reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
A mozesz mi mniej więcej napisać w jakich godzinach co dostaje? Ja też już wyeeliminowałam jedno karmienie w południe (dostje wtedy obiadek zazwyczaj ze słoika), ale wszedzie czytam że dzieci nie powinny jeszcze rezygnować z mleka na rzecz innego posiłku bezmlecznego wiec mam dylematy ;-). wieczorem o 18:30 podaje jeszcze kaszkę, ale i tak po kąpieli ok 19:30 daję pierś bo ją to wycisza i zachowuje sie jakby była głodna :eek: Policzyłam i u mnie nadal mimo wszystko w ciągu doby jest 6 karmień z piersi
my dajemy już 2 posiłki stałe od miesiąca -obiadek w południe i deserek -17-18 i nie zastąpiły one cyca ...jest ich też z 6 a nawet więcej ,bo Mała niewiele, albo wcale nie pije z kubka więc podczas tych upałów najlepiej jak z cycami na wierzchu bym chodziła ,bo chce często ...Martwie się jak to będzie z tym odstawianiem w przyszłości ..

ale Ci chlopaki ladnie rosna:-) A Piotrus to chyba przebil wzrostem wszystkie grudniaczki,co? tak mi sie cos zdaje:tak:
A z tymi brodawkami to nie ciekawie,pewnie zalapal cos w przedszkolu,dobrze ze juz zareagowalas i teraz bedzie smara smara;-)
Hehe długi ten mój synus....
no i mam nadzieje ze te brodawki szybko znikną.

O wow, dość dużo tych karmień, u mnie jest bardzo podobnie, ale Hania dość często mi wymiotuje więc staram sie w miarę możliwości karmić rzadziej

No duzo ale cyc to taki tylko dodatek bo on sie nie najada, wyjada mi dwa a za godzinkę jest już głodny więc w zasadzie daję go zamiast napoju czy herbatki, do popicia. I krótko je, bo po 2-3 minutach juz konczy.

Spadam ja spać, jutro pierwszy dzień w pracy, mam nadzieję, ze uda mi sie do Was zajrzeć;-)

Dziewczyny są super rampersy w biedronce za 6,99! Niestety ja kupiłam 3 bo tylko tyle zostało z rozmiaru 80.....chyba jakiś zaniżony tam mają:-D
no wlasnie ja tez kupilam takie sliczne body zielone i rampersika i tez 80 i wcale mu za duzy nie jest:-D[/QUOTE]
o kurcze 80 :szok: my wyrastamy z 62 dopiero :tak:

reklama
I my dziś po bilansie czterolatka i mieliśmy ostatnie szczepienie Piotra, następne jak skończy roczek.
Antek 24 kg i 110 cm długi, waga typowa dla 6-7 latka;-)
No a Piotr 8,5 kg i 80 cm.
Marta, mój Staś też taki bydlaczek :-) 23kg i 113cm, waga powyżej ostatniego centyla, wzrost na ostatnim :-) Zresztą zobaczcie jak on śmiesznie wygląda na tle swojej grupy przedszkolnej. Poznacie na pewno, który to Stach :-)
DSC_3458.jpg

Do góry