reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Emira Daniel też nie przewraca się jeszcze ani z brzuszka na plecy ani z pleców na brzuszek (choć tutaj już próbuje - ale się zatrzymuje na boku). stópkami się nie interesuje, czasem chwyta rączkami kolanka i je podciąga pod bródkę.
a co do siadania... już trzy razy mi "usiadł" w swoim bujaczku tak, że o mało zawału nie dostałam - wychodzę z kuchni a on siup i siedzi (to mu zniżyłam oparcie, i znielubił bujaczek :dry:). jak mu dam palce do chwycenia to się bardzo dobrze podciąga...

reklama
witam na watku glownym :)
Dzisiaj sie dzieje na sondzie tyle ,ze nie mialam czasu tutaj wskoczyc :)

Mam z Maxem od 3 dni problem. Budzi sie w nocy i nie moze zasnac. Jeczy i jeczy. W dzien jest amrudny i ulewa okropnie.
Wydaje mi sie ze to sie zabki zaczynaj bo zachowuje si ejak nie moj syek ale te ulewania.?
Czy mozliwe zeby zwiekszone ulewanie bylo objawem nadchodzacego zabkowania?
MOj tez mial taki tydzien ze ulewal strasznie a wczesniej mu sie to nie zdarzalo po tygodniu mu przeszlo nie wiem czy byl przejedzony czy jakis slabszy apetyt mial i to co mu nie podpasowalo to ulal ale spal normalnie.

ciasto się piecze, a teraz lece gotować obiad
d030.gif

witam na watku glownym :)
Dzisiaj sie dzieje na sondzie tyle ,ze nie mialam czasu tutaj wskoczyc :)

Mam z Maxem od 3 dni problem. Budzi sie w nocy i nie moze zasnac. Jeczy i jeczy. W dzien jest amrudny i ulewa okropnie.
Wydaje mi sie ze to sie zabki zaczynaj bo zachowuje si ejak nie moj syek ale te ulewania.?
Czy mozliwe zeby zwiekszone ulewanie bylo objawem nadchodzacego zabkowania?
wydaje mi się że może to być ząbkowanie ;-)

Dziewczyny mam pytanko - jak u Was jest z siadaniem? Mojemu leniowi ani w glowie podnoszenie sie do siadu... Jak go biore za dwie lapki nawet nie probuje sie podciagac. Poza tym nie idzie mu tez przekrecanie sie z brzucha na plecy ani odwrotnie. I od kiedy dzieci bawia sie swoimi stopkami? Moj tego tez nie robi :dry:
każde dziecko się rozwija swoim tempem ;-) moja Dominiśka w tym wieku też jeszcze nic takiego nie robiła :-) a Wojtek dopiero teraz trenuje przekręcanie się na brzuch, po podaniu rąk też się nie podciąga tylko łaskawie czeka czy go ktoś podniesie hihi.
Akurat nóżki łapie już z 2tyg

Dziewczyny mam pytanko - jak u Was jest z siadaniem? Mojemu leniowi ani w glowie podnoszenie sie do siadu... Jak go biore za dwie lapki nawet nie probuje sie podciagac. Poza tym nie idzie mu tez przekrecanie sie z brzucha na plecy ani odwrotnie. I od kiedy dzieci bawia sie swoimi stopkami? Moj tego tez nie robi :dry:
nasz antos rwie sie do siadania jak szalony.jak widzi ze sie wyciaga do niego raczki to juz sie smieje a jak sie je chwyci to sam sie podciaga i nie trzeba go nawet ciagnac zeby probowal:) z pleckow na brzuszek tez sie probuje obracac ale jeszcze mu nie wychodzi bo mu raczka przeszkadza i za bardzo nie wie co z nia zrobic:) kolankami sie bawi jak mu raczkami jego je pokaze i wtedy dotknie i sobie juz je dotyka:) ale kazde dziecko rozwija sie indywidualnie i nie nalezy sie martwic tym jeszcze bo do 6mies ma czas na takie rzeczy...tak mi pow pediatra.

MOj tez mial taki tydzien ze ulewal strasznie a wczesniej mu sie to nie zdarzalo po tygodniu mu przeszlo nie wiem czy byl przejedzony czy jakis slabszy apetyt mial i to co mu nie podpasowalo to ulal ale spal normalnie.
u nas tez spi normalnie ale wlasnie ulewanie sie zaczelo:(po kazdym jedzeniu wypluwa i to nie raz ale po 2,3razy po jednym amciowaniu...

Moj tez jak go za lapki lapie to sie nie podciaga ale jak lezy u mnie na kolanach to sie w rogala zwija jakby trenowal miesnie brzucha do siadu ale to dluga droga przed nim z brzucha udalo mu sie raz przewalic ale to przez przypadek a z plecow na brzuch sie jakies 3 tyg temu nauczyl i robil to przez jakis tydzien non stop az nie moglam go z oka spuscic a teraz jakby zapomnial raz kiedys sie przewroci i tyle

reklama
Mój też nie rwie się do siadania jak go chwyce za rączki nie próbuje się podciagać i stopami też się nie bawi na razie je podnosi do góry i ogląda jak są gołe lub gdy ma na nich skarpety grzechotki

Do góry