reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

sie witam ;)
bylismy wczoraj na szczepieniu..bosz kochany co moje dziecko plakalo .. ;(
ale jak bylo po wszystkim to zasnela... ;) z tym ze miedzy 18 a 19:30 uspokoic sie jej nie dalo.. ten viburcol to chyba psu na bude..;-/
byla taka rozpalona ze spocila sie maksymalnie.. a temp nie umialam jej zmierzyc bo gdy tylko sie ruszylam zeby ja inaczej sobie obrocic to zaczela normalnie tak plakac jakby ja ze skory obdzierali ..;-( ale o 19:30 dalam jej cyca tak jak zawsze i przy tym cycu odjechala.. :)spała do 24 pojadla wsala o 3 pojadla i spala do 8 ;)

reklama
sie witam ;)
bylismy wczoraj na szczepieniu..bosz kochany co moje dziecko plakalo .. ;(
ale jak bylo po wszystkim to zasnela... ;) z tym ze miedzy 18 a 19:30 uspokoic sie jej nie dalo.. ten viburcol to chyba psu na bude..;-/
byla taka rozpalona ze spocila sie maksymalnie.. a temp nie umialam jej zmierzyc bo gdy tylko sie ruszylam zeby ja inaczej sobie obrocic to zaczela normalnie tak plakac jakby ja ze skory obdzierali ..;-( ale o 19:30 dalam jej cyca tak jak zawsze i przy tym cycu odjechala.. :)spała do 24 pojadla wsala o 3 pojadla i spala do 8 ;)
Biedna, niektóre dzieci gorzej znoszą szczepienia mój jak do tej pory nie miał nawet kreski gorączki i tylko się ostatno skrzywił przy wkłuciu.

czesc laseczki i"m back,,, i hope:?) wrocilam tymczasowo... pewnie na jakies 2 nastepne dni tylko bo pozniej dlugi weekend wiec znow jedziemy w rejs tym bardziej ze moj J ma wolne :0 jupi!!!!!!! w koncu.....bo ostatnio zapomnialam juz prawie ze mam meza:)

co u was??? jak zobaczylam ile mam stron do nadrobinia to zwatpilam,,,, produkujecie jak szalone:)

my zabkujemy i moje dziecie dziaboli wszystko co ma pod reka mnie i moje policzki tez probuje dziabac.... zlosci sie przy tym strasznie i zdarzaja jej sie humory,,,jak ciezarnej... jej jak mi jej szkoda........... swoja droga jaka sprawiedliwosc w tym ze dziecko juz od malenkosci tak sie musi meczyc////////////

U mnie jest podobnie ale zeboli nie widze:no:

martwię się, bo córeczka znajomej też tak miała - w dniu szczepienia niby zdrowa a tu infekcja poważna była w trakcie... i się skończyło na zapaleniu opon mózgowych :-(

Nie mysl o takich rzeczach:no:bedzie dobrze;-)

Witam,
nie pisałam kilka dni bo czasu mam jak na lekarstwo. Do nadrobienia 60 stron :szok: Oszalałyście dokumentnie :-D
A czemu czasu nie mam? Ano, przygotowania do chrzcin pełną parą. Upiększam dom, poprzesadzałam chyba większość kwiatków w salonie (przy okazji R mi złamał pięknie rozkwitniętego storczyka :wściekła/y: ale skleiłam taśmą, może wytrzyma do chrzcin :sorry:) , posadziłam bratki i bukszpan na balkon. Kupiłam nawet firanki :laugh2: Życie mnie nigdy nie rozpieszczało więc szef R wysłał w delegację, od wtorku go nie ma, a wróci w czwartek wieczorem, R się rozchorował i zanim wyjechał do zdążył zarazić Franka :wściekła/y: Byłam dziś u pediatry i infekcja wirusowa idzie, może uda mi się zdusić w zarodku. Przy okazji wzięłam Staśka na bilans 4-latka - wypadł dobrze, wielki chłop z niego, w siatce centylowej się nie zmieścił, no i troszkę napletek ma przyklejony do żołędzi, więc walczyłam dziś z tym, bo mam sama to zrobić, ciutkę odkleiłam ale krzyku było przy tym i stresu, że hej. Lepsze to niż gdyby chirurg miał się tym zająć, zresztą pediatra stwierdziła, że to nie dla niego robota.
Aaaaa, zapomniałam dodać, że R pojechał w delegację naszym autem. No czuję się jakbym obu rąk nie miała :no: Domyślacie się jak jestem styrana psychicznie i fizycznie. W piątek jeszcze mam fryzjera i z szefem spotkanie. Dobrze, że catering mi się udało załatwić, właśnie dogrywam menu, jedno z głowy. A, i nie wiem co ja założę na te chrzciny, chyba komplet ciążowy :laugh2:
Pozdrawiam was lasencje, nie wiem kiedy dam radę się ponownie odezwać, teraz póki mi się oczka nie zamkną troszkę was ponadrabiam, bo potem zaległości będą takie, że mi się nie będzie chciało :nerd:

Dzielna z Ciebie babka wiec dasz sobie ze wszystkim rade:tak:;-)a impreza bedzie super-zobaczysz;-)

A ja posmarowalam na noc Lipobase twarz i cała jest teraz w bąblach!!! Masakra :( I co ja mam zrobic ? Wczoraj tez smarowalam i rano i nic nie bylo.... a teraz normalnie bąble jak po poparzeniu!!!

Jejku:szok:az tak:szok:jestem w szoku,jak po takim kremie moze byc cos takiego?No i czemu wczesniej nic nie bylo?A nie bylo innej przyczyny?Moze zastanow sie.

niestety jeszcze nie... juz mnie to martwi bo 6 dni po terminie jest.........

Martwi czy cieszy?:-)

wybaczcie ze od rana tak smutno troche ale az sie lza w oku kreci jak sie to czyta...

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".

Ja kiedys dostalam taki komentarz na nk:tak:super wierszyk:tak:

mea nam też kiedys było tak dobrze:) ale jak mały skończył 4 miesiące i zaczął się budzic między 6 a 7:)

No wlasnie:tak:u mnie tak samo:tak:teraz tylko zobaczy ze jest widno na dworze i juz nie spi:no:budzi sie okolo 6:00:-(

No i jeszcze zapomnialam wam napisac ze dzis musze isc do gina:tak:kurka sama nie wiem co jest grane,tak jakby mnie kuło,smyralo czy jakos tak w pi... wiec nie wiem czy ta moja spiralka sie czasami nie obsunela albo czy czasami cos sie tam niedobrego dzieje:wściekła/y:kuz.wa znowu wydatek:wściekła/y:no i kurcze najgorsze to czekanie w kolejce....zadzwonie dzis do niego i zapytam czy mnie gdzies nie wcisnie bez czekania;-)moze sie uda;-)

Jejku chusta to błogosławieństwo dla mnie!! poszłam na zakupy i wzięłam małego w chustę - jaki szczęśliwy był! nie musiałam męczyć się ze znoszeniem wózka i git ;))

Czesc :)

Miś mi dzis zjadl o 20 i obudzil sie jesc o 5 zjadł i kima do 8 no pięknie :) a mama wyspana chodz do 23 you can dance ogladala :rofl2:

Poszczepieniu zadnych objawów wszystko cacy ...

poszlibysmy na spacer ale jak tu potem wnisc wozek 11kg i misio prawie 8 na 4 p ??? ma ktoras ma pomysla heheh :-) musimy czekac na tate;p

No a ja dzis na 16 ide do ginki pierwszy raz po porodzie :szok:w koncu kontrola:-) hehe chyba wszystkie juz byly hehe

reklama
Purchawka :) - młody może mieć uczulenie na parafinę, skoro zapuchł po Lipobase ... W Rossmanie można kupić kosmetyki HIPP, które zamiast parafiny zawierają olej migdałowy i sezamowy.

A ja jestem chora :/ o 12:00 w nocy karmiłam młodego i nic mi nie było a o 4:00 juz miałam gardło tak zwalone, że ból mi sprawiało przełykanie :/

Do góry