reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Monika WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:-)

ja tez wszystkiego najlepszego zycze!!!

moje dziecko wczoraj usnelo o 19:30 i wstalo dzis o 6....
oczywiscie jadlo w nocy:)

pewnie dzien bedzie bez snu...zaraz sie zbieramy i jedziemy do kolezanki oliwki starszej o dwa miesiace:)
leci na Ryska a on ja zlewa:D hahaha

LUZNNA synek chyba sie robi coraz bardziej podobny do CIebie:)

hehe wszyscy widzę to dostrzegają...

A to Rysiek no! Tak olewać dziewczynę? Alek jak widzi jakąkolwiek laskę, to od razu zainteresowanie na maxa :-D Podrywacz jeden!! w kościele musiałam stanąć koło takiej pary z dwiema córeczkami, bo chciał widzieć, co one robią :-D

Aga co do chrupek, to ja spokojnie daję i Aluś się nie krztusi, chociaż łapczywy jest :tak: spróbuj i zobacz bez lęku ;-)

hehe wszyscy widzę to dostrzegają...

A to Rysiek no! Tak olewać dziewczynę? Alek jak widzi jakąkolwiek laskę, to od razu zainteresowanie na maxa :-D Podrywacz jeden!! w kościele musiałam stanąć koło takiej pary z dwiema córeczkami, bo chciał widzieć, co one robią :-D

Aga co do chrupek, to ja spokojnie daję i Aluś się nie krztusi, chociaż łapczywy jest :tak: spróbuj i zobacz bez lęku ;-)

Rysiek lubi ale starsze....najbardziej podrywa moje kolezanki ze studiow:)
a takie male zazwyczaj mu sie nie podobaja..kuzynke bswoja bije:)

moze dzis sprobuje mu dac chrupka:)
tylko nie wiem jak z tymi dziaslami bo bola go od lyzki ktora jest silikonowa to nie wiem czy chrupek nie bedzie go drapal...
bo nie mamy jeszcze zeba ani jednego...;/

Rysiek lubi ale starsze....najbardziej podrywa moje kolezanki ze studiow:)
a takie male zazwyczaj mu sie nie podobaja..kuzynke bswoja bije:)

moze dzis sprobuje mu dac chrupka:)
tylko nie wiem jak z tymi dziaslami bo bola go od lyzki ktora jest silikonowa to nie wiem czy chrupek nie bedzie go drapal...
bo nie mamy jeszcze zeba ani jednego...;/

Kasia Alus też nie ma i chyba mu lepiej jak gryzie chrupki :eek: w sensie lepiej na dziąsełku i lepsze chrupki od gryzaka...

Kurcze pytałam i lekarza i doświadczone mamy i każda mówi, że wychodzą Alkowi trójki i dalej :szok: lekarka nawet powiedziała, że przednie by mu szybko wyszły, jakby 'chciały', ale że chcą tylne to się raczej pomęczy;/ i się męczy, bo zęboli nie ma, ja nie nadążam za praniem śliniaków, a jemu leci jak z niedokręconego kranu...i ma ataki bólu, to go uspokoić nie idzie :no:
Zajrzałam mu do buzi i rzeczywiście z tyłu miękkie, białe i napuchnięte dziąsła, a z przodu tylko czerwone i twarde...

reklama
Kurcze pytałam i lekarza i doświadczone mamy i każda mówi, że wychodzą Alkowi trójki i dalej :szok: lekarka nawet powiedziała, że przednie by mu szybko wyszły, jakby 'chciały', ale że chcą tylne to się raczej pomęczy;/ i się męczy, bo zęboli nie ma, ja nie nadążam za praniem śliniaków, a jemu leci jak z niedokręconego kranu...i ma ataki bólu, to go uspokoić nie idzie :no:
Zajrzałam mu do buzi i rzeczywiście z tyłu miękkie, białe i napuchnięte dziąsła, a z przodu tylko czerwone i twarde...
Powiem Ci że trójki to akurat na samym końcu wychodzą więc musiałby Alus byc wyjatkiem;-) No a wyjatki sie zdażają;-)
Moga to być dwójki, Piotrkowi jak wychodziły jedynki to miał popuchniete dziąsła na miejscu dwojek,a moja mama taka zdziwiona była, że mu dwójki najpierw wychodzą:tak: a wyszły jedynki;-)

Co do chrupków to ja boję się jeszcze podawać, te kukurydziaki to takie mordoklejki, trzeba pilnować żeby zbyt dużego kawałka nie brał do buźki.
A Piotr przez wychodzące zęby wszystko tak głęboko wpycha do buzi, z takim nerwem to robi ze naprawde strach :-D:-D:-D:-D
Niestety antybiotyk musi być jeszcze do piątku ale już Hani nie furczy na oskrzelach czyli pomaga! Oczywiście myślałam że padnę przy niej ze śmiechu:eek: Już na szczęście nie wrzeszczy u doktora..no a że to był mój wujek to ją tak zagadał że podczas osłuchiwania nawet oddychała głęboko:-D:-D:-D No myślałam że się posikam!

Niestety z Tomkiem coraz gorzej:no: Katar na całego i zaczyna się mokry kaszel:no: Jak do poniedziałku tak będzie to muszę gdzieś prywatnie pojechać bo naszego pediatry dalej nie ma a do tych konowałów już nie pójdę:wściekła/y:

I jeszcze muszę się pochwalić..cały dzień byłam dziś z dzieciakami u teściów i w końcu zobaczyłam jaką dziadek Hani niespodziankę szykuje!
Robi jej wielki domek z drzewa..taki z dwoma huśtawkami, ogromną zjeżdzalnią..no i domkiem;-):-) Wiecie takie jak są na placach zabaw! Normalnie postarał się dziadek!
Ojej zdrówka!!!!!

Fajna sprawa domek, ja myślałam o domku ale zrezygnowałam, bo Antek m atakie dwa namioty połączone tunelem więc to mu się rozstawia w ogrodzie zamiast domku;-)
No a zjeżdżalnia super sprawa, my mamy taką plastikową;-) ma 1,5 metra ale Antkowi się znudziła, on woli takie większe:-D Na szczęscie jest komu dziedziczyć;-)

Do góry