reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

I nadszedl ten cudowny dzien - usg:-)

Juz nie moge sie doczekac! nreszcie zobacze moje maluszki:tak:
Ale powiem szczerze, ze oprocz radosci jest we mnie strach. Obawiam sie czy wszystko z nimi dobrze, modle sie zeby bylo jak najlepiej:tak:

Trzymajcie za mnie dzis mocno kciuki!!!

A poza tym dzis w nocy mialam sen, ze urodzilam juz we wrzesniu zdrowe dziewczynki:)confused:) w domu mojej mamy... Normalnie poplatanie z pomieszaniem:baffled:

Za to u mnie dzis pochmurno i chlodno. Nie sadzilam, ze kiedys mnie to bedzie cieszyc, ale wierzcie - cieszy mnie to baaaardzo:-)

reklama
Jutka zatem kciuki tzrymamy:tak:

Mea masz rację, ja już kiedys pisałam o wypinanych foteliakch:tak: jak dla mnie super wynalazek dla często jeżdżacych autem.
No co do siedzenia za kierowca zgadzam się ale jeżdżac tylkopo mięscie bezpieczniejszym miejscem jest tylne środkowe, pod warunkiem ze sa odpowiednie pasy:tak: W razie stłuczki(a to największe prawopodobienstwo jazdy po miescie) dziecko w tym miejscu jest najbezpieczniejsze:tak:

I nadszedl ten cudowny dzien - usg:-)

Juz nie moge sie doczekac! nreszcie zobacze moje maluszki:tak:
Ale powiem szczerze, ze oprocz radosci jest we mnie strach. Obawiam sie czy wszystko z nimi dobrze, modle sie zeby bylo jak najlepiej:tak:

Trzymajcie za mnie dzis mocno kciuki!!!

Będzie dobrze, zobaczysz....

Hihi - przypomniało mi się z wczorajszej wizyty. Mam na prawym bioderku tatuaż dosć imponującyh rozmiarów. Leżąc z nózkami rozłożonymi lekarka z położną miały ubaw oglądając. I przy okazji opowiedziały historyjkę jak jedna dziewczyna też miała jakieś motylki, fantazyjny wzór, który zahaczał o brzuch, i rodziła przez cc, podcza zszywania zażyczyła sobie, ze lekarz ma równo jej skórę zszyc, żeby tatuaż dalej był w jednej całości, a nie poprzestawiany. :-D

Witam was z rana,
Ja jeżdżę samochodem codziennie do pracy i do stajni po 80 km, i to samochodem terenowym, w którym strasznie buja i trzęsie na każdym wyboju.
I nigdy się tym nie przejmowałam, ponieważ łożysko jest tak zbudowane że w czasie lekieko wypadku czy uderzenia działa jak poduszka bezpieczeństwa.
Moje koleżanki jeździły konno do 7-8 miesiąca i też było wszystko ok. Ja niestety musiałam przestać jeździć w 3 miesiącu ciąży bo mam ciążę lekko zagrożoną przez hormony, zapalenie szyjki macicy itd.
Ale mój kot codziennie zasypia na moim brzuchu, a pies nie raz mi wskoczył na brzuch a waży 8 kg.
Jedyne co jest niebezpieczne to wstrząsy, drgania i podskoky bo moga wywołać wcześniejszy poród, dlatego nie powinno się jeździć konno dłużej niż do 7 miesiąca.
Co do wagi, to jestem w szoku jak czytam ile wy przytyłyście. Ja już mam 9-10 kg na plusie a jestem dopiero w 21 tygodniu, a zaczełam z lekką nadwaga bo te hormony już wcześniej dały mi w kość. Więc napewno się u mnie nie skończy na 15 kg. A moje koleżanki przytyły od 9-12 kg, ale jedna przytyła 45 kg, więc to różnie bywa. Ja byłam załamana że wyglądam jak gruba baba a nie jak ciążówka, ale teraz mi juz tak brzuch wywalił że chyba widac że to ciążą a nei tłuszcz.

Tak wracając do tych ruchów dziecka to ja je już czułam w 16 tygodniu, potem przestałam cokolwiek czuć i od 4 dni czuje je znowu, ale jak by dużo lżej. Strasznei mnie to martwiło, ale na usg wyszło że wszytsko ok, więc mam nadzieję że będzie dobrze.

A chodzicie na basen??? Ja niestety musiałam przestać chodzić przez to zapalenie, ale polecam bo bardzo odpręża.

A chodzicie na basen??? Ja niestety musiałam przestać chodzić przez to zapalenie, ale polecam bo bardzo odpręża.

Ja muszę poczekać do września z basenem. Chcialam się zapisać na jakby aerobowe dla kobiet w ciaży, zaswiadczenie od lekarki miałam, i się okazało, ze basen mi zamknęli na wakacje. :no: Ale we wrześniu.....
Basen pomaga, w wodzie się taka lekka czuję :-D

Ja chyba na base wolę nie iść. W pierwszej ciąży ciągle jakieś grzybice łapałam, więc jednak wstrzymam z basenem.
Co do wagi też jakoś mam dużo na plusie. Nie wiem ile ważyłam przed ciążą, ale jakoś w tym miesiącu mi tak wszystko smakuje :sorry2:. Stanęłam w Ikei na wagę, a ta pokazało 70 kg :szok: (mam jeszcze cichą nadzieję, że to błąd wagi :-p). W karcie mam z ostatniej konsultacji 65 kg na koniec czerwca. Natomiast w pierwszej ciąży przytyłam 30kg :tak:. Czyżby powtórka???:baffled:

Na USG byłam właśnie w czwartek. Też nie mogłam się już doczekać, żeby sprawdzić czy wszystko ok, żeby poznać płeć. Mój maluszek jakiś malutki jest już mi termin wyszedł na 20 grudnia. Mam nadzieję, że się przed świętami wyrobię :-p

Trzymam kciuki za wszystkie maluchy :tak:

ja czekam piatku ... pewnie plci sie nadal nie dowiem ale mam nadzieje ze wszystko jest ok i to ze malo tych kopniaczkow to tylko dlatego ze dzidzia mala jeszcze jest ...

reklama
MEA ja tez cos czulam kilka dni temu a teraz cos ucichlo:-(ale mam nadzieje ze juz niedlugo poczuje dokladnie:-)wczoraj poczulam takie pulsowanie pod zebrami ale przeciez to jest nie mozliwe zeby dzidzia byla tak wysoko,tylko co to mialo oznaczac,miesnie pracowaly czy co?:confused:

Do góry