reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
My nie planujemy takowych wieczorków panieński/kawalerski.
a u nas był i miło to wspominam :laugh2:
takie rany miałam na stopach po tych tancach:szok:
ze buty poszły w smietnik po jednym wieczorze :blink:
i to tydzen przed slubem :sorry2:

a mezus tez zrobił obiegowke po klubach
i w klubie gogo tez byli
a co niech sobie chociaz popatrzy:laugh2::laugh2:

nie odp na inne posty bo zaduzo naskrobałyscie
a ja dzis cały dzien poza domem
juz nie wspomne ile czasu mi zajeło doczytanie was nu nu

ide spac:happy:

Moja Perła zawsze sama zasypiała o tej 19.00, wystarczyło, że ją przytuliłam, pocałowałam, powiedziałam dobranoc i zasypiała. Od jakiegoś tygodnia przed snem, jak odkładam ją do wyrka, zaznaczam, że zawsze jest padnięta, oczka się jej zamykają, ale za nic sama nie uśnie, dopiero na rękach. Cóż to się dzieje? Tak nagle, takie zmiany? Na początku tłumaczyłam sobie, że pewnie jej czułości przed snem brakuje, ale to chyba nie z tego.

Buuuuuuuuu miałyście tyle nie pisać!!!
Jak zwykle nikt mnie nie czyta..nikt nie pamięta że Tomeczek ma dziś 5 miesięcy....nikt nie komentuje mich zdjęć:-D:-D:-D;-);-);-);-);-)
Aga żebys dopchała się do watków porannych widziałabyś zyczenia;-) :tak:
He he napewno nic mu nie będzie :)
No racja.... hehe dzisiaj rano go umyłam przed pójściem do przedszkola.
wlasnie marta przeczytalam ,ze mialas ochote dzien dziecka Antosiowi zrobic.
My tez kilka razy zroiimy dzien dziecka Maxowi i jaos z brudu nie umarl :)
A dzis...
Mamy dwie lazienki. Jedna z naszej sypialni i ma tylko prysznic a druga na korytarzu z wanna.
I w tej na korytarzu moj syn Ernest rozsiadl sie na teonie dokladnie o 19.
I stekal ta chyba z pol godziny a Max spiacy. Skoro z tego stekania nie wynikalo ,ze lazienka szybko sie zwolni postanowilismy ze Max wezmie prysznic. :)
I dzisiaj - po raz pierwszy kapal sie z tata pod prysznicem. A jaki byl zadowolony :)
I jaka mine mial smieszna. Jezyk wywalal bo mu woda na buzke chlapala.

Emwu super!!! Jeszcze sie nie odwazyliśmy brac z Piotrem prysznic;-) Ale spróbujemy, on uwielbia wode i nigdy nie płacze jak mu woda po oczach płynie.

A u mnie pada snieg!!!!

witam po cudownej nocy
mały się budził co 2-3 godz .. dla mnie to koszmar bo moje dziecko do tej pory budziło się raz w nocy :dry:

stwierdziłam że chyba nadszedł dzień że trzeba podkręcić laktacje butelkową bo mały chyba jest głodny :-D tak więc właśnie wtrąbił 150ml mleka i gada :tak:

No to chyba u mnie jest teraz:tak:maly budzi sie w nocy co 2 godziny:wściekła/y:kurcze zamiast rzadziej to on coraz czesciej:wściekła/y:
mój butelkowy też ma teraz kryzys i nagle chce jeść więcej, tylko że u mnie wystarczy zwiększyć ilość mleka w butli ;-) a wy cyców nie podkręcicie nagle do większej produkcji ;-) kurcze szkoda że się tak nie da zrobić, no nie?
a050.gif

A u mnie pada snieg!!!!
e010.gif
e010.gif
e010.gif

Z podgrzewaniem butelek ja mam luzik bo mam podgrzewacz z wyświetlaczem i ustawiam sobie temp. Podgrzewacz chodzi 24/dobe i zawsze w nim jest butla z wodą. Jak młody głodny to tylko mleko dosypuje i gotowe :) Gorzej z podgrzewaniem słoiczków. Nie obczajam w jakiej temp. i jak długo to musi stać.

Dla mnie 8 cm to Mount Everest istny :)
a ja uwielbiam szpile..
na chrzest mialam 10cm chociaz mam 180cm wzrostu:)
i nie obchodzi mnie to ze jestem najwyzsza w kosciele:) hehehehe

Kurcze, teściowa zadzwoniła i mi mówi kogo mam na chrzciny zaprosić, babcię Radka to jeszcze rozumiem, ale ona chce żebyśmy zaprosili też sąsiadkę:szok: bo wiele razy prosimy ją o pomoc nad kotem czy kwiatami. Też mi powód. Dawno się na nią nie denerwowałam, ale dziś poszła o krok za daleko. Jeszcze wąty ma, że wszystko na ostatnią chwilę robimy i co to ma być, że ja jeszcze ubranka nie mam. "Rajstopki musisz kupić" mówi, a co ja jakaś ułomna jestem i dziecka ubrać nie umiem? Jakoś Staś nigdy zaniedbany nie chodził. Podniosła mi ciśnienie.
ehhh tesciowa to zmora ktora nestety czasem sie budzi...
moja na nieszczescie zbyt czesto:) hahahaha
nie chodzilo mi teraz akurat o forum... poprostu nie mam juz sil by przjmowac sie forum .. wystarcza klopoty finansowe ktore daly ciut nadzieji i poki co dupa... moj maz mnie dzis uszczesliwil bo poczta kwiatowa wyslala mi piekny bukiet z bilceikiem kocham cie zono!
tak mi sie milo zrobilo ze szok! chociaz cos
no prosze jaki ochany mezus...
moj wyjechal i pewnie mi przywiezie wielkie nic....ale to szczegol:)

ooo nie! ale bym sobie wypiła Redsa :-D po ciąży nie umiem pić innych piw niż Reds
a090.gif
a ja wypilam wczoraj poltorej piwa i dzis umieram na kaca..
alkohol juz nie dal mnei chyba...:)

dziewczyny z innej beczki, mieli wasi faceci wieczory kawalerskie pewnie..były jakieś panienki do tańczenia? :p
my nie mielismy wogole bbo ja w ciazy bylam...a moj m zrobil sobie grila pod domem:)

marta ja myślę, że dzień dziecka będzie super pomysłem:)
moja babcia zawsze mawiała "..z gó.nem sie nie biłaś":)
hehe moj Rysiek tez wczoraj mial ale dzis mu juz nie odpuszcze tez pojdzie z mama pod prysznic:)

No to chyba u mnie jest teraz:tak:maly budzi sie w nocy co 2 godziny:wściekła/y:kurcze zamiast rzadziej to on coraz czesciej:wściekła/y:dzis np.poszedl spac o 20:30 a o 21:40 obudzil sie na jedzonko:tak:no ale musze to jakos przetrwac bo np. dzis dalam mu mleko w butelce i za nic nie chcial ciagnac:no:chyba musze kupic herbatkę i nauczyc go do butli:tak:bo potem moze byc problem:tak:
moj sie czesciej nie budzi ale za to zjada coarz wiecej w dzien je tyle ile jadl a w nocy je po 170..;/ jak mu dam mniej to nie przespi nawet 3 godziny...;/

witam po cudownej nocy
mały się budził co 2-3 godz .. dla mnie to koszmar bo moje dziecko do tej pory budziło się raz w nocy :dry:

mój butelkowy też ma teraz kryzys i nagle chce jeść więcej, tylko że u mnie wystarczy zwiększyć ilość mleka w butli ;-) a wy cyców nie podkręcicie nagle do większej produkcji ;-) kurcze szkoda że się tak nie da zrobić, no nie?
a050.gif

e010.gif
e010.gif
e010.gif

ja tez mialam zla noc..maly mial jakies koszmary i wybudzal sie co jakies dwie godz z placzem...
nawet nie do jedzenia standardowo jadl o 2 i o 5...
ale plakal tak strasznie ze trudno go bylo uspokoic...

reklama
Do góry