reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

to oznacza niedobor wit d?
julka ma taki brzuch mocno rozlany na bokach... taki szeroki w ksztalcie trojkata! faldki na nadgarstku tez sa a glowka sie nie zauwazylam by pocila... ona przy jedzeniu sie poci......
a mi nie kazali dawac d3 ale podawalam mimo wsyztsko co 2 dzien.. z tym ze widze zze uwas ciemiaczko zarasata a julki nadal w miejscu wiec zaczelam podawac codziennie.....

reklama
Ja w ogole nie podaje wit d :eek: nie wiem czy dobrze robie ale tu nie ma takich zalecen a jak sie naczytalam o przedawkowaniu to na wlasna reke nie mam odwagi decydowac ile i czy jest mu potrzebna. Ciemiaczko zarasta wiec narazie nie draze tego tematu.

ooo tak moj wcina tylko gerberki....zaden inny mu nie podejdzie:)

nie ma tam soli:)

a moj wczoraj zjadl troche mleka rano potem o 16 pol sloika zupy i wieczorem 30ml.....
o 6 dzis zjadl 150 mleka i teraz znow nie chce jesc..;/

marudzi caly czas..nie chce spac...wczoraj wstal o 5:30 spal poltorej godziny w dzien i poszedl spac o 22:30....

ja juz nie iwem co to...
chyba nie zeby???

Danielek też tylko Gerbera je, Bobovitą pluje a od Hippa ma odruch wymiotny :-D

u nas dalej niejadek - jak zjadł 100 ml o 3 nad ranem, tak o 9 zjadł 40 ml...

a co do wit. D to ja już nie podaję, w Nan Active jest jej dużo, poza tym teraz dużo na słoneczku przebywa.

Danielek też tylko Gerbera je, Bobovitą pluje a od Hippa ma odruch wymiotny :-D

u nas dalej niejadek - jak zjadł 100 ml o 3 nad ranem, tak o 9 zjadł 40 ml...

a co do wit. D to ja już nie podaję, w Nan Active jest jej dużo, poza tym teraz dużo na słoneczku przebywa.

U nas słoiczki z Gerbera i Hippa, Bobovity też nie używamy. Mnie się wydaje, że przynajmniej deserki z Hippa są dużo lepsze - pycha :) Ale to pewno zależy od dziecka. Mojej koleżanki córka, która ma roczek jest strasznym niejadkiem i słoiczki tylko Hipp'a jej podchodzą innych nie tknie.

Ja nigdy nie podawałam witaminy D. Tylko to co ma w mleku (jesteśmy na Enfamilu), ale nigdy nie zauważyłam jakiejś nadmiernej potliwości główki (tylko wtedy jak faktycznie się zgrzeje, bo jest gorąco), pediatra też nic mi nie mówiła na ten temat. Brzuszek to mamy troszkę "rozlany", kurde trochę mnie zaniepokoiłyście tą witaminą :-(

Oj biedna Cherie, wiem jak się martwisz, też przerabiałam około 3-4 miesiąca brak apetytu córki. Tylko ona nie spadała jakoś drastycznie na wadze, ale co ja się umęczyłam, żeby jej coś wcisnąć, a co na martwiłam i na jeździłam do pediatry. Robiłyśmy badania z krwi i moczu, ale wszystko było OK. W końcu samo wszystko wróciło do normy i mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie. Trzymam kciuki za Danielka !!!

Heloł :-)
Czytam i czytam, ale ostatnio czasu brak na pisanie, bo pogoda taka, że tylko na zewnątrz mogłabym być :) Zresztą Aluś kocha spacery i opowiada mi całą drogę, co widzi - wiecie, jak to śmiesznie wygląda, jak sobie jadę z wózkiem i wydostaje się z niego takie 'aaaaaaaaa' 'eeeeeee' 'gaaaaaaa' i od razu ludziom się buzie uśmiechają :-D

Zauważyłam, że wróciłaś Marzena :) Witamy z powrotem :) dla Martynki :*

Ola daj Alankowi smoka :tak: łatwiej oduczyć smoczka niż kciuka :tak:

Babcia mi przywiozła sernik :-) wcinam sobie :-)
Dla jubilatów buziaków miliony :-) Z tego co pamiętam Hania i Julka :*
Martynce też życzonka najlepsze :)
Majeczka Ani 5 miesięcy kończy :-) sto lat Słoneczko :)

Co do Alusia to pogodny jest ostatnio i wesolutki :-) śmieje się do każdego, rozkręcił się z gadaniem i ciągle zaczepia :-D
Apetyt zmalał od tych upałów, ale pije dużo :tak: to się nie martwię ;-)

Cześć Kobietki u nas ciepło bardzo więc chowamy się dziś w domowym chłodzie. Co do obiadków mój wsuwa co się mu da nie gardzi żadnym słoiczkiem tylko soki bobovity średnio chętnie pije woli Hipp i gerber oraz bobofrut.

Mam do was pytanko na palcu wskazującym mojego maluszka w miejscu gdzie wyrasta paznokieć zadarła mu się skórka i troszkę to napuchło i jest zaczerwienione co mogę z tym zrobić? Posmarować nie bardzo bo palce często w buzi.

Cześć Kobietki u nas ciepło bardzo więc chowamy się dziś w domowym chłodzie. Co do obiadków mój wsuwa co się mu da nie gardzi żadnym słoiczkiem tylko soki bobovity średnio chętnie pije woli Hipp i gerber oraz bobofrut.
U nas też skwar nieziemski. Też siedzimy w domu. Na spacerek wyjdziemy tak jak wczoraj około 18. Teraz moja myszka śpi, w pokoju z włączonym wentylatorem. Oczywiście strumień powietrza nieskierowany jest bezpośrednio na nią, ale zawsze trochę powietrze w pokoju wymiesza.

reklama
Mam do was pytanko na palcu wskazującym mojego maluszka w miejscu gdzie wyrasta paznokieć zadarła mu się skórka i troszkę to napuchło i jest zaczerwienione co mogę z tym zrobić? Posmarować nie bardzo bo palce często w buzi.

a kremik pielęgnacyjny? jak trochę poliże, to chyba nic się nie stanie, a tak może go piecze lekko...

Do góry