Jejku jak ten czas szybko minął.....jeszcze niedawno ja zostałam grudniowa mamą, a tu juz nowe grudniowe mamy. Wszystkim Wam życze spokojnych 9 miesięcy i cudownych dzieciaczków w grudniu. Grudzień to najlepszy miesiąc na rodzenie dzieci, bo teraz juz wiosna i można spokojnie wychodzic z maluszkami i wyjeżdżać na dłużej...... Zdrowych maluszków życzy Wam grudniowa mama 2008
reklama
Mama Stacha
&Franka&Janka
Cześć dziewczynki,
witam się z rana, bo jak pisałam spać nie mogę od niedawna :-)
Wczoraj wieczorem pobolewało mnie w podbrzuszu ale liczę, że to nic złego tylko więzadła się naciągają. Wizyta dopiero za tydzień.
Pozdrawiam, miłego dnia
witam się z rana, bo jak pisałam spać nie mogę od niedawna :-)
Wczoraj wieczorem pobolewało mnie w podbrzuszu ale liczę, że to nic złego tylko więzadła się naciągają. Wizyta dopiero za tydzień.
Pozdrawiam, miłego dnia
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Dzień dobry :-)
kurcze, to mnie zmartwiłaś, bo biorę ten urostept i g*** daje, nerki mnie bolą :-( chyba wybiorę, się do mojego lekarza rodzinnego, który zna mnie od dziecka i on coś pomoże, tylko będę musiała się przyznać do kropka ;-) a to ciocia moja jest
LolaT ja w obydwu ciążach smarowałam się zwykłym balsamem ujędrniającym kolastyna. Na brzuchu mam 4 rostępy a na piersiach niestety więcej, ale przyznam się, że tam mnie solidnie smarowałam ;-) Wydaje mi się jednak, że zależy to też od predyspozycji ;-)
Ja dziś zaliczyłam wizytę u gina. Wreszcie do mnie dotarło i..... bardzo się cieszę
Ospamox, amoksycylinę można stosować w ciąży. Natomiast Furaginu w I trymestrze ja bym nie przepisała
kurcze, to mnie zmartwiłaś, bo biorę ten urostept i g*** daje, nerki mnie bolą :-( chyba wybiorę, się do mojego lekarza rodzinnego, który zna mnie od dziecka i on coś pomoże, tylko będę musiała się przyznać do kropka ;-) a to ciocia moja jest
LolaT ja w obydwu ciążach smarowałam się zwykłym balsamem ujędrniającym kolastyna. Na brzuchu mam 4 rostępy a na piersiach niestety więcej, ale przyznam się, że tam mnie solidnie smarowałam ;-) Wydaje mi się jednak, że zależy to też od predyspozycji ;-)
Monika222
Grudniowa Mamusia
Witam wszystkie nowe mamusie i wasze fasolki:-):-):-)
Zycze wam spokojnych 9 miesiecy
Cześć dziewczyny widze że narobiłam sobie niezłych zaległości
myslałam ze tylko ja bede miała duza dzidzie ale z tego co czytałam to beatko twoja jest wieksza. :-):-):-)
Ja jak narazie dobrze sie czuje i nie mam żadnych mdłości i tego tez wam życze.
Jesli chodzi o rozstepy to też mi sie wydaje że zalezy to od predyspozycji i nie ma na to wpływu
Zycze wam spokojnych 9 miesiecy
Cześć dziewczyny widze że narobiłam sobie niezłych zaległości
myslałam ze tylko ja bede miała duza dzidzie ale z tego co czytałam to beatko twoja jest wieksza. :-):-):-)
Ja jak narazie dobrze sie czuje i nie mam żadnych mdłości i tego tez wam życze.
Jesli chodzi o rozstepy to też mi sie wydaje że zalezy to od predyspozycji i nie ma na to wpływu
jutka:)
Fanka BB :)
Hmm... No właśnie, ja predyspozycje niestety mam:-( Ale jakoś damy radę, byleby maluszek był zdrowy, a dla niego wszystkie niedogodności da się wytrzymac
Słuchajcie nie ma co sie przejmować małym cellulitem;-) trzeba ciągle w ciąży nawilżać skóre- to najważniejsze a niestety niektóre predyspozycje mają większe, inne mniejsze. Tak samo z przybieraniem i na wadze i zrzucaniem kg;-)Oczywiście najważniejsze jest dziecko i jego zdrowie.
TE które są pierwszy raz w ciąży moga być zdołowane po porodzie wyglądem piersi, niestety w pewnym momencie stają się flaczkowate:-( Dla pocieszenia dodam, ze po jakimś czasie wracają do swojego pierwotnego wyglądu;-)
Miłego Dnia! Ja od rana w garach bo urodzinki Antosiowi szykuje! Pozdrawiam!
TE które są pierwszy raz w ciąży moga być zdołowane po porodzie wyglądem piersi, niestety w pewnym momencie stają się flaczkowate:-( Dla pocieszenia dodam, ze po jakimś czasie wracają do swojego pierwotnego wyglądu;-)
Miłego Dnia! Ja od rana w garach bo urodzinki Antosiowi szykuje! Pozdrawiam!
cześć
jolka mnie rozstępy w pierwszej ciąży też oszczędziły- ani jednego na brzuszku i na piersiach, kilka jest na pośladkach..... ale tą część ciała zawsze mam zakrytą.... Nieciekawie z tymi nerkami....
Lola generalnie trzeba się balsamować- zresztą nasze dzidzie najważniejsze....
Kulaszusza jak usg???????
Pozostałe grudniowe mamusie pozdrawiam......
U mnie dziś upał..... a zawroty głowy się nasilają..... Jest coraz gorzej..
Miłego dnia
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=zMlRnUsIidk"]YouTube - świnia ma rogi?[/ame]
jolka mnie rozstępy w pierwszej ciąży też oszczędziły- ani jednego na brzuszku i na piersiach, kilka jest na pośladkach..... ale tą część ciała zawsze mam zakrytą.... Nieciekawie z tymi nerkami....
Lola generalnie trzeba się balsamować- zresztą nasze dzidzie najważniejsze....
Kulaszusza jak usg???????
Pozostałe grudniowe mamusie pozdrawiam......
U mnie dziś upał..... a zawroty głowy się nasilają..... Jest coraz gorzej..
Miłego dnia
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=zMlRnUsIidk"]YouTube - świnia ma rogi?[/ame]
Ostatnia edycja:
maggie_f
Fanka BB :)
Cześć Kochane,
Ja dziś walcze z mdłościami od rana - buuuuuuuuuuuuu, macie może jakieś sposoby na pozbycie się ich???
Kulaszusza - właśnie jak tam USG?
co do rozstępów to ja sie zgadzam że to zależy od naszych organizmów poprostu. Ale nawilżać skórę trzeba - słyszałam że najlepiej oliwką dla dzieci. A może macie jakieś godne polecaenia balsamy??
Ja dziś walcze z mdłościami od rana - buuuuuuuuuuuuu, macie może jakieś sposoby na pozbycie się ich???
Miałam to samo na zakupach. Masakra. Jechaliśmy na działke i musieliśmy nabyć pare rzeczy. Jak już dotarliśmy na działe to ja myk na hamak i 2h sobie pospałam :-)Witajcie ;-);-);-)
Dobrze to wiedziec rowniez i od was, bo ja wlasnie jestem na tym drugim antybiotyku. Niestety angina mnie dopadla:-(.
Kulaszusza - Jak tam USG, bo czekam z niecierpliwoscia!!!!!
A ja dzisiaj pierwszy raz taka zmeczona sie poczulam, ze bylam w szoku. Po mojej pracy poszlismy z mezem na zakypy a ja, jak bardzo je lubie tak bardzo ciagnelam do domu W sklepach ciagle siadalam na poleczkach
Pozdrawiam was wszystkie;-):-);-)
Kulaszusza - właśnie jak tam USG?
co do rozstępów to ja sie zgadzam że to zależy od naszych organizmów poprostu. Ale nawilżać skórę trzeba - słyszałam że najlepiej oliwką dla dzieci. A może macie jakieś godne polecaenia balsamy??
aparatka82
Zaangażowana w BB
dzień dobry dziewczynki widze ze od rana mdłosci, dziwne ja jeszcze nie mam, moze nie bede moieć, czasem jak cos zjem to czuje sie tylko jakbym za duzo zjadła a jem naprawde niewiele, wdze ze pogoda dzis we wszystkich regionach piekna wiec po obiedze na spacerki mamusie, te które moga;-);-);-)
Ja dzis małe zakupy bo w czwartek jedziemy na chorwaje na tydzień, ale bede miec zaległosci lekarz powiedział ze nie ma przeciwskazań tylko musze kupic dobry filt i nie wylegiwac sie na słońcu a wy jakies wakacje? czy d grudnia odpoczywacie w domkach?
maggie_f moje kolezanki stosowały regularnie oliwke rano i wieczorem po kapieli i albo miały szcescie albo faktycznie im pomogło i maja bardzo niewielkie rozstepy.
Ja dzis małe zakupy bo w czwartek jedziemy na chorwaje na tydzień, ale bede miec zaległosci lekarz powiedział ze nie ma przeciwskazań tylko musze kupic dobry filt i nie wylegiwac sie na słońcu a wy jakies wakacje? czy d grudnia odpoczywacie w domkach?
maggie_f moje kolezanki stosowały regularnie oliwke rano i wieczorem po kapieli i albo miały szcescie albo faktycznie im pomogło i maja bardzo niewielkie rozstepy.
reklama
karothinka
Zaciekawiona BB
Czesc dziewczynki
wczoraj zadzwonilam do mojego lekarza poniewaz martwily mnie bole brzucha - kazal mi przyjechac na badanie dzis.
okazalo sie ze jak narazie wszystko pieknie a bol brzucha czasem wystepuje u kobiec w ciazy , chociaz trzeba go ciagle kontrolowac.
widac juz cialko zolte
nasz 'dzióbek' ma 1 15cm . lekarz powiedzial ze to 6 tc i termin na 21 .12. 2009
nast. badanie za 10 dni - moze bedzie juz serduszko?
pa
nadal mam polegiwac
a i nadal biore duphaston
wczoraj zadzwonilam do mojego lekarza poniewaz martwily mnie bole brzucha - kazal mi przyjechac na badanie dzis.
okazalo sie ze jak narazie wszystko pieknie a bol brzucha czasem wystepuje u kobiec w ciazy , chociaz trzeba go ciagle kontrolowac.
widac juz cialko zolte
nasz 'dzióbek' ma 1 15cm . lekarz powiedzial ze to 6 tc i termin na 21 .12. 2009
nast. badanie za 10 dni - moze bedzie juz serduszko?
pa
nadal mam polegiwac
a i nadal biore duphaston
Ostatnia edycja: