reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

cześć dziewczynki:)
nasz Damian zasnął wczoraj znowu sam, zostawiłam mu moja koszulke i jakos mu to pomaga:) obudził sie o 23 ja juz cała byłam w panice, że nie uśnie bez cyca, ale dałam mu wody smoka i poszedł spać dalej. o 1.30 obudził się znowu, więc dostał jeść i wylądował z nami w łóżku. kiedys miałam więcej siły, zaparcia i go odkładałam do łóżeczka, ale teraz jeszcze dobrze mały cyca nie chwyci i ja juz spie.
ja właśnie zajadam śniadanko i pije bawarke, a maluszek w pampersie lezsy na łóżku i sie bawi:) nie wiem co robier nie tak, ale noce w których maluszek nie obkupkał swojego ubrania moge policzy na palcach jednej reki. a plamy kupkowe nie chca schodzić:( dodam, że używamy pampresów active baby.
miłego dnia wam zyczymy dziewczynki:)

reklama
Hej,

Pobieżnie poczytałam. Właśnie wróciliśmy ze szczepienia - pierwszego zresztą bo tej pory sie Igorek wywijał. Masakra. Ale sie spłakał. :(

Emwu - piękne bimbałki masz :)

Asiu - wszystkiego Naj Naj dla Fifiego.

A my dziś 4 miesiące skończyliśmy :)

Buziole od nas:-D:-D:-D
Cześć Dziewczynki!
Asia najlepszego dla Fifiego z okazji ukończenia 5 miesięcy!
maggie najlepszego dla Igorka z okazjo ukończenia 4 miesięcy!
Annoola co za babsko z tej teściowej.
emwu biuścik bardzo fajny i wcale nie wygląda sztucznie!
Dziewczynki potrzebuję pomocy. Moja Ala nie lubi spacerów:( Pomijam fakt, że czapki wprost nienawidzi, ale już na samym spacerze wyje, że szok. Raptem kilka razy zdarzyło się, że usnęła od razu. Zazwyczaj jest wielki ryk a dopiero po jakimś czasie usypia. Ale ostatnio jest jeszcze gorzej. Płakała mi prawie 30 min, prawie się zanosiła aż musiałam wrócić na klatkę i ją uspokoić, jak zmęczona usnęła to dopiero z nią wyszłam. Dzisiaj też ponad 20 min płaczu i dopiero usnęła. Już naprawdę nie wiem co mam robić. Poradźcie coś, proszę!

Ech..jakbym czytała o Hani jak była malutka:no: Niestety ona nie polubiła wózka aż do momentu kiedy mogła już w nim siedzieć i nie spać tylko obserwować:no:
Zasypiała w nim na pół godziny po godzinnym wrzasku:no:
Dziewczyny - a jak wygladaja raczki waszych dzieciaczkow po szczepionce na gruzlice?
Maxowi sie troszke paprze. Tzn taki strupek ma

Mea - milo ,ze Maxiu jest w Twojej ramce :). Ja niestety nie mam takiej raki - moj M ich nie lubi :(
Strupek to normalne..u nas też był ale po kilku dniach sam się zaleczył:tak:
My ramkę mamy..wygrałam kiedyś w konkursie:-D I do dziś leży w pudełku..raz ją tylko włączyłam:tak:

no i mogęQ podglądać co piszecie bo Dominiśka się bawi z Wojtkiem :-) a ja mam czas dopić kawę do końca
a010.gif

nasz Damian zasnął wczoraj znowu sam, zostawiłam mu moja koszulke i jakos mu to pomaga:) obudził sie o 23 ja juz cała byłam w panice, że nie uśnie bez cyca, ale dałam mu wody smoka i poszedł spać dalej. o 1.30 obudził się znowu, więc dostał jeść i wylądował z nami w łóżku. kiedys miałam więcej siły, zaparcia i go odkładałam do łóżeczka, ale teraz jeszcze dobrze mały cyca nie chwyci i ja juz spie.
ja właśnie zajadam śniadanko i pije bawarke, a maluszek w pampersie lezsy na łóżku i sie bawi:) nie wiem co robier nie tak, ale noce w których maluszek nie obkupkał swojego ubrania moge policzy na palcach jednej reki. a plamy kupkowe nie chca schodzić:( dodam, że używamy pampresów active baby.

Hi hi..jakbym czytała o sobie:-D:-D:-D
Ja też śpię jeszcze zanim wejdę z małym do łóżka na karmienie:-)
I tez był non stop ale przesikany (bo w nocy już kupek nie robi)...i dopiero jak kupiłam pampersy 4!!!! to skończyło się:no: A wydawało mi się że 3 są jeszcze na długo dobre:no:

To witam się i ja:-D
I mamy kolejny problem:-(
Pytanie do mamusiek chłopców
Już pisałyśmy o ściąganiu napletka..i jak pamiętam wyszło na to że lepiej nie ściągać, nie?
Więc ja przy kąpaniu obciągałam to tylko tak żeby mu tam dobrze wymyć:sorry:
Ale od przeszło tygodnia wydaje mi się że wcale tej skórki nie idzie ściągnąć.....kiedyś robiła się dość duża "dziurka" a teraz prawie nic!!!
Nie chcę na siłę nic mu tam szarpać...ale jak próbuję to ściągać to raczej nic go nie boli..bo zachowuje się tak jak zwykle:tak:
Tyle tylko że jest widoczna różnica w tym jak kiedyś to schodziło a jak teraz:no:
I nie wiem...czy mam z takim czymś gnać do lekarza czy dalej próbować ściągać jak mu nic innego nie dolega:confused2:

A może tobie pomogą huggiesy bo mają gumki z tyłu? Ja też active babby używam i nie miałam nawet przypadku przesikania

KOPCIUSZKU zycze zdrowka dla Patryczka!!

ULENKO kiedy ja bede spala 12 godzin:) hehe moj je dwa razy w nocy...o 2 i o 5...;/
tylk omoj je malymi porcjami bo zjada tylk o130ml...

To witam się i ja:-D
I mamy kolejny problem:-(
Pytanie do mamusiek chłopców
Już pisałyśmy o ściąganiu napletka..i jak pamiętam wyszło na to że lepiej nie ściągać, nie?
Więc ja przy kąpaniu obciągałam to tylko tak żeby mu tam dobrze wymyć:sorry:
Ale od przeszło tygodnia wydaje mi się że wcale tej skórki nie idzie ściągnąć.....kiedyś robiła się dość duża "dziurka" a teraz prawie nic!!!
Nie chcę na siłę nic mu tam szarpać...ale jak próbuję to ściągać to raczej nic go nie boli..bo zachowuje się tak jak zwykle:tak:
Tyle tylko że jest widoczna różnica w tym jak kiedyś to schodziło a jak teraz:no:
I nie wiem...czy mam z takim czymś gnać do lekarza czy dalej próbować ściągać jak mu nic innego nie dolega:confused2:

Nam pediatra mówiła, żeby nie ściągać jeszcze

reklama
KOPCIUSZKU zycze zdrowka dla Patryczka!!

ULENKO kiedy ja bede spala 12 godzin:) hehe moj je dwa razy w nocy...o 2 i o 5...;/
tylk omoj je malymi porcjami bo zjada tylk o130ml...
moj to lakomczuch:) zjada przed snem 180ml+proszek+lyzeczka kaszki:) i to mu starcza:) wczoraj pierwszy raz tak pospal a tak to sie budzil raz w nocy na am i zasypial od razu po zjedzeniu i budzil sie juz rano:)

Do góry