reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Emira Daniel też nie przewraca się jeszcze ani z brzuszka na plecy ani z pleców na brzuszek (choć tutaj już próbuje - ale się zatrzymuje na boku). stópkami się nie interesuje, czasem chwyta rączkami kolanka i je podciąga pod bródkę.
a co do siadania... już trzy razy mi "usiadł" w swoim bujaczku tak, że o mało zawału nie dostałam - wychodzę z kuchni a on siup i siedzi (to mu zniżyłam oparcie, i znielubił bujaczek :dry:). jak mu dam palce do chwycenia to się bardzo dobrze podciąga...
Cherie - piękny cytat:) Ajj:)

Moja też żadnej z tych czynności nie robi, ale ma przecież czas:) Zupełnie jak Twoja dzidzia:) Każdy niemowlak pamiętaj jest indywidualistą. To, że jeden teraz potrafi z plecków na brzuszek się przekręcić nie znaczy, że wszystkie w jego wieku tak muszą robić:)

No wlasnie tez juz sobie to uzmyslowilam. A dzis dodatkowo mialam na to dowod - odwiedzili nas znajomi z coreczka o 2 tyg starsza od naszego bobaska i ta malutka podciaga sie do siadania i zdarza sie jej przekracic. Nasz tego nie robi ale oni z kolei byli pod wrazeniem tego jak nasz maluszek ladnie bawi sie grzechotkami i jak ladnie operuje juz raczkami bo ich dziecko tak jeszcze nie potrafi. Wiec faktycznie nie ma reguly :tak:

No wlasnie tez juz sobie to uzmyslowilam. A dzis dodatkowo mialam na to dowod - odwiedzili nas znajomi z coreczka o 2 tyg starsza od naszego bobaska i ta malutka podciaga sie do siadania i zdarza sie jej przekracic. Nasz tego nie robi ale oni z kolei byli pod wrazeniem tego jak nasz maluszek ladnie bawi sie grzechotkami i jak ladnie operuje juz raczkami bo ich dziecko tak jeszcze nie potrafi. Wiec faktycznie nie ma reguly :tak:

no własnie moja juz dawno sie przewraca ciagnie do siadania
a naprzykład łapanie zabawek tych w macie dopiero do dwoch tygodni
a niektore dzieci od tego zaczynały
wiec kazde swoim torem:tak:

wreszcie nam przyszedł zwrot podatku.
muszę namówić K. na zakupy, Daniel mi wyrósł z połowy ciuszków. poza tym kosmetyki się pokończyły, może wreszcie skoczymy do Rossmana.
idę karmić głodomorka, dobrej nocy!

a my mamy problem z trzymaniem główki, a raczej z jej podnoszeniem///:-:)-:)-( jak kłade Filipka na brzuszek to on zamiast próbowac podnosic główke...-przekręca się z brzusia na plecy :no: moja mama stwierdziła ze zechciało mu sie przeskoczyc jeden etap rozwojowy, ale zaczyna mnie to martwić..., czy słusznie ?
Martynka też bardzo długo nie podnosiła wysoko główki, dopiero jak miała około 3 miesięcy, może ciut więcej, to jej zaskoczyło:) Teraz ładnie podnosi, ale nie za długo. Tak czy siak robi postępy i to mnie cieszy, codziennie ćwiczymy:)

reklama
Do góry