reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A ja mam takie pytanie z czystej ciekawości do naszych żon marynarzy- to chyba KArnitynka i jeszcze ktoś, bo pisaałyście, że oni pływają nawet po parę miesięcy. Gdzie się tak długo pływa i po co? Sorki za moje laickie pytanie, ale to dla mnie bardzo egzotyczny zawód :-D.

reklama
Purchawko nie wiem, czy była taka odpowiedź, ale od mojej kuzynki mały miał alergię na mleko i ona podawała chyba jakiś preparat mlekozastępczy (tak to się chyba nazywa), ale nie mam pojęcia z jakiej firmy. Wiem tylko, że jest obrzydliwy w smaku.

No ja wiem, mlekozastępcze są i tak na receptę, więc do poniedziałku i tak go nie mogę mieć. Dziś jeszcze odpuszczam z HA, znaczy się kupiłam, ale posłucham Cherie i przeczekam jeszcze chwile. Jestem na 99%pewna, że to nie mleko, więc troche byłoby to bez sensu. Ale tak czy inaczej dzięki za radę :)

No ja wiem, mlekozastępcze są i tak na receptę, więc do poniedziałku i tak go nie mogę mieć. Dziś jeszcze odpuszczam z HA, znaczy się kupiłam, ale posłucham Cherie i przeczekam jeszcze chwile. Jestem na 99%pewna, że to nie mleko, więc troche byłoby to bez sensu. Ale tak czy inaczej dzięki za radę :)
Ja używam preparatu mlekozastępczego i można go chyba kupić bez recepty ale wtedy nie ma zniżki - BEBILON PEPTI smak ma nawet względny.

A ja mam takie pytanie z czystej ciekawości do naszych żon marynarzy- to chyba KArnitynka i jeszcze ktoś, bo pisaałyście, że oni pływają nawet po parę miesięcy. Gdzie się tak długo pływa i po co? Sorki za moje laickie pytanie, ale to dla mnie bardzo egzotyczny zawód :-D.
To różnie, poza tym kontrakty tyle trwają, a nie rejs z punktu A do punktu B. Mój pływa po całym świecie, napiszę tak, od końca lutego płynął kolejno: anglia-łotwa-belgia-usa-turcja, teraz właśnie dopływają do Turcji. A jeśli chodzi o ładunek, to już zależy od typu statku, mój pływa na masowcach i zazwyczaj to węgiel, drewno, tzw ładunki suche.

reklama
Tak? Bo wszedzie pisze,że to jest na receptę...

My tez uzywalismy Bebilon Pepti, bo lekarka podejrzewala skaze bialkowa. Przepisala nam na recepte i kosztowal o polowe mniej niz normalnie, dokladnie 11zl, ale pozniej kupowalismy go sami i nie potrzebowalismy recepty:no:Nawet wydaje mi sie, ze jest dostepny w Auchan, ale nie jestem pewna na 100%. Co prawda dzidzia chetnie go pila, ale w smaku jak dla mnie byl straszny. Teraz uzywamy NAN HA1 i smak o niebo lepszy. Prawdopodobnie moja Kasia nie ma alergii, jem wszystko i nic sie jej nie dzieje (bo karmie persia 2 razy dziennie, ale widze, ze mleko sie konczy:-() i pytalam pediatry czy mamy zmienic mleko a ona powiedziala, ze jak dziecku smakuje i nic nie jest jej po nim to nie musimy, wiec zostawilismy. Pozdrawiam;-)

Do góry