reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
hej moka:)
lanjaa ja sloiczkow nie kupuje::) wole sama ugotowac:) wychodzi taniej bo jak robie rosolek to ma na 2-3 dni no i reszta rodziny tak samo:)
niestety mam tylko tyle kasy co z wychowawczego,a nie jest tego wiele, no i jak moj byly laskawie zaplaci alimenty.

Wg mnie dziecko w tym wieku nie powinno jeszcze dostawać wywaru z mięsa, mięsko gotujemy osobno i potem do zupki dodajemy samo mięsko...ale każda z nas robi tak jak uważa więc jeśli to twojemu bąblowi nie szkodzi;-)
Ale soli to ja bym absolutnie nie dodawała:tak: My jesteśmy przyzwyczajeni do przyprawiania ale dzieci nie znaja tego smaku więc nie możemy twierdzić że posolone bardziej im posmakuje..
moim zdanie przemuj spirytusem minut wywietrzeje...i zasuszy ta skorke to mu odpadnie..
jak tak robie jak ma zadziorka..
p.s, rada polozej...

Ja bym też tak zrobiła...
Słyszałyście prognoze pogody na sobotę mają ścierać się dwa fronty i ma byc powtórka z zeszłego roku czyli trąba powietrzna w zeszłym roku uderzyła w moje miasto zobaczymy gdzie tym razem kolejne nieszczęście a jeszcze powodzie się nie skończyły :-(

Mam nadzieję że was to ominie..
CZeść dziewczyny,
mam problem mój synek w ogóle nie chce pić płynów jedyne co pije to mleko, a dziś jest straszny upał i nie idzie w niego wmusic ani kropelki.
Ten problem mam już w zasadzie od początku ani woda ani woda z glukozą nie wspomnę już o herbatce czy soczku.
Czy któraś z was miała bądź ma podobny problem. Proszę o radę.

A jesteście dalej cyckowi? Bo jak tak to wystarczy częściej pierś podawać..moj Tomek teraz bardzo często ale kródko pije

kazde dziecko nie lubi nowych smakow:)
dzis kropelka jutro dwie a potem wydoi Ci cala butle proba i jeszcze raz proba to chyba jedyny sposob na te maluszki:)

Kasia ale ja jestem i problem...ale lekarz mi powiedział, że po dziadkach też można to odziedziczyć...
ubrałam mu na spacer cieniutką czapke i cała mokra;/

Monika wchodzisz na swój profil, edytujesz sygnaturę - wklejasz linka jakiegoś suwaczka ze strony (wpisz w Google suwaczki i stwórz jakieś z obojętnie jakiej strony :))

A co do wit D..nasz pediatra zaleca kropelkę codziennie aż do skończenia roczku..nawet jeśli dziecko pije mleko modyfikowane!
A co do ciemiaczka to nam też jeszcze nie zarosło..może zarastać do 1,5 roku..a czasem nawet do 3 lat

Luuzna a kupiłaś to co ci polecałam?

Moj tez Gerber bobovita sa beeeeeee ale jak sprobowalam to mu sie ni dziwie no i my soli nie uzywamy w sumie nie jest to takie zle slodziutkie :)

My tez Gerber :) No nie piszac o Włoskich plasmonach i mellinach :)

marzka sie dzije w tym roku od poczatku :/

A u nas malutkie to ciemiaczka i wogole nie podajemy w sloneczne dni.... tylko w deszczowe i to co 3 -dzien...

No i wyskoczyly mojemu jakis krosteczki kolo karku no i teraz pytanie potówki :confused: u nas w pokoju 30 stopni :wściekła/y: czy gluten? na co nie wyglada a wlasnie wprowadzilam mu...

reklama
No i wyskoczyly mojemu jakis krosteczki kolo karku no i teraz pytanie potówki :confused: u nas w pokoju 30 stopni :wściekła/y: czy gluten? na co nie wyglada a wlasnie wprowadzilam mu...

Kasia mój ma całe plecy obsypane potówkami... w pokoju jest 27 stopni, teraz leży w samej pieluszce, więc u Igorka ja bym obstawiała jednak potówki.

Do góry