mam gęste i grube :-) no ale ona to wykapany tatuś.pewnie to jeszcze sie zmieni :-)chociaż jak tak patrzę na Twoja Julcię to niewiele starsza a włosków że hoho.
póki co to blondyneczka z niej,a oboje ciemne włoski mamy,hehe :-)
31072010545l.jpg

22072010511c.jpg

niby wygląda na takiego aniołka a wymęczyła mnie przed chwilą.
wyobraźcie sobie,że ubzdurała sobie zasypiac na moich rękach :-(
skacze mi na nich żeby ją dycała a jak nie dycam to ryk w niebogłosy,masakra.
sprzeciwiłam się to tak zaczęła płakac aż się zachodziła...i weź dziecka nie uśpij.
za słabą psychikę mam na to.

Daffi świetne body.
Mój by się cieszył jakby mała chociaż jedno miała z takim napisem bo na wszystkich tylko I Love My Mummy,hehe albo coś w tym stylu.
Nie moja wina,że tutaj nie widziałam takiego,hehehe.

ja mam duzo typowych dla tatusia:)

Fikusek jak Cię boli to weź sobie nospę i przede wszystkim ciepły okład zrób.
Ja niestety miałam dosc często zapalenie pęcherze więc wiem co to znaczy :-(
co do kaszlu to kurczę...ja bym poszła do lekarza,nie zaszkodzi isc a może pomoże ;-)
Daffi moja też na początku miała taką czuprynkę,ale teraz to cienko z włoskami,hehe ...dziwne bo ja mam gęste i grube :-) no ale ona to wykapany tatuś.pewnie to jeszcze sie zmieni :-)chociaż jak tak patrzę na Twoja Julcię to niewiele starsza a włosków że hoho.
póki co to blondyneczka z niej,a oboje ciemne włoski mamy,hehe :-)
31072010545l.jpg

22072010511c.jpg

niby wygląda na takiego aniołka a wymęczyła mnie przed chwilą.
wyobraźcie sobie,że ubzdurała sobie zasypiac na moich rękach :-(
skacze mi na nich żeby ją dycała a jak nie dycam to ryk w niebogłosy,masakra.
sprzeciwiłam się to tak zaczęła płakac aż się zachodziła...i weź dziecka nie uśpij.
za słabą psychikę mam na to.

Daffi świetne body.
Mój by się cieszył jakby mała chociaż jedno miała z takim napisem bo na wszystkich tylko I Love My Mummy,hehe albo coś w tym stylu.
Nie moja wina,że tutaj nie widziałam takiego,hehehe.
Ostatnio rzadko tu zaglądam bo mam mało czasu, a na komentowanie to juz prawie wcale, ale jak zobacyzłam twoją kruszynkę to az nie moglam sie powstrzymać aby nie napisać, że jest prześliczna i jakie ma duże łądne oczka, no cukiereczek :-)

A jesli chodzi o kolor włosów to ja i mój mąż mamy ciemne, a nasza Hanai tez blondi ;-)

Urosept mnie pomaga.

Co do włosów - jak dokładnie brzmi ten przesąd? bo cos tam słyszałam, zeby nie obcinać do skońćzenia roku, ale niestety. Zosia ma takie wlosy, ze i do oczu wchodzą i do uszu (wiec się drapie). ja podcinałam już ponad miesiąc temu.
A z przesądów ciążowych to najbardziej mnie powalił ten o myciu garnków - nie myć garnków, bo jak brzuch sie ochlapie, to się pijak urodzi :-D

co do zabawek
20 funkcyjna MAGICZNA MULTIKOSTKA box od ZiAndrzej (1160995383) - Aukcje internetowe Allegro
podobają mi sie niektóre zabawki od tego użytkownika - akurat na tą kostke chyba ciut za wcześnie, ale ma też psiaka autobus i parę innych ciekawych. No i ma zaletę, ze jest z Krakowa :tak: Mogę sama odebrać i w razie czego od razu się kłócić w magazynie ;-)

jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała - kiedyś była dyskusja (króciutka) o nauce języka migowego niemowląt, a tu gdzieś na forum wyczytałam, ze niektóre mamy w wieku 6 miesięcy zaczynają uczyć czytać :szok: metodą Domana. Co o tym myślicie?

Ja też już mojej Hani obciełam i nie przejmowałam sie przesądami, nie miałam jej jak związać bo ma tylko grzywkę a spinek boję sie dawać- wydają mi sie niebezpieczne

reklama
Do góry