reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Daffi nie wiem ile ten piesek kosztuje ale na pewno sie dowiem hehe

Prawdziwego pieska to my mamy, to nasza znajda ze schroniska Kama:-) Najwspanialszy pies na świecie:tak:
Antoś 0433.jpgkama1.jpg

reklama
czesc dupeczki:-)

nadrobiłam tylko kilka stron :sorry:
bo wiecej nie dam rady
dziecie akurat drzemie
u nas przygotownia do chrztu :happy:
nie wiem co by było jakbysmy w domu robili:laugh2:
mam nadzieje ze wszystkie dzieci zdrowiutkie
ide jeszcze zdjecia poogladac i spadam
bo jeszcze tyle do załatwienia
i oczywiscie moj M pojechał w swiat;-)

trzymajcie sie cieplutko

wy z tą pielęgniarką to żartujecie? czy ona na serio po0winna się pojawić w tych miesiącach??

Wika mamy takie same... dodatkowo kupiłam jeszcze owoce, żeby Macol miał większe pole do manewrów ;-) Nie pisałam chyba jeszcze, że Maciek sam się przekręca od tygodnia na brzuchol i łapie się wszystkiego co ma pod ręką żeby usiąść...
Doświadczone mamusie, mam mu na to pozwolić? Trochę go pacyfikuję, ale nie zawsze bo ma taką radochę jak mu się uda podciągnąć, że hoho ;-)

)
skoro sam to robi, to mu pozwalaj :-)

a ja jestem chyba jakaś nie teges ,bo nie jestem w stanie Małej zostawić..oczywiście pomijam to,że za bardzo na dłużej nie mogę ,bo nadal cycujemy ,ale i tak bym nie zostawiła...wczoraj np. mieliśmy iść do koscioła odrobić jedne zajęcia przedmalzenskie na którch nie byliśmy ,bo wylądowałam w szpitalu jak byłam w ciąży ...wszystko było załatwione, ksiądz sam sie pofatygował i do nas dzonił ,że nas zaprasza ....i nie poszliśmy...cała w nerwach siedziałam cały dzień,że Mała muszę zostawić a wieczorem stwierdziłam,ze nie idę...zresztą R patrząc na mnie stwierdził,że rzeczywiscie nie jestem na to gotowa, bo bym chyba jajo zniosła siedząc tam 1.5godz...pare znajomch już mi mówiło,ze to silny instynk,ale kiedys przejdzejdzie i dojrzeje do zostawienia dziecka pod opieka innych :)
też tak miałam przy pierwszym dziecku :-) a teraz już luzik ;-) ale zostawie tylko mamie albo z mężem, nikomu innemu bym nie dała bo bym ze strachu padła ;-)

piszecie o rozmiarach, a my tu na 80 jedziemy!

e010.gif
:-)

Najwyraźniej:)))) Giganty:)
Miałyście wizytę pielęgniarki środowiskowej?

po porodzie 2 tazy :-)

Czy mieszkanie jasne czy ciemne, porządek czy nie, itp w szoku byłam

no nie mów
e010.gif

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Taa jasne bo przy dziecku, to ja mam błysk, dom wysprzątany, obiad zrobiony, ciasto upieczone, ja pomalowana, wyspana i szczęśliwa witam tą przeuroczą Panią i zapraszam na kawę:confused2:
haha toś ty zdyscyplinowana dziewczyna
a010.gif
a010.gif
a010.gif

dziewczyny powiedzcie mi, czy kaszel może być objawem po szczepieniu? bo Daniel kaszle i to dość mocno :baffled:
a moja Dominika raz też tak zareagowała i lekarz powiedział że może się tak zdarzyć

nie doczytalam... co szie dzieje z Amelka.. widzialam ze jakies wziewy dostaje itp..ale co sie jej stalo???????

ma astme :-(

purchawko :Szok: dobrze że tych bąbli już nie ma! a co do kremów to faktycznie trzeba obserwować każdy krem, nie ważne czy on jest na alergie czy nie, bo każde dziecko co innego uczula. Przeczytaj sobie co było w składzie tego kremu i zapamiętaj, bo jeden z tych czynników bardzo uczula małego i następnym razem bym już nie kupowała kremów o podobnym składzie ;-)

I o to się rozchodzi;-) faceci są gorsi niz dzieci, juz kilka takich zabawek przerabialiśmy:tak: między innymi kupiony jakis czas temu zdalnie sterowany samolot, niby dla Antosia:-D:-D:-D a wiadomo kto nim się bawi a dziecku nawet dotknąć nie pozwala bo zepsuje:rofl2::rofl2::laugh2:

naprawde!
Damiana chrzestny J brat kupił małemu zdalnie sterowany samochód!!hehe J ubolewał, że Kony nie przywiózł go ostatnio:)!!

doczytałam ufff :-)

a teraz uciekam z dziećmi na dwór bo u nas 30st. w słońcu!!

a potem musze jechać na mieszkanie bo mają przywieźć drzwi do łazienki i musze robotnikom dokupić farb ;-)

w kuchni już kładą płytki na ścianie :-D

O bosz Purchawko dobrze, że zniknęły bąble :szok: i napisz im jakie to cudowne maści produkują 'przeciw alergii' eh.
Jak przeczytałam, to mi serce stanęło - biedny Loluś :( Na szczęście ustąpiła opuchlizna! Ale opieprz ich równo!
Eh no to Lipobase tak porobiło. Najdziwniejsze jest to, że wczoraj lekko posmarowalam to samo na noc i nic nie było. A to trudne do przeoczenia, bo mały drapał się jak szalony, płakał i wyglądał potwornie. Oczy jak balony, policzki napuchnięte, masakra. Bałam się, że zaraz zacznie się dusić :(((

purchawko :Szok: dobrze że tych bąbli już nie ma! a co do kremów to faktycznie trzeba obserwować każdy krem, nie ważne czy on jest na alergie czy nie, bo każde dziecko co innego uczula. Przeczytaj sobie co było w składzie tego kremu i zapamiętaj, bo jeden z tych czynników bardzo uczula małego i następnym razem bym już nie kupowała kremów o podobnym składzie ;-)

No tak, dzięki, masz rację, spiszę sobie co jest w składzie i będę uważać, chociaż skład w dużej mierze pokrywa się z kremem emolium, więc moge wykluczyc te wspolne rzeczy :(

reklama
Do góry