reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

co do ubranek to akurat mi fjne siostra wysyla:) nie zadzraylo sie by jakies mi sie nie podboalo:) ostatnio wyslala troche podkoszulek ale takich na ok 3 latka:D napewno z nich korzystam:)
Z busikami sie zgodze ze dziecko nie powinno miec po kims:)

reklama
fikusek więc nie masz się o co martwic.
Jak widze Alanek konczy dzisiaj 8 miesięcy :-) to już duży kawaler :-D
STO LAT DLA ALANKA!!

odnośnie chodzików to też słyszałam to co aga,ale jeśli sie korzysta z umiarem to nie sądzę,żeby zrobił krzywdę...
mojgo męża brat wsadzał córkę od 6 miesiąca życia do chodzika i faktycznie zaszkodził jej,bo zamiast na całej stopie to chodzi na palcach ale ona był non stop w chodziku.
a wiadomo,że wszystko z przesadą zaszkodzi.

dziekujemy:) moj doslownie chodzi w nim ok 10 min dziennie:D:D wsadzam go jak mujsze wlasnie gdzies pojsc bo tak to sobie raczkuje:) ale ja chodzik dostalam po corce kolezanki wiec jak by nie to to bym pewnie nie kupila bo kasy by bylo szkoda:D

co do ubranek to akurat mi fjne siostra wysyla:) nie zadzraylo sie by jakies mi sie nie podboalo:) ostatnio wyslala troche podkoszulek ale takich na ok 3 latka:D napewno z nich korzystam:)
Z busikami sie zgodze ze dziecko nie powinno miec po kims:)
jeśli chodzi o ubranka to ok.te które mi dała na początku były w porządku ale tyle z tego wszystkiego użyłam.
no i łóżeczko też jest ok,bo zmieniłam na szczebelkowe,a szczebelkowe było od niej :-) ale łóżeczko akurat trzymała na szafie w sypialni więc nie było mowy o tym,żeby grzybek je zeżarł.
co do ciuszków to tylko tych od teściowej raczej małej nie włoże...bo też kupuje oczami.

Fikusku a chodzikiem do schodów nie dojedzie:) A do łazienki zawsze możesz wziąść go ze sobą :) Jak Hania była mała to jak musiałam ja na chwile zostawić to wsadzałam ją do łóżeczka:)
Ale to jest tylko moje zdanie..każda robi jak chce..ja po prostu jestem na nie i dlatego to piszę :)
Lanjaa a siostra nie ma swoich dzieci że tak dziwnie ciuszki kupuje :) Moja na szczęscie ma córke starszą niż moja Hania i w dodatku takie rzeczy znajduje w ciucholandach że szok:) A wszystko po Julii trafia do Hani...ma tyle ciuszków że na prawdę prawie nic jej nie muszę kupować:) I fajnie się złozyło bo za tydzień ma termin i będzie druga dziewczynka więc wszystko dostanie spowrotem :)

Alanku i od nas buziaczki:)

jeśli chodzi o ubranka to ok.te które mi dała na początku były w porządku ale tyle z tego wszystkiego użyłam.
no i łóżeczko też jest ok,bo zmieniłam na szczebelkowe,a szczebelkowe było od niej :-) ale łóżeczko akurat trzymała na szafie w sypialni więc nie było mowy o tym,żeby grzybek je zeżarł.
co do ciuszków to tylko tych od teściowej raczej małej nie włoże...bo też kupuje oczami.
hehe no czasami po prostu nei da sie czegos dziecku zalozyc:) kuka nie wiem czy zapalenia pecherza nie mam bo cos mnie boli:/
a tak w ogole to maly mi pokasuje troche,taki odrywajacy kaszel,dawalam mu syropek i przechodzilo a jak przestalam to zaczyna od nowa byc...powinnam pojsc juz do lekarza?? nic poza tym nie ma...

Aga dzieki:)
no wlasnie do schodow chodzikiem nie dojdzie bo tak stoja 2 krzesla i sie nie przecisnie:) do lazienki barlam go kiedys ale traz jak przy wszytkim wstaje to troche strach ze cos zaraz wezmie nieodpowiedniego albo glowe rozwali bo tam dosc ciasno:) a jak myje np glowe to go nie upilnuuje:)

Fikusku a chodzikiem do schodów nie dojedzie:) A do łazienki zawsze możesz wziąść go ze sobą :) Jak Hania była mała to jak musiałam ja na chwile zostawić to wsadzałam ją do łóżeczka:)
Ale to jest tylko moje zdanie..każda robi jak chce..ja po prostu jestem na nie i dlatego to piszę :)
Lanjaa a siostra nie ma swoich dzieci że tak dziwnie ciuszki kupuje :) Moja na szczęscie ma córke starszą niż moja Hania i w dodatku takie rzeczy znajduje w ciucholandach że szok:) A wszystko po Julii trafia do Hani...ma tyle ciuszków że na prawdę prawie nic jej nie muszę kupować:) I fajnie się złozyło bo za tydzień ma termin i będzie druga dziewczynka więc wszystko dostanie spowrotem :)

Alanku i od nas buziaczki:)

No niestety nie ma dzieci:sorry:A moja mama się śmieje że jak będzie miała to żebym jej wtedy pożyczyła te ciuszki i sama zobaczy że nie praktyczne:-p

Jak Hania była mała to ja uważałam że wszystkie sukienki są nie praktyczne :) Nawet przy raczkowaniu przeszkadzały! A jak miała 4 miesiące i szliśmy na wesele do jej chrzestnej to dostała od tej chrzestnej przepiekna sukienkę..jak balowa normalnie! Jak ja się wkurzałam na tym weselu jak ja musiałam trzymać:) To był pierwszy i ostatni raz jak miała ja na sobie :)

reklama
oj dziewczyny tak piszecie o tej wadze ,że zaraz się chyba zdoluję.
niby źle nie jest ale nie moge się pozbyc tych 9kg.
niby karmię ale to nic nie daje.
owszem schudlam już sporo,ale te 9 przyczepił się i ani drgną.

moja też już dostała przetwory na mleku.
nic jej nie było,a jak smakowało :-)

znam ten ból.
powiem Ci,że jak teraz coś zamawiam to po kilka razy piszę w emailu,żeby tylko nie pomylili.powtarzam adres i co ma byc w zamówieniu...niestety nie zawsze pomaga.
ostatnio koleś wysłał mi baldachim zamiast moskitiery.
opierniczyłam go więc na przeprosiny kazał zostawic sobie baldachim,hehe :-)
Daffi no to Twoja Julcia ma niezła czuprynkę.
a powiedz mi od narodzin miała taką bujną??
bo moja po porodzie miała mnóstwo włosków,potem coraz mniej i teraz rosną jej ale strasznie wolno.
kari współczuję.
ale wszystko ok??

kupiłam fotelik,nareszcie,jupii
.dziewczyny co myslicie o chodzikach ??
jestescie za czy przeciw?

zabawki extra

zaraz ci pokaze na zdj... ale az tak duzo nie miala ich.... ale smiesznie rosły:-D

Zobacz załącznik 271395Zobacz załącznik 271396

Do góry