reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Co do butów to wiadomo że teraz zakładamy je dzieciaczkom dla ozdoby i ochrony stópek!
Ale moje zdanie jest takie że im mniej buty są na nóżce tym lepiej:tak:
Hania nigdy w domu nie chodziła w sztywnych bucikach trzymających pięte..jak chciała moja teściowa..na szczęście szybko zrozumiała moje argumenty i Hania smigała w skarpetkach antypoślizgowych lub np teraz ma po domu takie skarpetki z miękką gumą na spodzie!
Cierpnę na widok dzieci które po domu muszą chodzić np w sandałach:wściekła/y:
Latem też jak najczęściej obywamy się bez butów(oczywiście w okolicach domu;-))

reklama
Mataka a nie chce jeść tylko dzisiaj czy już dłużej to trwa?
Bo jak dłużej to może lepiej do lekarza jedzcie niech ją obejrzy a jak tylko dziś to może ma akurat taki dzień...skok rozwojowy;-)..lub dziąsełka ja bolą:tak:

:-D

ona ma tak od wczoraj.... ogolnie jest grzeczna i wogole tylko zamiast jedzenia to lapki wcina,,,,,,,,,,,,no nic zobaczymy jutro,,, w razie cos pediaTRE odwiedze.....

gratulacje:) a nasza Martynka już potrafi siadać jak się jej da 2 palce. Wcześniej przy tym ćwiczeniu non stop mostki robiła. I bardzo wysoko trzyma główkę, ma też przedramiona bardzo silne:) Tylko dziwnie nogi jej do góry 'chodzą';P
Moja Amelia już długo siada sama za palce nie mogę jej upilnować czasami bo sie podnosi do góry i bardzo staje na nogi i skacze :/ ehs ten łobuz to troszkę za wczesnie i ją stopuję ale krzyczyku jest co nie miara :)

ojojoj ja se myślę dziewczyny, że to hemoroidy... gdy byłam w ciąży i mi się zaczęły pojawiać to doktor kazał pic syrop laktuloza-bo najgorsze to brak wyproznienia albo problemy z tym.... a potem to czopki i masc i chyba (odpukac) poszly sobie!!! z tym, ze mi przy porodzie takie wyszly, ze nawet mi je doktor naruszył przy szywaniu krocza :-O

To może być szczelina odbytu - ja od świąt Bożego Narodzenia mam to ... ogromny ból przy oddawaniu stolca i krwawienie ... myślałam, że to hemoroidy - lekarz rodzinny stwierdził, że szczelina ale dał czopki i tabletki na żyły nie przeszło, dostałam skierowanie do chirurga - czopki posterisan - dalej nic ... zapisałam się na endoskopię (wziernikowanie odbytu) do poradni chirurgicznej ale na kasę chorych czekam już 3 miesiąc, na razie kupiłam sobie maść posterisan H i trochę pomaga ale ból i krwawienie powraca po chociaż leciutko twardym stolcu :/ 12 maja mam zabieg boję się cholernie .... zobaczymy co lekarz zdiagnozuje, ponoć nabawiłam się tego podczas wysiłku przy porodzie,lekarz mówi, że przy porodzie zachodzą takie zmiany w organiźmie, że wszystko jest możliwie.

no wlasnie mnie boli tylko na samym poczatku pozniej juz nie wiec sama nie wiem co to.. a co mika polecila???? jak ja mam sie dowiedziec czy to hemoroid nie idac do lekarza???? jest taka mozliwosc?? blagam pomozcie... bo tak mysle sobie ze jak mam sie do konca zycia meczyc z oproznianiem to wole nie korzystac z toalety.....
Daffi jak napisałam wyżej - do może być szczelina odbytu idź do lekarza bo im dłużej nie leczona tym gorzej, mnie już boli i krwawi okropnie :/ siedzę na ubikacji i ryczę z bólu, łapie wszystko co pod ręką a jak tylko mi się zachce to aż się ryczeć chce że znowu ten sam ból :/

Mataka mi się przypomina że tu więcej takich niejadków okresowych było!!
I najczęściej samo przechodziło!
Jeszcze mogłoby ja gardełko boleć...ale jak jest spokojna i nie marudzi to pewnie te dziąsełka!
Trzymam kciuki żeby jutro było lepiej!!!

Mam do Was pytanko - jak długo i ile spią Wasze dzieciaczki w dzień, moja mała śpi może 2 razy po 5-10 minut ... nic nie mogę zrobić bo jak coś ruszę to ona się zaraz budzi, dzisiaj brat nim zrobił jej wyroko do spania to ona sie obudziła ... śpi 5 minut i pobudka a potem marudzi. W nocy zanowu śpi od 21 do 4-5 cycuś przez sen i pobudka o 8-9 i koniec spania aż do 21 ewentualne drzemi pwłasnie po 5-10 minut :/ masakra... no i moja mała strasznie krzyczy na dziąsełka, dentinox i syropek Ibum jak już nie mam wyjścia ... ehs a te zeby cos wyjsc nie moga sa juz widoczne i koniec stoja w miejscu i kłuja moja myszkę.

AGA w takim razie ja wstawie dwie fotki zrobione na szybko,nie mamy jeszcze lustra,kosza i takich drobnych dodatkow ale efekt juz jest:tak:

Uploaded with ImageShack.us

Kopciuszku to ma być mała łazienka:szok::szok::szok::szok:
Ja najpierw myślałam że dałaś dwa zdjęcia a to są dwie drabinki:-D:-D:-D:-D

Ale super..ten tynk na scianach świetny:tak:

Co za osioł ze mnie....to jednak dwa zdjęcia hi hi:-D
Też będę miała na ziemi taki niby dywanik z płytek:tak:

Super!!!

Mam do Was pytanko - jak długo i ile spią Wasze dzieciaczki w dzień, moja mała śpi może 2 razy po 5-10 minut ... nic nie mogę zrobić bo jak coś ruszę to ona się zaraz budzi, dzisiaj brat nim zrobił jej wyroko do spania to ona sie obudziła ... śpi 5 minut i pobudka a potem marudzi. W nocy zanowu śpi od 21 do 4-5 cycuś przez sen i pobudka o 8-9 i koniec spania aż do 21 ewentualne drzemi pwłasnie po 5-10 minut :/ masakra... no i moja mała strasznie krzyczy na dziąsełka, dentinox i syropek Ibum jak już nie mam wyjścia ... ehs a te zeby cos wyjsc nie moga sa juz widoczne i koniec stoja w miejscu i kłuja moja myszkę.

Tomek spi bardzo dużo w dzień (może dlatego wstaje o 6 i często w nocy)
Pierwsza drzemka o 9 do 11
Druga o 13 do 14 (choć często spi tylko pół godziny)
trzecia koło 16 i też pół godziny..maź godzina
potem idzie spać o 20 i pobudki ..0.00, 3 i wstaje o 6

reklama
moja śpi ok.5 godz w ciagu dnia...albo ciurkiem 12-17 a jak sie obudzi wczesniej to dosypia gdzies o 18 jeszcze :tak:

Do góry