reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Emwu, właśnie odśpiewuje dla ciebie sto lat ;-)

Ula, Maciek też ma blade śluzówki, ale pediatra powiedział, że nie chce go niepotrzebnie kłuć ponieważ u dzieci alergicznych często jest słabe wchłanianie żelaza... ja mam zresztą tak samo ;-)
Zalecił podawanie zupki z królikiem (wiadomo mięso zawiera żelazo ;-)) i za miesiąc do kontroli... jeśli dalej będzie blady to wtedy zrobi mu morfologię;-) A krew pobiera się z paluszka ;-)
wlaśnie wrocilismy z pobrania krewki. Maly byl spokojny i chyba go nie bolalo bo nie marudzil ,tylko po chwili juz mu sie nudzilo ( bo dlugo to trwalo) i zaczal troche nas wyzywac:))) Jutro z wynikami do lekarza ciekawa jestem co wyjdzie. Trzyumajcie kciuki by bylo ok!
EMWU ja rowniez odspiewuje dla Ciebie!!! STO LAT!!!!!!!!!!!!!

no to świetnie :) kolejny aniołek u nas :-)

Daffi nie mów o obiedzie nic...zrobię dziś zapiekankę, ale muszę po mięso skoczyć...
A ja od dzis w koncu dieta (bo jakos zabrac sie nie moglam) i na sniadanie zjadlam pomidora i 2plasterki szyneczki z indyka a na obiad robie kalafior a dla meza jeszcze piers z kurczaka z rekawa w piekarniku bo tez chce sie odchudzac:))) rzeczywiscie w ciazy przytyl tez:)))

reklama
A oto i nasz aniołeczek
chrze.jpg

witam sie , myidziemy wlasnie na szczepiuonki...
dzis KONCZYMY 5 MIESIECY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
STO LAT STO LAT!!!
A to Ci łobuz :-D:-D
Jak do mnie przyszła kumpela z roku to ją za cycki łapał :-D moja siostrę też lubi łapać po biuście :p
oo tak balony kolezanek to najlepsza zabawka...moj je jeszcze zawsze slini:)
dziewczyny podsuncie jakis pomysl na obiad!

mam totalne zacmienie... ta szara deszczowa pogoda za oknem powoduje ze mam lenia wielkiego..
nie wiem co wymyslic... no i sprzatac mi sie nie chce.......
Po pierwsze DAFF dziekuje!!
a po drugie u nas dzis pieczarkowa z makaronem i rozki rivioli z serem i do tego sos miesno-pomidorowy.

zeczywiscie jak Aniolek..
moj diabelek dar sie cala msze:) i nie wygladal jak aniolek:)

my wrocilismy od kolezanki zupa juz jest teraz drugie..ale mieso mi sie jeszcze nie rozmrozilo do konca..;/

Rysiek spi...a ja sama nie iwem co roic...
jakiegos lenia mam...nie chce mi sie sprzatac a przydaloby sie troche..;/

Witam,
niestety w niezbyt dobrym nastroju. Pogoda deszczowa, dzieci zagilone (Stasiek nawet ból brzucha zgłaszał) a mnie boli prawie wszystko, to co najbardziej to pierś, nie wiem czy jakiegoś zapalenia nie załapałam. Grudek nie wyczuwam, ale boli przy dotyku, małego przystawiam non stop i poprawy nie widzę. Auto mi M zabrał, więc do internisty nie pojechałam, a ginekolożka ma wyłączony telefon. Muszę się dodzwonić i ją zmusić by mnie dziś przyjęła. Z Frankiem też chyba jutro muszę się wybrać bo katar i kaszel go nie odpuszcza, narazie sama go kuruję, ale przed długim weekendem trzeba sprawdzić. No i miałam nadzieję wyjechać, ale z chorymi dziećmi to mogę zapomnieć.
A i zapomniałam napisać, że dzisiaj w nocy ciocia do mnie przyjechała:-(
Czy jest jeszcze jakaś mama która nie dostała okresu?
Ja nie mam. Jak Stasia karmiłam (prawie półtora roku) to też nie miałam, a po odstawieniu zaraz dostałam.
Fajne, mnie się podoba. Kurcze, a ja w sobotę idę na wesele i nie mam się w co ubrać :-(
A my wczoraj cały dzień spędziliśmy z przyjaciółmi... był obiadek w restauracji (Maciek nawet zniósł jakoś taką nasiadówę) i kawka i lody na trawie :-D Wieczorem zrobiliśmy racletta i jak znajomi poszli po 1 to Maciek się obudził i wstawał co 2h:-( No a teraz odsypia :-D
Kochana, napisz mi proszę przepisik na to raclette, lubię takie nowości.
ona przyjmuje tylko prywatnie od 8 do 16
jak z samego rana zadzwonisz to napewno przed 10 cie zarejestruje
chcesz telefon ?? pierwsza wizyta zawsze ejst drozsza - ok 50 a nastepne 30 ... jak idziesz z dzieckiem do kontroli przy tej samej chorobie to za kontrole 10 kasuje
Kurcze, ale tanie są u was prywatne wizyty, ja płacę 60zł bez względu na lekarza i czy to kontrola czy nie.
Co do chrupek..takie kukurydziane już chyba maluchy mogą jeść..ale ja się boję Tomkowi dać...a jak się zacznie tym dusić:szok: Jednak to już całkiem "niepłynna" rzecz..choć one się w buzi rozpływają..a co jeśli mu się gdzieś kawałeczek przyklei:zawstydzona/y:
Taka panikara ze mnie:no:
Mój Franek już wcina kukurydziane, faktycznie to takie kleimordki ale on lubi i dopomina się bardzo.
Ja magisterskie kończyłam też dziennie (5 lat) a teraz jeszcze chce mi się kolejnego zawodu : )
Nessi, jakiego? I jakie kończyłaś?
NeSsi i ja tak samo:tak: Ja dwa kierunki skończyłam. Więc mam dość już studiowania ale ciągnie mnie żeby od października podyplomówke zrobić;-) I chyba się zmotywuję;-) Poza tym poważna Pani jestem hehe i kolejny kierunek nic mi nie da, jedynie satysfakcję, no ale skoro checi sa to trzeba wykorzystać, bo kto wie co za kilka lat będzie:tak
Marta to może ty się lepiej doktoryzuj.
my też dzisiaj do lekarza na 12.15, matko jakiego ja mam stresa:szok: mam nadzieję, że wyniki będą ok i nie będzie krzywicy:tak:
Napisz kochana po wizycie, oby wszystko było dobrze.

Emwu spełnienia marzeń z okazji urodzin.
Magda wszystkiego dobrego na nowej drodze życia (choć ona chyba nie taka nowa, ale teraz po chrześcijańsku :-) )

Pierożki ravioli z serem -
takie cos tylko ja robie to ze zwyklym zoltym serem w srodek wkladam troszke masla i kostke zoltego sera..i di tego sos jak do sphagettiii robie:)
hehee zmyla dla meza zeby nie bylo ze czesto sphagetti to robie mu to inaczej na talerzu wyglada a podonie smakuje:D

reklama
Do góry