sylwik1987
Filipek
ja miałam 2 wieczory panieńskieMy nie planujemy takowych wieczorków panieński/kawalerski.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja miałam 2 wieczory panieńskieMy nie planujemy takowych wieczorków panieński/kawalerski.
mój lobuz tez budzi sie co 2 godz, wiec wiem co czujesz..No wlasnie gdzie niby te nowe osoby mialyby sie pojawic?
Ja mam takie podejscie do karmienia i jeszcze nie bylo zadnego kryzysu:-)z corka tez o tym wogole nie myslalammleczko po prostu bylo;-)moze ja mam jakis dar od Boga?:-)
No to chyba u mnie jest terazmaly budzi sie w nocy co 2 godziny
kurcze zamiast rzadziej to on coraz czesciej
dzis np.poszedl spac o 20:30 a o 21:40 obudzil sie na jedzonko
no ale musze to jakos przetrwac bo np. dzis dalam mu mleko w butelce i za nic nie chcial ciagnac
chyba musze kupic herbatkę i nauczyc go do butli
bo potem moze byc problem
![]()
ona taka rzecz do nieawna miala..otoz bez pieluchy przy buzi nie zasnela...teraz juz ani pielucha nie pomaga..a moim zdaniem to wina tego ze przenosisz sie z miejsca na miejsce i to dziecko nie czuje sie bezpieczne !! dla dziecka jedyna bezpieczna i stala "rzecza" jestes tylko ty !!! nie bartek, nie miejsce, lozko czy cokolwiek innego ... moze pomysl jak nad tym popracowac ... narazie nie mam pomyslu ale jak mi cos do glowy przyjdzie to dam znac
gdzies czytalam o maskotce ktora jest zawsze do spania ... mozxe znajdz cos i niech owy zwierz z wami spi ... potem zwierz i majka przeniosa sie do lozeczka![]()
ja wole cytrynowego albo jabłkowegocherie śniadanie dziś zjadłas?
ja własnie spijam redsa malinkowegommmm petarda
![]()
a moim zdaniem to wina tego ze przenosisz sie z miejsca na miejsce i to dziecko nie czuje sie bezpieczne !! dla dziecka jedyna bezpieczna i stala "rzecza" jestes tylko ty !!! nie bartek, nie miejsce, lozko czy cokolwiek innego ... moze pomysl jak nad tym popracowac ... narazie nie mam pomyslu ale jak mi cos do glowy przyjdzie to dam znac
gdzies czytalam o maskotce ktora jest zawsze do spania ... mozxe znajdz cos i niech owy zwierz z wami spi ... potem zwierz i majka przeniosa sie do lozeczka![]()
ja też..., ale u mnie z chemia ciężko..:-(wykonane Pani administrator
kurcze dziewczyny jestem w szoku, ja wam sie chce znowu studiowac!!
ja nie moge zrobić licencjata!! mecze sie z fizjologia czlowieka juz chyba 3 lata!!nie liczać okresu ciaży i wychowywania Damiana!!ale w przyszłym roku sprobuje to dokonczyć!!w rodzinie to już zaklady robia, czy skoncze studia
minełam się z powołaniem, chyba ja bym chciała jak lajtway weterynarie zrobic![]()
hehe rozumiemale kurcze choc czasem mnie korci zeby go do nas wziasc to sie bronie przed tym bo boje sie ze sie nauczy i nam zyc nie da! w ogole jestem jakas za bardzo konsekwentna chyba
wprowadzilismy kapanie o 19 to ani min dluzej nie czekamy z nim wszystko tak robie na komende jak od poczatku tak do teraz
az mnie to wkurza
![]()
ona ma swoj codzienny rytm.. o tej samej porze jest kapana o tej samej porze je i pozniej o jednej porze odkładam ja do łóżeczka..i sama zasypia.. do tej 24..Słuszne spostzreżenie Meadziecko potrzebuje swojej oazy spokoju, codziennego takiego samnego rytuału o tej samej porze, tego samego łóżeczka do spania itd.
Aniu zwróć na to uwagę.
Najgorsze jest przekładanie dziecka w trakcie snu, dziecko budzi się zdezorientowane, sobie wyobracie co byście czuły gdybyscie zasnęły na kanapie a obudziły się w innym miejscu?;-)
Aniu może sprobuj tak jak ja go nauczylam..ona taka rzecz do nieawna miala..otoz bez pieluchy przy buzi nie zasnela...teraz juz ani pielucha nie pomaga..
poza tym ona tak wedruje po lozku ze juz nie raz obudzilam sie tylko dlatego ze poczulam ze mam cos pod soba.. a to majka byla.. ona pol lozka potrafi przewedrowac ;/
i nie pytajcie mnie jak bo sama nie wiem jak to robi..;/