reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Kajetanek wszystkiego najlepszego!!!!

A my tez zrobiliśmy wycieczkę ..po aptekach..i znaazłam mleczko anty refluksowe:rofl2::rofl2::rofl2:..no zobaczymy co to będzie:)
w domu po powrocie wpadł w taki płacz..z głodu sobie myślę bo to już czas był..a tu mleko niee....smoczek zminiam bo akurat większy kupiłam z TT ale też nieeeei histeria taka,że nie umiałam Go uspokoić...pomógł że lna zabki i masaż dziasełek...ale na krótko i mleka dalej nie chce...:( czy to anty refluksowe jest jakies drastycznie inne w smaku czy to po prostu przypadek ??spróbuję chyba jeszcze'stare' zrobić....:baffled:

Wczoraj nadrobiłam trochę album, a dzis główny wątek :)
Najpierw napiszę co u mnie, jeśli mnie nie kojarzycie to przypomnę, że jestem ta co karmiła piersią chodząc bo inaczej dziecko nie chciało mi pić :) Na szczescie wszystko wrociło do normy i mogę siedzieć przy karmieniu ufff, ale najlepiej jak sie nie odzywam i nie ruszam bo wtedy przestaje pić ;)
Podobnie jak julka32 moja Hania ma problem z ulewaniem, a raczej wymiotowaniem. Wymiotuje mi jak ja daje na brzuszek mimo iz najwczesniej daję ją dopiero po godzinie i niestety zawsze jak ejstem u pediatry to zapominam o tym wspomniec. Jednak jak dotad wydawało mi sie że dzieciaczki czesto tak mają, a teraz zaczynam sie martwic czy to jednak nie jest problem...

Poza tym moje dzieciątko znowu przeziębione (kiedyś zaliczyliśmy juz szpital z zapaleniem oskrzeli). Jak byłam u pediatry to miała tylko katar a teraz tak jakby katar przechodzi, a zaczyna kaszlec. Mam jednak nadzieje że to ta wydzielina z noska ja drapie po gardle i dlatego kaszle, z drugiej strony boje sie aby choroba sie nie rozwinęła bo tu zaczynaja sie swieta i nie wiadomo gdzie isc do lekarza :(

Ostatnio jak byłam na forum to oczywiście zapomniałam wspomnieć, że skończyły sie u nas kolki wraz z ukonczeniem 3 miesiąca. Pozwoliłam sobie wiec na stopniowe oduczanie noszenia na rączkach i widac efekty. Od jakiegos czasu uczę tez małą samodzielnego zasypiania, ale tutaj mam niestety większe problemy i jestem ciekawa jak to u was wygląda. hania zasypia juz w łózeczku, ale musi miec smoczek i muszę trzymac ja za ramię, wiec nadal budzi sie w nocy i musze wtedy położyc ja na boczek, złapac za ramię i oczywiście dac smoczek czy nadal nie umie zasypiac sama. Jak wygląda to u waszych dzieciaczków?

Georgina my mieliśmy podobne obrączki i tak jak pisze Mea niestety teraz już tej satyny wcale nie widać, wiec dbajcie o siebie, ale o obrączki też ;-)

Witajcie kobietki, my po wizycie u pediatry dostaliśmy dwa inhalalatory i mamy psikać po 1 wdechu i po 2 wdechy jeden po drugim z 10min odstępem. Któraś z was oklepywała swoje dzieciątko wiem jak ale nie wiem jak długo jednorazowo to robić?
Mea super zdjecie na NK.

Witajcie kobietki, my po wizycie u pediatry dostaliśmy dwa inhalalatory i mamy psikać po 1 wdechu i po 2 wdechy jeden po drugim z 10min odstępem. Któraś z was oklepywała swoje dzieciątko wiem jak ale nie wiem jak długo jednorazowo to robić?
Mea super zdjecie na NK.

Jak hania była chora za pierwszym razem to nie oklepywałam plecków bo jakoś sie bałam, była wtedy taka malutka... Wydaje mi sie jednak, że należy klepać dopoki cos nie wyleci

Witam się serdecznie po 2 tyg. przerwie urlop w polsce udał się jak najbardziej chrzciny również Alanek był grzeczniutki jak anołek cała rodzina nadziwic sie nie mogła jakie to spokojne i pogodne dziecko a ja pękałam z dumy:-)
mieliśmy problemy ze skórą Alanka pulasy miał szorstkie i bordowe i na całym ciele szorstkie plamy doktor powiedziała że to od wody kazała używac Oilnatum i nie smarowac oliwką no i powiedziała że już za 2 tyg. powinnam zacząc rozszerzac dietę bo Alanek duży jest (8 kg.) i ze moje mleko juz mu może nie wystarczac ogólnie to bardzo się dziwiła że on taki duży tylko na piersi
disiaj Alanek spędza pierwszą noc sam w swoim pokoju jemu to pewnie wszystko jedno ale mi jakoś dziwnie tak no zobaczymy jak to będzie
tyle u mnie spadam nadrabiac całych 2 tyg. to raczej nie nadrobię ale chociaż troszke spróbuję

kobitki czemu nie mam dostępu do Albumu?

Dzięki dziewczyny za cynk w sprawie satyny:) Ja mam to do siebie, że jak nawet zmywam naczynia to pierścionek zaręczynowy odkładam na ladę bo jakoś tak się boję, że się poniszczy, więc pewnie z obrączkami będzie podobnie. No a Mój z racji zawodu też nie może mieć w pracy obrączki, więc chyba nie zniszczy szybko. Oby;)

Dziś byłam u gina bo musiałam zrobić cytologię i okazało się że mam małą nadżerkę i mam poczekać na wynik, czy któraś z was tak miała i jak to się leczy? Czy mozna brać tabletki anty?

reklama
Do góry