reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

dziewczyny co mysice o tym?
Rysiek kaszle ale tylko przy krzyku..tak jakby go gardlo drapalo...
ni ma kataru a kaszel ewidentnie jest z gardla...
isc do lekarza??

ja bym zmierzyła temperaturę i jakby była powyżej 37 to na pewno bym poszła, ale ja jestem z tych przewrażliwionych, ostatnio poszłam z samym katarkiem. Tak już jest jak sie zaliczy szpital... lepiej dmuchac na zimne.

Trzymam też mocno kciuki za Paule i jej syneczka, strzsznie jej współczuje warunków. Ja miałam łożko jak byłam w szpitalu, ale to pewnie dlatego, że sama byłam chora, a Hania miała zaledwie 4 tygodnie... Natomiast kuzynka męża, była z większym dzieciaczkiem i już nie dostała izolatki i na dodatek spała na krześle. :-(

Sto lat dla 5-miesieczników: Igora, Lolka, Hani i Mikołaja
oraz
6 miesięczników: bliźniaków Marty i oczywiście Fifiego
,
ale ten czas leci, az trudno uwierzyć, że już mamy tutaj półroczne dzieciaczki :-)

Widzę, że poruszyłyście temat żlobków. Mam znajomą, która pracuje w żłobku i trochę mi poopowiadała jak tam jest... Ja gdybym nie miała wyjścia to wolałabym dać do żłobka niż do niani, której nie znam. Złobek to tez fajna sprawa bo dziecko od najmniejszego uczy się przebywać i bawić z innymi dziećmi oraz robi się bardziej samodzielne bo niestety w żlobku opiekunki nie bedą maluchów usypiać na raczkach bo mają ich kilka pod opieką a rączki tylko dwie... wiec jeśli dzieciaczek nie potrafi zasypiać bez rączek albo jest uzależniony od cyca to na pewno bedzie mu cieżko sie przystosować w takim miejscu.

U mnie na razie nic ciekawego sie nie dzieje, mała teraz śpi w łóżeczku bo pogoda fatalna na dworze. Ogólnie w nocy budzi sie co dwie godziny i troche poje i śpi dalej, wiec znowu jestem niewyspana :-( Zabki tez troszke dokuczają, ale nie jest źle.

reklama
hej dziewczyny ja tylko wpadam sie przywitac, bo zaraz musimy podac leki i sie poinhalowac, nadrobie was pozniej, jeszcze tylko widzialam tam rozmowe o wlosach, Oli tez uwielbia ciagnac moje wlosy i to aaardzo mozno, w szpitalu jak bylismy i mu sie wkluwali to tak mu w raczke wpadly i wyrwal mi cala garsc wlosow!
aha i doalaczamy sie do zyczen!!!!!!!!!!!!!

kasia nasz maluch tez czasem zakaszle, ale ja za to winie ślinę, ktora mu spływa do gardełka, albo cheć zwrócenia na siebie uwagi, bo wie, że jak zakaszle, to zawsze ktoś przyjdzie sprawdzic co jest (jak lezy sam np w łóżeczku)
pamietam, że jak byłam mała i bolało mnie gardło to albo mamka kupowała mi loda, albo jechałysmy w sosnowy las. nigdy nie byłam poważnie chora. jedynie ospa i jakies przeziebienia. jednak rozumiem Ciebie, że z uwagi na to co przeszłaś to sie poprostu boisz. ściskam cie mocno i mam nadzieję, że Rysiowi nic nie jest:)

kasiekkrk ja niewidze problemu na Toim miejscu o ile chcesz pojsc idz wypisze Ci to recepte podrzesz wyrzucisz i po problemie ;)

Hot no ja bym w zyciu do żłobka nie oddała tak małego dziecka ale to moje zdanie ;) a jakbym miala oddac zeby isc do pracy to nie oplacalo by mi sie placic przykladowo 900zl za zlobek i zarabiac ponad 1000 to w sumie nic bym nie zarobila;-)

A czym sobie zrobił tą szramę ? paznokciem ?

paznokciem...no bo nożyczki zgubiłam i nie obcinalam mu paznokci (a trzeba to robić u Alusia codziennie :no:), musiałam mu teraz swoimi obciąć, bo by się zadrapał cały...już znalazłam na allegro fajny zestaw w pudełku, to może teraz nie zgubię nic ;-)

Aluś rzadko kaszle (już musi być, żeby zakaszlnął), a śliną to się dławi często :-( już chyba wolalabym ten kaszelek, niż martwienie się czy czasem mu ślina źle nie wpadnie ;/

No i zrobił dziś kupę ŻÓŁTĄ jak ser, który wczoraj kupiłam :szok::szok:
Zazwyczaj robi żółte kupy, jak jest chory, ale nie widzę żeby źle się czuł, temp tez w normie...

reklama
kasiekkrk no a wlasnie moj tez zakaszle codziennie w sumie ze 2 razy czy cos jak mu slina naplynie ... do gardla...

Do góry