reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ada zapraszamy częściej na forum:tak:

a ja troszke posprzątałam, ale odpocząć trzeba;-)

Jolka to fakt, Antoś troszkę starszy, mam nadzieje ze zazdrosny o dzidzię nie będzie;-) najważniejsze ze jest juz samodzielny:-)

No i nie mam pomysłu co by na urodzinki przygotować:-(

reklama
Witajcie Dziewczyny.....
a ja juz myslałam ,ze to tylko ja jestem taka "leniwa" i zmęczona....pogoda piękna a mi się za nic zabrac nie chce.....
Ja mam kolejne usg 5 maja...moze tym razem zobacze juz Malenstwo no i co najwazniejsze ...bijące serduszko.....
Życze miłej soboty i werwy do weekendowych porządków....
Pozdrawiam....

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,
przedstawiłam się już na forum o nas. Z przyjemnością do Was dołączam. Wg ostatniej @ termin mam na 23.12, owulację raczej miałam póżniej, terminowo należę do Was i cała jestem tylko dla Was :-) choć nie ukrywam, że cieszyłabym się gdybym deczko przenosiła do stycznia. Wizytę i usg mam 4 maja, wtedy będę wiedziała więcej.
Ciążę rozpoczęłam ciekawie, bo antybiotykiem (ponoć niegroźnym dla fasolki - Ospamox), a teraz moje dziecko przyniosło do domu jednocześnie rumień zakaźny i ospę wietrzną. Wychodzę więc z założenia, że wszystko może się zdarzyć. Jestem jednak dobrej myśli.
Z objawów mam napięcie w piersiach, ale niebolesne, bezsenność i częste wizyty w toalecie na siusiu.
Pozdrawiam wszystkie grudnióweczki i gratuluję z całego serca!!!

Mama Stacha Ospamox faktycznie jest bezpieczny w ciąży, ja też go brałam. Także bądź spokojna, napewno wszystko będzie Ok:-)

jolka111 ja nigdy nie śpie w dzień(normalnie...), a teraz dzięki mojej fasolce potrafię zasnąc nawet na stojąco:tak:

Maleńka korekta - my się już załapiemy na nowy poszerzony wymiar urlopu macierzyńskiego - 22 dni :-D a do tego możemy ubiegać się o dodatkowe 2 tygodnie pisząc podanie do Pracodawcy. Pracodawca nie ma w tej sytuacji możliwości podjęcia odmownej decyzji - poczytajcie TUTAJ
Fajnie też, że po naszym pełnym macierzyńskim, Tatusiowie mogą - jeśli wystąpią z wnioskiem- dostać urlop tzw. ojcowski, pracodawca też nie może go odmówić - warunek : ojcowski należy wybrać do końca 12. miesiąca życia bobasa. W 2010 wymiar urlopu ojcowskiego wyniesie 1 tydzień . Nie jest to bajeczne 9 m-cy ale zawsze coś na plus dla nas ;-)

Nie zgadza mi się. Ja z tej stronki zrozumiałam, że należy mi się tylko 20 tygodni.
I jeśli dobrze rozumiem mogę się ubiegać (i pracodawca nie może mi odmówić) o dodatkowe 2 tygodnie lub tata 1 tydzień - ale to już od stycznia 2010 więc nas nie obejmie.
Poprawcie mnie jeśli coś nie tak zrozumiałam.

Ja dziś zaliczyłam wizytę u gina. Wreszcie do mnie dotarło i..... bardzo się cieszę :-D:-D:-D
Ospamox, amoksycylinę można stosować w ciąży. Natomiast Furaginu w I trymestrze ja bym nie przepisała :no:

Witam dziewczynki,odwiedzilam kolezanke,do ktorej wpadla pewna znajoma i...temat oczywiscie krecil sie wokol malych dzieci lub brzuszkow, (dwie jestesmy poczatkujacymi) dziewczyna w ciazy mi mowi,ze nie wyobraza sobie miec celluitu ,ze nie moze do tego dopuscic i brzmialo to tak jakby bylo to najwieksza tragedia w jej zyciu- mysle,ze bedzie to jednak nie uniknione:-)ups!!!
Nie potrafie zrozumiec kobietek ktore bardziej martwia sie o swoje cialo,rozumie iz dbac o siebie trzeba ale:no:oj nie nie:szok:jakos nie potrafie zniesc takiego towarzystwa.
A wiec co do dbania o cialo,czy ktoras zna jakies specjalne,magiczne sztuczki?
Jesli tak to prosze o rade,ja osobiscie z celluitem sie (jesli sytuacja zmusi)zaprzyjaznie (ok.:zawstydzona/y:..moje posladki :wściekła/y:juz nawiazaly znajomosc) ale chcialabym w jakis delikatny sposob tez probowac sie go pozbyc lub wiecej przyjaciol jego typu nie zapraszac.A wiec drogie kobiety,czy smarujecie juz specyfikami swoje brzuszki,posladki i gorna czesc ciala?

reklama
Witajcie ;-);-);-)

...Ospamox, amoksycylinę można stosować w ciąży. Natomiast Furaginu w I trymestrze ja bym nie przepisała :no:

Dobrze to wiedziec rowniez i od was:tak:, bo ja wlasnie jestem na tym drugim antybiotyku. Niestety angina mnie dopadla:-(.

Kulaszusza - Jak tam USG, bo czekam z niecierpliwoscia!!!!!

A ja dzisiaj pierwszy raz taka zmeczona sie poczulam, ze bylam w szoku. Po mojej pracy poszlismy z mezem na zakypy a ja, jak bardzo je lubie tak bardzo ciagnelam do domu:-D W sklepach ciagle siadalam na poleczkach:-D

Pozdrawiam was wszystkie;-):-);-)

Do góry