reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ironia - wypowiedź na temat, który w sposób oczywisty jest tematem negatywnym, wyrażona celowo dla kontrastu w sposób pozytywny i aprobujący, mająca przez to wydrwić dany temat, np. jakąś sytuację lub osobę.
Zobacz też: środki stylistyczne.

Wydaje mi się, że ja po prostu byłam na Nie w pewnej sprawie, i nie wydaje mi się by moje wypowiedzi były ironiczne ...... poniosły mnie emocje - nie ukrywam, ale nie pisałam ironicznie. Wobec tego jeśli jesteśmy przeciwko pewnemu zachowaniu to jesteśmy ironiczni ? : )
No i masz babo placek;)Ale ja nie odnośnie ostatnich wypowiedzi tylko całego forum. Wydawało mi się że często piszesz właśnie ironicznie- a co to znaczy doskonale wiem;) Fakt że źle to ujęłam bo powinnam napisać że czasem piszesz ironicznie- chyba powinnam 2 razy czytać swoje wypowiedzi przes zamieszczeniem ale po prostu mi się nie chce.
Luuzna-ale jak będziesz mu dawała inne posiłki- zupki, soczki czy deserki to ciężko Ci będzie wmusić jeszcze mleczko. Tak na chłopski rozum. Lidka też ostatnio bunt zrobiła i pediatra kazała mi często dawać małe porcje i nie podawć nic innego typu herbatki bo się nasyci i kicha z jedzenia
Wracam do swoich bakterii ukochanych:crazy:

reklama
Luuzna-ale jak będziesz mu dawała inne posiłki- zupki, soczki czy deserki to ciężko Ci będzie wmusić jeszcze mleczko. Tak na chłopski rozum. Lidka też ostatnio bunt zrobiła i pediatra kazała mi często dawać małe porcje i nie podawć nic innego typu herbatki bo się nasyci i kicha z jedzenia
Wracam do swoich bakterii ukochanych:crazy:

Tak tak serce wiem, ale on NIC NIE CHCE. Żadnych deserków, pije mało, no i mleka też nie chce. Fakt próbuję mu wcisnąć słoiczek, ale on łyżeczki z tego nie zje. No i spadł kochana na wadze...wiesz lekarz się nawet zmarwił.
Pozdrów bakterie :-D

Z dobrych wiadomości dodam, że chyba kanaliki łzowe mamy z głowy : ) Nic nie ropieje od miesiąca i już łezka w oku nie stoi : )
Cieszę się, że chociaż to mamy już za sobą ........
Jesli ktoś może mi jeszcze wyjaśnić różnicę między Nietolerancją a Alergią to będę wdzięczna : )

No i masz babo placek;)Ale ja nie odnośnie ostatnich wypowiedzi tylko całego forum. Wydawało mi się że często piszesz właśnie ironicznie- a co to znaczy doskonale wiem;) Fakt że źle to ujęłam bo powinnam napisać że czasem piszesz ironicznie- chyba powinnam 2 razy czytać swoje wypowiedzi przes zamieszczeniem ale po prostu mi się nie chce.

Niech będzie, żem chodząca ironia ;)

Z dobrych wiadomości dodam, że chyba kanaliki łzowe mamy z głowy : ) Nic nie ropieje od miesiąca i już łezka w oku nie stoi : )
Cieszę się, że chociaż to mamy już za sobą ........
Jesli ktoś może mi jeszcze wyjaśnić różnicę między Nietolerancją a Alergią to będę wdzięczna : )

Alek ma najprawdopodobniej nietolerancje laktozy, ale poczytaj o tym:

Artykuły - Nietolerancja laktozy u niemowląt, dzieci i młodzieżyAktualne (2006) stanowisko Amerykańskiej Akademii Pediatrii

Alergia pokarmowa

http://www.mp.pl/artykuly/?aid=25756

NeSSi jak dla mnie to różnicy między nietolerancją alergia nie ma bo w jednakowy sposób ciało człowieka reaguje na dany produkt. Organizm nie toleruje danego produktu i ukazuje tą nietolerancję poprzez alergię;-)

Ciesze się ze z kanalikami juz dobrze.

My dzis do lekarza idziemy bo od dwóch dni dziecko mi pokasłuje:-( nic więcej tylko kaszle ale chciałabym żeby go doktorka przed weekendem obejrzała i osłuchała.

Dziewczyny która oglądała Prison Break??? Nie obejrzałam ostatniego odcinku w niedzielę i nie wiem jak się skończył:-(

Dzień dobry:) nie umiem jeszcze cytować fragmentarycznie, więc odpiszę tak ogólnie. Jestem polonistką, nauczam w szkole ponadgimnazjalnej, do której wracam we wrześniu. Piesek to "dwurasowiec", jak ja to mówię, jest cały czarny i mnie przypomina labradorka, tylko jest nieco mniej masywny. Samej jest cięzko, ale daję radę. Poza tym trudniej jest psychicznie, fizycznie wszystko opanowałam;)
Szymuś ma teraz pewnie ok 9kg, 12 maja się przekonam. A w ciąży, zwłaszcza pod koniec, było naprawdę ciężko, ale tylko ostatni miesiąc.

reklama
Dziewczyny jak chcecie zająć czymś dzieci na dłużej to polecam napompować zwykły woreczek śniadaniowy - zrobić balonik :D u mnie Michał wyprawia z Nim cuda :D

Do góry