reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

oprocz zielonych kup mamy klopot z jedzeniem... dzis rano wstala o o 6:45 a zjadla dopiero przed 9... pozniej poszla spac wstala po 12 i zjadla troszke zupki.... z pol duzego sloiczka i do teraz nic.... jak tylko butle wkladam do buzi to wrzask wyginanie i odpychanie rekoma! juz nie wiem co myslec... bylo wszystko ok i znow cos sie zaczyna......

reklama
Wszystkiego Najlepszego dla Julki Wojtysiowej z okazji 6 miesięcznicy oraz Szymonka Karnitynki z okazji 5 miesięcznicy:)

Od nas tez ogromne buziaczki
nam na plesniawki pomogo Apftin i juz na drugi dzien byla widoczna poprawa a po 3dniach po plesniawkach ani widu ani slychu:tak:
My wczoraj bylismy u lekarza z tymi wynikami krwi,i na szczescie wszystko jest dobrze:-)wyniki idealne:tak:i nawet pani doktor mowila ze rzadko sie zdarza zeby bylo idealne,wprost ksiazkowe u takiego malego dzieciaczka. A to ze jest taki blady??? poprostu ARYSTOKRATA:-D

Bardzo się cieszę że wszystko w porządku!

DOLACZAMY SIE DO ZYCZEN!

dziewczyny ja juz nie mam sily:/
na plesniawki dostalismy nystatyna ( dafi tak jak mowilas), i zmienili nam mleko na bebilon pepti, jestem wsciekla bo siedzialam w przychodni 2,5! godziny!!!!!!!!!!!!!! nie zabralam ze soba mleka bo myslalam ze szybciej pojdzie!!!!!!!!!! humany wczesniej wykupilismy 5 opakowan (ponad 50 zl wydalismy ) i nawet nie zdazylismy zuzyc 2 opkakowan!!!!!!!!!!!!!
normalnie kasa w bloto! ja sie licze z kazdym groszem a tu wszystko jak na zlosc!!!!!!!....
yh....plakac mi sie chce:/

A czemu zmienila mleko?Ja bym nie zmieniala,chyba ze sa problemy z wysypka lub brzuszkiem.

Sylwia po 14 Julka znow zrobila kupalka.. i byla pol zolta pol zielona... codziennie wlasnie popoludniu robi inna kupe???!

Moze podaj jej zapobiegawczo jakis probiotyk.

biedna.. czemu zmienili ci mleko???
moze wsyatw na allegro to sie sprzeda????
nie znam powodu zmiany mleka ale jesli to nic wielkiego to ja bym wykorzystala humane do konca i przeszla wtedy n a ten bebilon pepti....
nie kazdy spi na pieniadzach.. jednemu roznicy nie zrobi jak cos sie nie zuzyje a drugiemu swiat sie wali.. wiem co mowie.. bo moj maz mi przyniosl do domu 1400zl w tym miesiacu! i co ja mam z tymi pieniedzmi zrobic?
1000zl za mieszkanie i 2 raty...... a co do konca miesiaca z nami bedzie? tego nikt nie wie! marny taki zywot martwic sie co bedzie jutro.....

Az mi cie szkoda:-(czemu jedni maja wszystko a inni musza sie martwic o kazdy dzien:-(

nam na plesniawki pomogo Apftin i juz na drugi dzien byla widoczna poprawa a po 3dniach po plesniawkach ani widu ani slychu:tak:
My wczoraj bylismy u lekarza z tymi wynikami krwi,i na szczescie wszystko jest dobrze:-)wyniki idealne:tak:i nawet pani doktor mowila ze rzadko sie zdarza zeby bylo idealne,wprost ksiazkowe u takiego malego dzieciaczka. A to ze jest taki blady??? poprostu ARYSTOKRATA:-D

U nas Julci tez pomógl szybko Apthin:tak:
Fajnie ze wsio ok:-);-)

oprocz zielonych kup mamy klopot z jedzeniem... dzis rano wstala o o 6:45 a zjadla dopiero przed 9... pozniej poszla spac wstala po 12 i zjadla troszke zupki.... z pol duzego sloiczka i do teraz nic.... jak tylko butle wkladam do buzi to wrzask wyginanie i odpychanie rekoma! juz nie wiem co myslec... bylo wszystko ok i znow cos sie zaczyna......

Moze jesli nie bedzie poprawy to idz w piatek do pediatry:tak:ale probiotyk mozesz smialo p[odac juz dzis:tak:

A teraz szybciutko co u nas bo zaraz A wróci z pracy!
Rano teściowie porwali Hanie na cały dzień więc myślałam że pobuszyję w internecie....i oczywiście dupa...przez te ulewy cały dzień nie mogłam się połączyć:wściekła/y:
Descze mnie wykończą...mamy niedaleko taką małą rzeczkę//choć nawet to może za dużo powiedziane..i wylała dziś na łąki..w zeszłym tyg tylko trochę się podniosła:szok: Dobrze że jednak jest dość daleko od nas!
Tomeczek dziś walnął dwie kupy..w tym jedną zieloną ale to pewnie od wczorajszego brokuła:-D Ale były już luźne..a wczoraj na noc dałam mu mleko z kleikiem a nie kaszkę..zobaczymy dziś znów dałam kaszkę ale znów pił soczek..ciekawe co będzie jutro:no:
Korzystając z wolnej chaty poszłam spać z synem:-D o 13..wstaliśmy o 14.30 i mały gałgan już potem nie chciał usnąć więc dziś poszedł spać o 19.30!

A i tak cały dzień mi się nudziło, bo nie mogłam do was zajżeć:-D

Daniel to samo... nie chce mi jeść, smoczka trze o dziąsła. dziś zjadł 150 ml mleka i pół małego słoiczka kurczaczka. nie mógł zasnąć, dopiero jak posmarowałam mu dziąsła bobodentem to się uspokoił. niech te zęby już wreszcie wyjdą bo się męczy biedulek. a one jakby się zatrzymały w miejscu, już od jakiegoś miesiąca stoi na białych kreseczkach :sad:

Eh Kasziuch przykro mi z tym mlekiem:( Co do sluzyby zdrowia to ja jestem nia totalnie zawiedziona a ostatnio tez czekalam pare godzin dzieki bogu wzielam wode w termosik i mleko odmierzone w pudelko bo bym miala problem od tej pory zawsze biore.
no ja zazwyczaj czekalam nawet nie 30 minut!!!!!!!!!!! dlatego nic nie wzielam....:/

U mnie nie czeka się aż tak długo ale trochę trzeba wysiedzieć. Zazwyczaj zajmuje kolejke i wracam do domu bo mam 5min do przychodni :-)
spryciula!

Sylwia po 14 Julka znow zrobila kupalka.. i byla pol zolta pol zielona... codziennie wlasnie popoludniu robi inna kupe???!

Dafi mala je rozne rzeczy i dlatego moze ma rozne kupki, u nas tez jest raz brazowawa, raz zielonkawa, a wczoraj byly 2 pomaranczowe! ( po marchewce) wiec mysle ze nia ma sie czym martwic:) wiem wiem....łatwo powiedziec....:p
biedna.. czemu zmienili ci mleko???
moze wsyatw na allegro to sie sprzeda????
nie znam powodu zmiany mleka ale jesli to nic wielkiego to ja bym wykorzystala humane do konca i przeszla wtedy n a ten bebilon pepti....
nie kazdy spi na pieniadzach.. jednemu roznicy nie zrobi jak cos sie nie zuzyje a drugiemu swiat sie wali.. wiem co mowie.. bo moj maz mi przyniosl do domu 1400zl w tym miesiacu! i co ja mam z tymi pieniedzmi zrobic?
1000zl za mieszkanie i 2 raty...... a co do konca miesiaca z nami bedzie? tego nikt nie wie! marny taki zywot martwic sie co bedzie jutro.....
wlasnie marny taki zywot...:( dobry pomysl wystawie, a moze ktoras z Waszych znajomych uzywa humany sl 1? z checia oddam za niewielkie pieniazki!
wogole to tak to nie byla nasza lekarka bo nasza jest na urlopie, ja powiedzialam ze maly w ciagu dnia wogole nie chce mi jesc, i dala bebilon bo humana jest na soi i moze mu nie smakuje albo tez moze uczulac......tylko ze w nocy on je ladnie i bez problemu! w dzien prawie w niego wmuszam to mleko!
DAFFI0 jeszcze jedno- jak Julka miala plesniawki to nie chciala albo miala problemy z jedzeniem mleka? bo one bola i moze dlatego oli nie chce jesc? juz sama nie wiem:/

a to na recepte?
super ze macie dobre wyniki, kciuki pomogly:):)
no i u nas jest to samo! zje 20 albo 30 ml i najedzony!( chyba....)
A czemu zmienila mleko?Ja bym nie zmieniala,chyba ze sa problemy z wysypka lub brzuszkiem.
jw.:)
daje mu ten bebilon teraz bo chce zobaczyc czy bedzie normalnie jad....ale sie na to nie zapowiada:/

co do jego niejedzenia i wmuszania zeby cokolwiek zjadl, mam na Olka sposob, w nystatynie jest taka pipeta i nia podaje mu mleko...moze nie bedzie go wtedy bolala jama ustna i zje.....:(

yh....no to walnelam posta:p

Dafii a kiedy zaczęłaś używać pieluszek 4? Tzn ile Jula miała kg?Bo niby my używamy 3 ale zaczęłam się zastanawiać czy następnej paczki nie kupić 4:confused:
Moja ostatnio też niejadek się robi:wściekła/y:w nocy co 3 godz je ale za to rano może z 60 ml wypije i tak do południa nie zbyt chętnie je:wściekła/y:rozkręca się później choć i tak szału nie ma. Stwierdziałam, że będę jej dodawać owoce ze słoiczka do kleiku bo czasem bym przez cały dzien nie zdąrzyła podać kilku produktów a i tak wolno nam idzie rozszerzanie diety:eek:

reklama
wogole to tak to nie byla nasza lekarka bo nasza jest na urlopie, ja powiedzialam ze maly w ciagu dnia wogole nie chce mi jesc, i dala bebilon bo humana jest na soi i moze mu nie smakuje albo tez moze uczulac......tylko ze w nocy on je ladnie i bez problemu! w dzien prawie w niego wmuszam to mleko!

daje mu ten bebilon teraz bo chce zobaczyc czy bedzie normalnie jad....ale sie na to nie zapowiada:/
Kasiuch, jeśli to nie była twoja pediatra to ja tym bardziej bym nie zmieniła mleczka, no i jak widać wcale inne mu bardziej nie smakuje.

Ale mi dziś Franek w dzień dużo pospał, ciekawe jaka będzie nocka. M ma wolne i wczoraj w nocy miał mi pomóc bo mu marudziłam, że już jestem przemęczona, ale się wypiął. Dziś mu zapowiedziałam, że jego kolej i basta. Tak więc właściwie mi obojętne jak mały będzie spał tudzież bawił się :-) Tylko ja pewnie też się obudzę, taka to już matczyna natura. Musiałabym chyba spać w hotelu :-)

Do góry