reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
ja rozumiem ze to niemowlaki..
ale to juz tak miesiac sie ciagnie..
ja juz dlugo na takim spaniu/niespaniu nie dam rady..
i w koncu strace ten pokarm.. ;/

witam na watku glownym :)
Dzisiaj sie dzieje na sondzie tyle ,ze nie mialam czasu tutaj wskoczyc :)

Mam z Maxem od 3 dni problem. Budzi sie w nocy i nie moze zasnac. Jeczy i jeczy. W dzien jest amrudny i ulewa okropnie.
Wydaje mi sie ze to sie zabki zaczynaj bo zachowuje si ejak nie moj syek ale te ulewania.?
Czy mozliwe zeby zwiekszone ulewanie bylo objawem nadchodzacego zabkowania?

Uffff nadrobiłam-ale ciężko było!! co do zamknietych to sie wypowiem w odpowiednim wątku!!
Pańieński hmmm polecam każdej młodej pani!!! Moje koleżanki poszalaly sexshopach... kazdy gadzet zapakowały w osobne pudełko i co chwile musialam jakies rozpakowac( z zawiazanymi oczami)i zgadywac co to:szok::szok: dostalam m.in mydelko w ksztlcie penisa,forme na jaja na twardo w ksztalcie penisa, szminka-zgadnijcie w jakim kształcie??:-D:-D:-D a potem ruszylam z siostra i szwagierka na dyskoteke (ja w rogach na glowie) tam spotkalismy uczestnikow kawalerskiego i poszlaeleismy:-D:-D:-D

Dziewczyny mam pytanko - jak u Was jest z siadaniem? Mojemu leniowi ani w glowie podnoszenie sie do siadu... Jak go biore za dwie lapki nawet nie probuje sie podciagac. Poza tym nie idzie mu tez przekrecanie sie z brzucha na plecy ani odwrotnie. I od kiedy dzieci bawia sie swoimi stopkami? Moj tego tez nie robi :dry:

Aniu zatem musisz zaczynac wszystko od poczatku.
U mnie zawsze sprawdza sie taki schemat, podam Ci kilka wskazówek które u mnie sie sprawdzają.

Jak za szybko budzi się po kapieli, a powinien spać długo, wtedy przesuwam godzinę kąpieli na późniejszą, np na 21. Powinna Majeczka obudzić sie później:tak: niz dotychczas.
Później stopniowo zmieniam tą godzine kapieli na wczesneijszą, a dziecko budzi sie o stałej porze w nocy.
Nigdy nie zapalam światła w nocy, nie pozwalam mu sie rozbudzić, dlatego tez go w nocy nie przewijam.
Jak się budzi to po ciemku wyciagam go z łóżeczka, kłade u siebie w łóżku i daję cyca, on troszkę poje i zasypia, ja często też.

Moim zdaniem na metode usypiania, głaskania po głowce jest jeszcze za wczesnie, ta metoda działa doskonale ale na starsze dzieci, takie około pół roku:tak:
Bo dziecko trzeba zostawić, a ono płacze:-(

cytrynowi jeszcze przelkne...ale jablkowy fuuu..
kojarzy mi sie z tanim winem jakim mi sie zdarzylo pare razy upic za mlodu:) hahaha

hehe:) a no były czasy tanich win:) u nas królował najpierw cavalier porzeczkowy z carefoura potem komandos z zabki:) ale kiedyś przesadziłam i wypiłam dwa komandosy i troche mi zaszkodziły i jakoś od tamtego czasu nie racze sie już takimi trunkami:)

sopkami to tak naprawde dopiero w 6 miesiacu.
Narazie Max lapie za kolanka a stopke chwyci jak mu ja przysune.
Z tym ,ze do siadania rwie sie jak szalony. Ostatnio mu paznokietki chcialm obciac a on ta srajaca mine robil i sie podciagal , hihi
Nie martw sie Emira - jak juz odkrylysmy wielokrotnie kazde dziecko rozwija sie wlasnym rytmem. I Twoj maluszek zacznie niedlugo.

Dziewczyny mam pytanko - jak u Was jest z siadaniem? Mojemu leniowi ani w glowie podnoszenie sie do siadu... Jak go biore za dwie lapki nawet nie probuje sie podciagac. Poza tym nie idzie mu tez przekrecanie sie z brzucha na plecy ani odwrotnie. I od kiedy dzieci bawia sie swoimi stopkami? Moj tego tez nie robi :dry:

Kazde dziecko inne jest;-) Mój np doskonale sobei radzi z podnoszeniem się, ale go nie sadzam sama, ćwiczymy:tak: usiąśc musi sam:tak
Pamiętam jak Antek leniuchem był ze ho ho, mam nawet podpisane zdjęcia, jak skończył pół roczku, leżał na brzuszku i trzymał sam głowkę, było napisane: Hurra, w końcu!!!;-)

Co do przekręcania to tez sprawa indywidualna, Piotr zaczął sie przekrecac jak miał 2,5 miesiąca a Antek jak miał 5.
Co do zabawy stópkami to dzieci zaczynają bawic sie nimi około pół roczku ale oczywiście są wyjatki.
Trzeba pamietać, ze każde dziecko jest inne i do każdego podchodzimy indywidualnie ;-) Wszytsko jest w normie:tak:

reklama
Uffff nadrobiłam-ale ciężko było!! co do zamknietych to sie wypowiem w odpowiednim wątku!!
Pańieński hmmm polecam każdej młodej pani!!! Moje koleżanki poszalaly sexshopach... kazdy gadzet zapakowały w osobne pudełko i co chwile musialam jakies rozpakowac( z zawiazanymi oczami)i zgadywac co to:szok::szok: dostalam m.in mydelko w ksztlcie penisa,forme na jaja na twardo w ksztalcie penisa, szminka-zgadnijcie w jakim kształcie??:-D:-D:-D a potem ruszylam z siostra i szwagierka na dyskoteke (ja w rogach na glowie) tam spotkalismy uczestnikow kawalerskiego i poszlaeleismy:-D:-D:-D

ooo fajnie taki pomysł mi sie podoba! najpierw osobno, potem razem a nie jakies golasy biegające koło mojego J :p hehe jakaś taka zazdrośnica jestem!

jak dam damiankowi ręce to próbuje siadac choć nie zawsze, sprobowałam dopiero po obejrzeniu filmika marty piotrusia.
nasz przekrecił sie z 6 razy z brzuszka na plecy, pierwszy raz zrobił to w poniedziałek, więc czestotliwość nie jest jakas oszałamiająca:)
stopami bawi sie ale zauważyłam tylko jak są gołe, beż skarpetek. teżnie jakoś super długo, poprostu sprawdza czy są na miejscu, pobai sie chwilke, i zabiera sie za coś innego. myślę, że nie powinnaś sie stresować.

Do góry