reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Purchawko a jak się u twojego maleństwa objawia alergia pokarmowa?

Ja nie wiem czy to pokarmowa :D No wysypka na twarzy, wg mnie to kontaktowa jest na cos, ale tak dlugo nie schodzi, że zaczełam schizowac, że to jednak pokarmówka :(
No i wczoraj po kaszce go strasznie broda swędziała i te wszystkie krostki się bardzo zaogniły tam gdzie miały styczność z kaszką. Teraz już nie wiem czy to faktycznie od kaszki, czy to zwyczajnie była dziwna reakcja skóry na coś ciepłego i zgarnianie łyżeczką resztek z brody ;/

Całkiem możliwe że to podrażnienie, mój to miał straszną biegunkę bo zwykłym Nanie, okazało się że nie toleruje laktozy. I dopiero Bebilon go ustabilizował ale długo to trwało prawie miesiąc.

purchawka no może faktycznie zareagował alergicznie na tą kaszke. Banany są strasznie mocnym alergenem :tak:

Całkiem możliwe że to podrażnienie, mój to miał straszną biegunkę bo zwykłym Nanie, okazało się że nie toleruje laktozy. I dopiero Bebilon go ustabilizował ale długo to trwało prawie miesiąc.

U nas w układzie pokarmowym wszystko cacy, kupy super, zero dziwnych akcji. Ale ponoć nie zawsze pokarmówka objawia się w układzie pokarmowym :(( I stąd głupieje. Ja to całe życie mam mało agresywną nietolerancje laktozy i jakos mi to w niczym nie przeszkadzało nigdy :) Ale tak to nie mamy z mężem żadnych alergii pokarmowych (nietolerancja laktozy sama w sobie nie jest alergią, jakoś lekarz mi to tak tłumaczył:) ).

reklama
ale ona nie była bananowa!
Ona była jabłkowa taka jaką jada od 2 tygodni :(
to czemu ja sobie zakodowałam że bananowa?
a015.gif
a015.gif

a poza tym to reakcja na alergen może się pojawić od razu (wtedy jest alergia) lub po kilku dniach, a nawet kilkunastu (wtedy jest nietolerancja pokarmowa) ;-)

Do góry