reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
no ja tez zapieram...od razu po jedzeniu:0 z reszta my jeszcze dodatkowo sliniaczek zakladamy i tez od razu po jedzonku idzie do prania w letniej wodzie.

u nas na poczatku tez jakos nie bylo problemu...zakladalam sliniaczek i koniec a teraz Mała z dnia na dzien taka psotnica sie jakaś robi ,ze hej:tak::-D wierci się ,kręci,macha rączkami :-D kolezanka mowila mi ,ze w ikei sa takie jakby kaftany bezpieczenstwa...zaklada sie je od przodu, tez na raczki a z tylu zawiazuje...podobno super sprawa...jak tak dalej pojdzie to bede musiala zakupic :-D

ahaha, jak to zabrzmiało - kaftany bezpieczeństwa
:-)

juz sobie przypomniała, :)
opisze wam kiedys jak bede miec wiecej czasu moje doswiadczenia z nauka jezyka ang u dziecka- misiek chodził przez 8 lat na helen doron , ponad 200 zl /m-c - niby super metoda, ale poddałabym to w watpliwosc
Zatem czekamy, chetnie posłucham:tak:
u nas na poczatku tez jakos nie bylo problemu...zakladalam sliniaczek i koniec a teraz Mała z dnia na dzien taka psotnica sie jakaś robi ,ze hej:tak::-D wierci się ,kręci,macha rączkami :-D kolezanka mowila mi ,ze w ikei sa takie jakby kaftany bezpieczenstwa...zaklada sie je od przodu, tez na raczki a z tylu zawiazuje...podobno super sprawa...jak tak dalej pojdzie to bede musiala zakupic :-D
Tak, są takie, można nawet kupić w sklepach papierniczych bo takie fartuszki zakładam Antkowi do malowania fabkami;-) rewelacja, nie ma szans na zabrudzenie ubranek a przy nauce jedzenia świetnie się sprawdzają:tak:

witam wszystkie
my po szczepieniu dziś trzy zastrzyki płaczu było co nie miara

mea chciałabym miec dostęp do Albumu
musze spełniac jakieś dodatkowe warunki czy wystarczy ładnie poprosic:-)
jeśli chodzi o to że musze też wklejac zdjecia to poprosze męza zeby mnie nauczył i obiecuję że nadrobię

spadam nadrabiac bo mam tego troche i ciekawa jestem co z tą georginą wyszło

widzalam sie dzis z moja mlodsza siostra.... jest w 21 tyg ciazy a brzuszek ma juz ze hohohoho:) ale jaki fajny,,,,,az jej zazdroszcze tej ciazy:) hehhehe ja zarazilam ja to moze ona zarazi mnie:) a co:)!!!!!!!!

dziewczyny ,ktore karmia maluszki troche dłuzej-jak radzicie sobie z ta cholerna marechewa !? mała jest wciaz cała upaćkana a plamy za nic nie schodza...dzis postanowilam ,ze poswiece jeden kaftanik tylko na karmienie...zalozylam jej..ladnie zjadla,kaftanik caly wymazany zdjelampo paru minutach,a pod spodem ubranko czysciutkie ,wiec ja zadowolona a tu bach...Małej sie ulało,wlozyla pistke do buzi :baffled:efektu mozecie sie domyslic-wszystko znów w plamach:crazy:
jakie macie na to sposoby ?

Ja daje malutkimi porcjami marchewkę i za każdym razem czekam az przełknie, wtedy sam otwiera szeroko buźkę i czeka na następny "samolot". Potem zdejmuje śliniak (kupiłam taki wieeelki szeroki wzdłuż i wszerz) i zero problemu :)

Dzień dobry damom:-)
Co do marchewki nie mam pojęcia, my wciąż cycowe wyłącznie i jeszcze jakiś czas tak zostanie przez tą wysypke. Dziś zjadłam pół kromki chleba- zobaczymy co się stanie bo mi już wafle ryżowe bkiem wychodzą. Ale za to wysypka zniknęła.
Nessi- ja wciąż Cię gonię- 53 dzisiaj...
Co do sytuacji z Georginą to mam mieszane uczucia. Nie wypowiem się bo właściwie nie wiem co o tym myśleć- mnie- jako użytkowniczce forum krzywda się przecież nie stała, mnie nikt nie okłamał a nawet jeśli to nie wpłynęło to nijak na moje życie.
Gluten- powinno się wprowadzić nie wcześniej niż w 5 i nie później niż w 6 miesiącu zycia dziecka. Więc Aga- już spokojnie możesz. Ile? Zaufaj swojej intuicji. JA bym dałą najpierw łyżeczkę kaszki mannej. Na reakcję warto poczekać ze 3 dni

Co u nas? Mam w domu marudera- w nocy się budzi w dzień jęczy ale dajemy radę.
Wczoraj spojrzałam na swoje paznokcie i sobie pomyślałam- jaka ze mnie idiotka żeby przy dziecku z takimi pazurami chodzić... Bez aluzji do Twoich pazurków Daffi, po prostu tak sobie pomyślałam że jakby mała coś wzięła do paszczy- a bierze wszystko- i nie daj Boże by się zakrztusiła to nie dość że nie mogłabym jej pomóc to jeszcze mogłabym jej większą krzywdę zrobić. I dziś ciachu ciachu małe skracanko było.
Kasiek- Ty naprawdę chcesz mieć BMI 17?:szok: Tak wynika z suwaczka
A tak propo wagi- dla poprawy humoru to na wykładzie profesor nam ostatnio mówił ze u osób z niewielką nadwagą praktycznie nie notuje się nowotworów więc proszę kochac swoje kilka nadprogramowych kilogramów i się nie przejmować.
Taaa... Napisała ta co jeszcze niedawno chciała się odchudzać. Ale ciii, już nie chcę;-)

reklama
:-)Czesc troche mnie nie bylo a tu prosze ile stron do nadrabiania ;)

Co do TEMATU GEORGINA ja powiem tak jak napisalam pare dni temu VIDE CUL FIDE ;)

NIEDAWNO TO PISALam JA WCALE bym sie nie zdziwila jakby ktoras z nas napisala ze jest mezczyzna i tak sciaga zdjecia z neta tak sobie pisze zmysla bo sie nudzi jej dla mnie to nie bylo by szokiem dlatego i ta sprawa nie jest :-)

to jest tylko internet nigdy niewiemy kto jest po drugiej stronie kim naprawde jest kim byl .... jakie glupoty robil...... ufaj tylko sobie i swojej matczynej intuicji ;)

Do góry