reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Emira Daniel też nie przewraca się jeszcze ani z brzuszka na plecy ani z pleców na brzuszek (choć tutaj już próbuje - ale się zatrzymuje na boku). stópkami się nie interesuje, czasem chwyta rączkami kolanka i je podciąga pod bródkę.
a co do siadania... już trzy razy mi "usiadł" w swoim bujaczku tak, że o mało zawału nie dostałam - wychodzę z kuchni a on siup i siedzi (to mu zniżyłam oparcie, i znielubił bujaczek :dry:). jak mu dam palce do chwycenia to się bardzo dobrze podciąga...
Cherie - piękny cytat:) Ajj:)

Moja też żadnej z tych czynności nie robi, ale ma przecież czas:) Zupełnie jak Twoja dzidzia:) Każdy niemowlak pamiętaj jest indywidualistą. To, że jeden teraz potrafi z plecków na brzuszek się przekręcić nie znaczy, że wszystkie w jego wieku tak muszą robić:)

No wlasnie tez juz sobie to uzmyslowilam. A dzis dodatkowo mialam na to dowod - odwiedzili nas znajomi z coreczka o 2 tyg starsza od naszego bobaska i ta malutka podciaga sie do siadania i zdarza sie jej przekracic. Nasz tego nie robi ale oni z kolei byli pod wrazeniem tego jak nasz maluszek ladnie bawi sie grzechotkami i jak ladnie operuje juz raczkami bo ich dziecko tak jeszcze nie potrafi. Wiec faktycznie nie ma reguly :tak:

No wlasnie tez juz sobie to uzmyslowilam. A dzis dodatkowo mialam na to dowod - odwiedzili nas znajomi z coreczka o 2 tyg starsza od naszego bobaska i ta malutka podciaga sie do siadania i zdarza sie jej przekracic. Nasz tego nie robi ale oni z kolei byli pod wrazeniem tego jak nasz maluszek ladnie bawi sie grzechotkami i jak ladnie operuje juz raczkami bo ich dziecko tak jeszcze nie potrafi. Wiec faktycznie nie ma reguly :tak:

no własnie moja juz dawno sie przewraca ciagnie do siadania
a naprzykład łapanie zabawek tych w macie dopiero do dwoch tygodni
a niektore dzieci od tego zaczynały
wiec kazde swoim torem:tak:

wreszcie nam przyszedł zwrot podatku.
muszę namówić K. na zakupy, Daniel mi wyrósł z połowy ciuszków. poza tym kosmetyki się pokończyły, może wreszcie skoczymy do Rossmana.
idę karmić głodomorka, dobrej nocy!

a my mamy problem z trzymaniem główki, a raczej z jej podnoszeniem///:-:)-:)-( jak kłade Filipka na brzuszek to on zamiast próbowac podnosic główke...-przekręca się z brzusia na plecy :no: moja mama stwierdziła ze zechciało mu sie przeskoczyc jeden etap rozwojowy, ale zaczyna mnie to martwić..., czy słusznie ?
Martynka też bardzo długo nie podnosiła wysoko główki, dopiero jak miała około 3 miesięcy, może ciut więcej, to jej zaskoczyło:) Teraz ładnie podnosi, ale nie za długo. Tak czy siak robi postępy i to mnie cieszy, codziennie ćwiczymy:)

reklama
Do góry