reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja jak skoncze ta pake ktora mam teraz to tez 4 kupie ...
a czy ktos moze mi powiedziec jak wielkosciowo sa huggiesy ?? wieksze czy mniejsze od pampersow ??

Nie nadrabiam, wybaczcie. Sesja w toku, Misia ma aktualnie chyba skok i ciągle płacze i chce na ręce i do tego masa rzeczy do załatwienia na ostatnią chwilę przed wyjazdem do Polski (niby jeszcze 18 dni, ale wszystko nagle wyskakuje już teraz).
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich, którzy ostatnio skończyli 5 i 6 miesięcy! I dla tych, którzy kończą w najbliższym czasie! I dla dzieci starszych! I z okazji Dnia Matki i Dnia Dziecka też najlepsze życzenia!
Kurcze, jak dobrze, że jutro ostatni egzamin i tylko ewentualne poprawki mi zostaną, bo nie mam czasu na nic... Zaglądam tylko na tematyczne, żeby się poskarżyć i poradzić a nawet nie wiem jakie plotki u Was i co z dzieciakami. Koszmar, mówię Wam! Jak zdam te wszystkie egzaminy to chyba się upiję z radości! Może nawet uda mi się wypić cale jedno piwo! ;-)
No i znikam powtarzać kolejność wyrazów w zdaniach i końcówki przymiotników i rzeczowników... Nie miała baba kłopotów to się z nudów w ciąży na języki zapisała... a mogła pomyśleć, że egzaminy będą po ciąży... głupota nie boli...
Miłej nocki dziewuszki!!!

No to jeszcze błyskawicznie o pieluchach, bo widzę, że przede mną są takie wypowiedzi. My siedzimy w 4 już od ładnych paru miesięcy. Tu kupujemy Libero, Bambo albo Pampersy. Są duże i fajne. W Polsce mamy otwartą paczkę chyba Huggiesów i są mniejsze niż tutejsze Pampki czy Libero. Są w ogóle Libero w Polsce? Bo Bambo to raczej nie ma... Dostaliśmy w paczce ostatnio takie pieluchomajtki z Libero i muszę przyznać, że są ciekawe. Pampki są cienkie i można zakładac mniejsze bodziaki, co aktualnie ma dla mnie wielkie znaczenie, bo już mi ze wszystkiego powyrastała ;-(

Czy to ja jestem nienormalna, czy mój facet? Właśnie podesłał mi link z artykułem, w którym piszą, że niepościelone łóżko jest zdrowsze, bo żyje w nim mniej roztoczy. Fascynujące... Najwyraźniej roztocza to pedanci ;-)
Dobra, zmykam do nauki :-(

Czy to ja jestem nienormalna, czy mój facet? Właśnie podesłał mi link z artykułem, w którym piszą, że niepościelone łóżko jest zdrowsze, bo żyje w nim mniej roztoczy. Fascynujące... Najwyraźniej roztocza to pedanci ;-)
Dobra, zmykam do nauki :-(

to moje lozko jest chyba najzdrowsze w okolicy :D scielone jest raz na tydzien maksymalnie!!!!!!!!!!!! hieh :D

Moje dziecko postanowiło nam zrobić prezent na wolny dzień i jak zawsze wstawała 8:00 - 8:30 tak dzisiaj o 6:45. Nie ma to jak się wyspać!!! Już nie mówiąc o tym, że w nocy znowu pobudki co 2 godziny- masakra jakaś. Oby to nie było już zawsze tak!!!!!!!!!!

witam sie swiatecznie:)))
Melduje ze antosiowi zabki zaczely dawas sie we znaki!!! robi dziwne minki i slini sie jak nigdy dotad! ciekawe jak dlugo bedzie sie meczyl? przynajmniej wiem dlaczego taki niespokojny ostatnio byl.
Kasiuch apftin jest bez recepty i kosztuje jakies grosze dokladnie nie pamietam.

Mexi Alek też się obudził przed 7, ale u niego to norma, bo on całą noc śpi bez pobudek.

Uleńka u nas ząbkowanie trwa dłuuuuuuugo, a zębów brak. Ślini się z 3 miesiące chyba, ma opuchnięte dziąsełka, lekarze ciągle mówią 'Lada chwila wyjdą' i co? NIC! Ale oczywiście każde dziecko inaczej to przechodzi i może naprawdę niedługo Antosiowi wyjdzie coś :-)

reklama
Moje dziecko postanowiło nam zrobić prezent na wolny dzień i jak zawsze wstawała 8:00 - 8:30 tak dzisiaj o 6:45. Nie ma to jak się wyspać!!! Już nie mówiąc o tym, że w nocy znowu pobudki co 2 godziny- masakra jakaś. Oby to nie było już zawsze tak!!!!!!!!!!

Mexi jeśli cię to pocieszy to Tomek buszuje od 5.45 :wściekła/y: A w nocy też mu się poprzestawiało..o północy obudził się do zabawy:szok: No i najpierw sam sie bawił po ciemku w łóżeczku ale potem zaczął ryczeć..obudził Hanię..wody nie chciał..i w końcu po 1 skończyło się w naszym łóżku przy cycu
Dla półrocznych Juliuszka Julki, Michałka Marzki, Michalinki Akozki miliony buziaków i uścisków :*

I od nas buziaczki:-D

Do góry