reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny ostateczna decyzja! zamykamy watek grudzien 2009????/
Administratorka musi miec pewnosc ze jestescie za!!!!!!!!!!
Jestem za:tak::tak::tak::tak:
jeszcze nidawno to samo pisalam i bach zaskoczyl mn ie.,.. nawet nmie wiem skad kase na nie wzial...?
Jak miło, fajny taki zaskakujący mężuś:tak:
Kurcze, teściowa zadzwoniła i mi mówi kogo mam na chrzciny zaprosić, babcię Radka to jeszcze rozumiem, ale ona chce żebyśmy zaprosili też sąsiadkę:szok: bo wiele razy prosimy ją o pomoc nad kotem czy kwiatami. Też mi powód. Dawno się na nią nie denerwowałam, ale dziś poszła o krok za daleko. Jeszcze wąty ma, że wszystko na ostatnią chwilę robimy i co to ma być, że ja jeszcze ubranka nie mam. "Rajstopki musisz kupić" mówi, a co ja jakaś ułomna jestem i dziecka ubrać nie umiem? Jakoś Staś nigdy zaniedbany nie chodził. Podniosła mi ciśnienie.
Haha dobra jest;-) pomysl z sąsiadką... hehe, ach te teściowe;-)
Jak Ci fajnie ze prace mgr piszesz - szczerze! Pisanie swojej wspominam cudnie! A tak w ogole to mi sie znow studia jakies marza. Wiem ze to przez to siedzenia w domu pewnie. Jakos w ogole to odnosze ostatnio wrazenie ze ograniczone horyzonty myslowe mam. Dzieciaczek jest wspanialy i w ogole ale jakos soba i swoim polotem nie jestem zachwycona w trakcie tego siedzenia w domu :baffled:
I ja miło wspominam pisanie prac:tak: nawet zarobkowo prace mgr pisałam, troche wprawy więc mam:-) U mnie od obrony mgr juz pięć lat mija i postanowiłam, że od października jakąś podyplomówkę zacznę:tak:

reklama
ok dziekiza zdanie dziewczeta.. nie wiem jak to dokladnie jest z tym zamknietym..... byc moze nasze moderatorki beda mogly udostepniac wejsciowki na glowny zamkniety!
mea sie na pewno dowie i da znac.. zreszta ja tez podpytam.
Wejściówki udostepniają administratorki, wysyła się im liste osób;-)

OOO i witaj Emwu:tak: dawno Cie nie widziałam;-)

Czytam i czytam, od kilku dni mnie świerzbi żeby napisać co myślę, piszę a potem kasuję post bo nie chcę niepokoju wprowadzać. Ale już wytrzymać nie mogę.
Dafii tu nie chodzi o ciebie, żeby to z góry było jasne. Ja uważam, że dodatkowy zamknięty jest zbędny. Powód - bo część z nas może się tym faktem poczuć urażona i odsunięta na boczny tor. Nie chodzi o to, że pomysł do bani, tylko o to, że zaczynamy się czuć nieswojo. Ja jestem takim typem człowieka, że bzdur pisać nie lubię, jestem umysł ścisły, polonistką nigdy nie byłam, nie neguję tych co to potrafią i lubią, a ostatnio czuję się zmuszana do pisania postów by przynależeć do jakiejś grupy, w efekcie, bo naturę mam buntowniczki, piszę coraz mniej. Mimo, że jestem od początku czuję się jak nowicjuszka i popieram te dziewczyny, którym jest przykro, rozumiem je, zresztą ja również otrzymałam zaproszenie, a teraz zostałam usunięta z grupy. Nie podoba mi się ta cała sytuacja. Czasami mam ochotę sobie tylko poczytać, ale kogo będę czytać jak wszystkie pójdą rozmawiać i dzielić się doświadczeniami na zamkniętym?
Może ktoś się na mnie pogniewa, ale tym razem nie skasuję posta, trudno, co ma być to będzie.

Ja lubie osoby szczere wiec prosze pisac to co kto ma na jezyku:tak:nie ograniuczajmy sie w swoich wypowiedziach dlatego ze kogos mozemy zranic i komus moze sie cos nie spodobac.Kazdy ma prawo napisac co czuje.

Witam Dziewczyny!

Dawno sie nie odzwalam ale oczywiscie systematycznie zagladam :tak: Dalej jestem sobie w PL i sie relaksuje bo moi rodzice bardzo chetnie bawia sie Malym :happy: O, wlasnie przemknal mi przed oczami jego wozek - uspili mi dzieciaczka :-)

U nas ok. Jemy dalej tylko cyca, nie lubimy butelek i wloski na glowie wciaz dumnie stercza. Od dwoch dni jest meeega marudzenie, a ja oczywiscie winie za to SKOK ROZWOJOWY :-D

Z ciekawostek to nauczylam sie pieknie spierac plamy z ubran i skonczyl sie problem zoltych sladow na plecach :tak:

Ostatnio widzialam ze duzo kotrowersji wzbudzilo zamykanie watku i tworzenie grup dla wybranych. Ktoras z dziewczyn slusznie (moim zdaniem) zauwazyla ze zamkniecie watku glownego odbierze mu swiezosc. Co jakis czas pojawiaja sie nowe osoby, co jakis czas odzywaja sie te ktore nie udzielaja sie regularnie i zawsze cos sie dzieje. Zamkniecie spowoduje tylko to ze co jakis czas bedzie sie ktos wykruszal i z czasem watek po prostu padnie - a tego przeciez nie chcemy. Ogolnie jesli chodzi o udzielanie sie na ogolnodostepnym forum to uwazam ze trzeba podchodzic do tego rozsadnie i po napisaniu pewnych bardzo osobistych rzeczy zastanowic sie czy chcialibysmy zeby przeczytaly to niepowolane osoby. Jesli tego nie chcemy to lepiej nie pisac (nawet na zamknietym - moim zdaniem).

A jesli chodzi o tworzenie swoich pod-grup i wysylanie do nich zaproszen tylko wybranym osobom to zdecydowanie krok w strone podzialu a podzial to krok w strone rozpadu. Nie dziwie sie dziewczynom, ktorym troche przykro sie zrobilo ze zaproszenia do nowej grupy nie dostaly. A proszenie samemu o zaproszenie moim zdaniem nie jest fajne. Ale ogolnie mysle ze Daffi chciala dobrze a nie przewidziala jak to moze wygladac z punktu widzenia tych do ktorych nie wyslala zaproszen - zdarza sie i nie ma co rozpamietywac.

Moim zdaniem fajnie jest jak jest - glowny otwarty i dla wszystkich. A jesli chodzi o Album to chociaz sama uwielbiam zagladac na inne miesiace i popatrzec sobie na dzieciaczki to rozumiem tez ze mialoby sens zamkniecie Albumu. Z tego co pamietam to na zamknietym jest juz Album wiec fotki dzieciaczkow mozna wklejac wlasnie tam.

Po tak dlugiej nieobecnosci tak sie rozpisalam :sorry2:

A jeszcze jedno mi sie przypomnialo - mialam tez takie chwile ze wydawalo mi sie ze nikt mnie nie czyta. Nie mialam pretensji oczywiscie do Was bo nie da sie nikogo zmusic "lubcie mnie i czytajcie!". Zdaje sobie sprawe ze to kwestia sily przebicia i troche mi bylo smutno ze momentami mi jej brakowalo ale jak poczytalam jak wiele z Was ma czesto takie samo wrazenie to sobie uswiadomilam ze to wrazenie jest zludne i przeszly mi smutki :happy:

Zgadzam sie z toba:tak:jesli ktos nie chce zeby wszyscy widzieli to piszmy na zamknietej grupie:tak:tej co juz jest,bo chyba po to byla zalozona.

My mamy termin na 3 lipca, więc jeszcze później, ale któraś pisała o końcu lipca? Jak dla mnie nasze chrzciny mogłyby być nawet później, bo zupełnie mi się nie spieszy. Ale skoro już jest ustalone to niech będzie. Taka ze mnie katoliczka ;-)

Eee, jeszcze ja tu zostaję! ;-)
Pauluś - gratulacje!!!

Co do zamkniętej czy otwartej grupy - mi jest wszystko jedno w sumie. Rozumiem, że wiele z Was nie chce się dzielić swoimi zdjęciami czy opisami życia, ale mi już nie raz udowodniono, że w Internecie nic się nie ukryje. Choćby nie wiem jak dobrze "schowane" to i tak jak ktoś chce to znajdzie. Więc sama sobie nie utrudniam życia, wszędzie podpisuję się tak samo i zwyczajnie - biorę odpowiedzialność za swoje słowa i czyny. Umieszczam zdjęcia i mam świadomość, że ktoś może je wykorzystać. Piszę co myślę i też wiem, że może się to obrócić przeciw mnie. Ale jeśli nie chcę żeby ktoś to widział, czytał czy cokolwiek innego to nie umieszczam. Proste i skuteczne :-)

No dobra, nadrobiłam do wczoraj popołudniu. Nie wiem kiedy dam radę nadrobić dzisiaj i następne dni, bo właśnie Bestyjka się budzi a Marcin jest wreszcie w drodze z pracy. Tak więc chyba tyle czytania na dzisiaj... Może jeszcze wieczorem coś podczytam, w trakcie dalszego szukania wózka...

Ja bede miala chrzciny pod koniec lipca:tak:a co do dalszej czesci twojego postu to sie zgadzam:tak:

Kurcze, teściowa zadzwoniła i mi mówi kogo mam na chrzciny zaprosić, babcię Radka to jeszcze rozumiem, ale ona chce żebyśmy zaprosili też sąsiadkę:szok: bo wiele razy prosimy ją o pomoc nad kotem czy kwiatami. Też mi powód. Dawno się na nią nie denerwowałam, ale dziś poszła o krok za daleko. Jeszcze wąty ma, że wszystko na ostatnią chwilę robimy i co to ma być, że ja jeszcze ubranka nie mam. "Rajstopki musisz kupić" mówi, a co ja jakaś ułomna jestem i dziecka ubrać nie umiem? Jakoś Staś nigdy zaniedbany nie chodził. Podniosła mi ciśnienie.

Nie no to juz przegiecie:tak:juz wolalabym jakas ciotke zaprosic:tak:

kurde laski czy wy naprawde nie rozumiecie o co chodzi?????
wywalic z siebie cala szczerosc i powiedziec co mnie boli!!?? ok chcialyscie to macie!
otoz od jakiegos czasu kazde mmoje slowo tuatj napisane jest krytykowano, zle to zle tamto zle sramto! mam dosc ciaglej krytyki....
przy was mozna wpasc w kompleksy! czuje sioe gorsza bo co nie zrobie zawsze jest do d****!!!!
ktos keidys napisal ze widzie tu grupy! i ja teraz sie zgadzam! wtedy tego nie widzialam ale etraz bardzo!
sa tu osoby ktore nie pisza co mysla tylko podporzadkowuja sie do tego co inne napisaly i pisza to co te inne chcialyby przeczytac! sa tu cholernie wstretne grupy ktorych ja jako przecietny zjadacz chleba osobisnie nie naiwdze!!!!!!!
jesli chcecie mnie stad wykurzyc to nie aluzjami i krytyka tylko szczerze prosto z mostu napiszcie: nie chcemy cie tu i wsio.. po problemie!!!!!!!

aha mozecie napisac co chcecie odnosnie tego postu... juz nie zwatpie i nieczego nie skasuje.... ja i tak juz tego nie skomentuje! rweszcie wyrzucilam z siebie wszystko z czego mi bardzo przykro... bylo tu tak super a teraz mi sie tu w ogole nie podoba!

Och,Daffi,Daffi:no:ty to masz zawsze problem,Kobieto wyluzuj!!!
Ty nie masz innych zmartwien tylko takie glupie z forum?Wrzuc na luz bo sie wykonczysz.

hmm, jak album bedzie zamknięty, to tez trzeba będzie dostać zaproszenie? bo ja jakas ciemna masa jestem:)

ok jużwiezę jakaś lista i zaproszenia od administratorek:)

czyli co, mam już tu nie zaglądać tylko na zamknięty? czy jakiś nowy zamknięty powstanie?
bo się pogubiłam
a015.gif

reklama
f

hmm, jak album bedzie zamknięty, to tez trzeba będzie dostać zaproszenie? bo ja jakas ciemna masa jestem:)

ok jużwiezę jakaś lista i zaproszenia od administratorek:)

Magda adminki nie wysyłaja zaproszen, po prostu osoby z listy beda miały podglad do tego watku grudzien 2009:tak: Inni (bez dostepu) nie beda nawet widzieli tego wątku.
Każda z nas która pisze bedzie miała udostepniony ten watek.

Do góry